08 / 05 / 2024

TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu: 'Dünyada en pahalı et Türkiye’de'

TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu: 'Dünyada en pahalı et Türkiye’de'

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, “Dünyada en pahalı et şu an Türkiye’de. Bunun tek nedeni Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın maliyetlerin yükselmesinin karşısında çiftçinin fiyatını sabit tutmak suretiyle üretimi azaltmak olmuştur” dedi.



Solakoğlu sözlerinin devamında şunları söyledi:

'DÜNYADA EN PAHALI ET ŞU AN TÜRKİYE’DE'

"Canlı hayvan pazarı Türkiye, Avrupa’nın 2,5 katı dolaylarında şu anda. Avrupa’da bir dananın ücreti Türkiye’de yarım dana bile etmiyor. Bunun nedeni de plansızlık. ‘Madem o kadar ucuz gidelim Avrupa’dan alalım’ diye düşünülebilir. Fakat maalesef, Avrupa’da da hayvan yok. Yeterli hayvan olmadığı için besilik hayvanı Güney Amerika’dan alabiliyoruz.

TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu: Dünyada en pahalı et Türkiye’de

Getirebilecek gemiler ve araçlar sayı bakımından yetersiz. Zira tüm dünya hayvan çekiyor. Bu dünyada oturmuş olan hayvan ticaretine aniden yoğun bir taleple girdiğinizde dünya fiyatlarını da fırlatmaya başlıyor Türkiye. Bu nedenle, dünyada bizim talebimizle yüzde 20 oranında bir fiyat artışı yaşandı. Dünyanın en pahalı eti şu an Türkiye’de. Halkımızın bunu bugün bu sorunu yaşamasının tek nedeni Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın zamanında uyarılarımıza karşın maliyetlerinin yükselmesinin karşısında çiftçinin fiyatını sabit tutmak suretiyle üretimi azaltmak olmuştur.”

EYT’liler dikkat! EYT başvurunuz geçersiz sayılabilir! Bu kriterlere dikkat edin!

Ekonomistlerden tedirgin eden açıklama: Dolar/TL kuru korkusu her geçen gün büyüyor

Kira fiyatları düşecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı!


Geri Dön