05 / 05 / 2024

En ucuz çimento Türkiye’de!

En ucuz çimento Türkiye’de!

Dünya Çimento Birliği Başkanı Emir Adıgüzel, arz fazlası nedeniyle dünya genelinde en düşük çimento fiyatlarının Türkiye’de olduğunu söyledi.



Türkiye çimento sanayinin ciddi bir kapasite fazlası problemiyle karşı karşıya kaldığını dile getiren Dünya Çimento Birliği Başkanı Emir Adıgüzel, arz fazlası nedeniyle dünya genelinde en düşük çimento fiyatlarının Türkiye’de olduğunu söyledi.

 

Türkiye, 75 milyon tonluk çimento üretimiyle Çin, Hindistan ve ABD ile birlikte dünyanın en önemli çimento endüstrilerinden birine sahip.Sektörün 10 milyon tonu aşan ihracat hacmi,  ABD ve Avrupa gibi gelişmiş ülkeler için Türkiye’yi en önemli tedarikçi konumuna getiriyor.

 

Yıllık tüketimin iki katı kadar üretim kapasitesi var

 

Emir Adıgüzel, “Türkiye Çimento Sanayi, ciddi bir fazla kapasite problemiyle karşı karşıyadır. Hiç yatırım yapılmasa bile 20 yıllık ihtiyacı karşılayacak çimento üretim kapasitesi mevcuttur. Bu yüzden dünyanın en düşük çimento fiyatları Türkiye’dedir. 2017 yılı itibarıyla dünya ve bölge ekonomilerindeki iyileşme ile birlikte Türkiye ihracata yönelerek Avrupa’nın çimento üretim merkezi olmalıdır’’ dedi.

 

En ucuz çimento Türkiye’de!

 


Geri Dön