15 / 05 / 2024

pasif evlerin özellikleri

pasif evlerin özellikleri

Aşırı ısınma ve soğumayı engelleyen pasif evlere ilgi artıyor. 'Pasif ev nedir?' diyorsanız tıklayın...

Awox seramik taban buharlı ütüde dev indirim fırsatı! İşte teknik özellikleri ve fiyatı

Seramik tabanlı ütüler özellikle evlerin en önemli küçük ev aletleri arasında yer alıyor. Awox’in resmen piyasaya armağan ettiği active 2600W seramik taban buharlı ütü ise teknik özellikleri ve fiyatıyla adeta göz dolduruyor.

Ev sahibi olmak isteyenler acilen baksın! Prefabrik ev fiyatı ne kadar, kaç TL? 20 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Prefabrik evler günümüzde en çok araştırılan ve popüler yapılardan biridir.  Peki, prefabrik ev ne kadar? İşte prefabrik evlerin özellikleri ve 20 Temmuz 2023 fiyat listesi...

75 metrekare prefabrik evde kampanya! İşte metrekare metrekare prefabrik ev fiyatları!

Prefabrik evlerin özellikleri ve fiyatları şu sıralarda gündemde yer alıyor. Bu konut tipi ile ilgilenen kişiler fiyat araştırmasına devam ediyor. İşte prefabrik evler için yapılan kampanyalar!

55 metrekare prefabrik ev kaç para? 29 Nisan 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evlerin özellikleri ve fiyatları son dönemde merakla araştırılan konular arasındadır. Prefabrik evler ne kadardır? Prefabrik evler ucuz mu? İşte detaylar!

120 metrekare prefabrik ev kaç para? 21 Nisan 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evlerin özellikleri ve fiyat aralığı bu konut tipini yaptırmak isteyen kişiler tarafından araştırılmaktadır. Peki prefabrik evler ne kadardır? İşte detaylar!

100 metrekare prefabrik ev fiyatı ne kadar? 18 Nisan 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evlerin özellikleri le birlikte maliyeti de bu yapılarla ilgilenenlerin merak ettiği sorulardan biridir. İşte bu konunun detayları!

Ahşap ev bakımı zor mu? Ahşabın dezavantajları nelerdir?

Ahşap evler son dönemde hızla popüler olmaktadır. Bunun nedeni ise doğa ile bir bütün hissettiren bu yapılar pek çok kişinin tatil için tercih etmesine sebep olmaktadır. Peki ahşap evlerin özellikleri nedir? İşte detaylar!

55 metrekare prefabrik ev ne kadar? 4 Nisan 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evlerin özellikleri şu sıralarda sık sık araştırılan konular arasında yer almaktadır. İşte bu konudaki detaylar!

2+1 prefabrik ev kaç para? 2 Nisan 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler son dönemin en gözde yapılarından biri oldu. Kolay yapımı, sökülüp takılabilen yapısı ve maliyeti ile arsalarını değerlendirmek isteyenlerin listesinde yer almaya başladı. Peki prefabrik evlerin özellikleri nelerdir?

90 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 1 Nisan 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evlerin özellikleri şu sıralarda bu konut tipini edinmek isteyenler tarafından araştırılmaktadır. Peki prefabrik evlerin özellikleri nedir? İşte detaylar!

82 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 30 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler istenilen metrekarede yapılabilir. Bir betonarme yapının rahatlığını prefabrik evlerde bulabilirsiniz. Peki prefabrik evlerin özellikleri nelerdir? İşte detaylar!

70 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 28 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evlerin fiyatları metrekareye göre değişiklik göstermektedir. İşte prefabrik evlerin özellikleri ve metrekare fiyatları!

100 metrekare prefabrik ev fiyatı ne kadar? 24 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler, hem tatilcilerin hem de özellikle son yaşanan büyük deprem felaketinden sonra sıklıkla gündeme gelmektedir. Özellikle prefabrik evlerin özellikleri ve fiyat aralığı sorgulanmaktadır. İşte detaylar!

pasif evlerin özellikleri Haberi

pasif evlerin özellikleri


Pasif ev enerji tasarrufu sağlayarak ısınma ve soğutmayı sağlayan yapılar olarak biliniyor. Pasif evlerin sağladığı tasarrufun seviyesi ise yüzde 75 dolaylarındadır. Pasif evler Almanya'daki Pasif Ev Enstitüsü tarafından belirlenen standartlar ışığında inşa ediliyor. 


Pasif evlerin özellikleri 


*Çok yüksek derecede yalıtım


*Son derece yüksek performanslı ve yalıtımlı cam çerçeveleri


*Hava sızdırmaz yapı malzemesi


*Isı köprülerinin ortaya çıkmasının engellenmesi


*Yüksek ısı dönüşümü sağlayabilen mekanik havalandırma sistemi

Nerelerde tercih ediliyor? 

Pasif evlerin yaygın olarak inşa edildiği bölgeler Orta ve Kuzey Avrupa ile sıcak iklimli yerlerdir. Bu evler sıcak iklimlerde aşırı ısınmaya engel olurlar. Bir pasif ev için önem arz eden hususlar ise şunlardır; 


*Sıcak iklimlerde çift cam daha kullanışlıdır.


*Isıl kütle ve hava sızdırmayan malzemeler önem taşımaktadır.


*Hareketli dış gölgeleme elemanları muhakkak kullanılmalıdır.


*Aktif iklimlendirme ihtiyaç duyulduğunda kullanılabilir.


*İlave soğutma ihtiyacında harcanan enerji normal bir...