02 / 05 / 2024

pasinler tanap

pasinler tanap

Başkan Sertoğlu, “Şah Denizi’nden çıkan bin 860 kilometre uzunluğunda, Kars’tan girip Edirne’den Avrupa’ya açılan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) projenin ana merkezi Pasinler’e kurulacak” dedi.

TANAP’a 1.4 milyar dolar krediye onay!

Azeri gazını Türkiye’den Avrupa’ya ulaştıracak TANAP için Dünya Bankası ile Asya Altyapı ve Yatırım Bankası’ndan 1.4 milyar dolarlık krediye onay çıktı.

TANAP'ın 800 milyon dolarlık kredisi onaylandı!

Dünya Bankası Yönetim Kurulunca, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) için toplamda 800 milyon dolar tutarındaki kredi onaylandı.

TANAP'ta inşaat hızlandı!

TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projenin yatırım bedelinin 11,7 milyar dolardan 8,5 milyar dolara düşürüldüğünü belirterek, Kasım sonu itibarıyla yüzde 55'inin tamamlanarak planlanan takvimin önünde ilerlediğini belirtti.

Türk Akımı, TANAP'a rakip değil!

TANAP Genel Müdürü Düzyol, Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı'nın TANAP için kısa vadede rekabet yaratmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Tanap projesi çalışmaları sürüyor!

Azerbaycan’dan Avrupa’ya doğalgaz taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projede her şeyin olması gerektiği gibi devam ettiğini belirterek, “Proje gerekililiğiyle paralel ilerliyoruz

TANAP'ın finansman anlaşmaları yıl sonunda yapılacak!

2018’de ilk gazın taşınacağı TANAP boru hattının finansman anlaşmaları yıl sonunda yapılacak

Azerbaycan Milli Meclisi Tanap anlaşmasını onayladı!

Azerbaycan Milli Meclisi, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) anlaşmasını onayladı.

TANAP'ın Avrupa finansmanı 26 Ekim'de konuşulacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Enerji ve Tabii Kaynaklar Direktörü Puliti, TANAP ve TAP projelerine sağlamayı düşündükleri toplam 1,5 milyar dolarlık krediye ilişkin 26 Ekim'de toplantı düzenleneceğini söyledi.

TANAP'ın Avrupa finansmanı için geri sayım başladı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Enerji ve Tabii Kaynaklar Direktörü Puliti, TANAP ve TAP projelerine sağlamayı düşündükleri toplam 1,5 milyar dolarlık krediye ilişkin 26 Ekim'de toplantı düzenleneceğini söyledi.

TANAP için dış finansman müzakeresi yürütülüyor!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnak Abdullayev, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) için uzun vadeli ve ucuz dış finansman sağlamak için müzakere yürüttüklerini söyledi.

TANAP ve TAP hatlarının yapımı başarıyla sürüyor!

1. Avrasya Enerji Konferansı başladı. Konferansın açılış toplantısında konuşan Azerbaycan Enerji Bakan Yardımcısı Natig Abbasov, Güney Kafkas Boru Hattı, TANAP ve TAP hatlarının yapımının başarıyla sürdüğünü ifade etti.

TANAP'ın inşaat ihalesini SapuraKencana kazandı!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) Çanakkale Boğazı deniz geçişinin mühendislik, satın alma ve inşaat işlerini gerçekleştirmek için açılan ihaleyi Malezyalı SapuraKencana kazandı.

TANAP'ın inşaatında son durum ne?

SOCAR Sermayeler Departmanı Başkanı Vagif Aliyev, TANAP'ın inşaatının sürdüğünü kaydetti. Aliyev, ""Bin 166 kilometrelik boru inşa edildi, 929 kilometrelik boru inşaat alanlarına getirildi. 535 kilometrelik kaynak işleri tamamlandı." dedi.

pasinler tanap Haberi

pasinler tanap


Erzurum Pasinler İlçe Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, 5 yıllık görev sürecinde yapılan hizmetler ve geleceğe dönük uygulanacak projeler hakkında bilgi verdi. Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’ yönetimini ve üyelerini ağırlayan Başkan Sertoğlu, ilçe için çok ciddi projeler yaptıkları söyledi.

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP)’ın ilçeye çok büyük katkısı olacağını söyleyen Başkan Sertoğlu, “İlçemizde çok ciddi bir proje daha yapılıyor, TANAP. İki kardeş ülke, Türkiye ve Azerbaycan’ın iş birliğiyle ortaya çıkan bu dev proje ile Avrupa’nın ve Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacını karşılamayı bunun yanı sıra bölgede gaz çeşitliliğinin sağlanmasını hedefliyor. Şah Denizi’nden çıkan bin 860 kilometre uzunluğunda, Kars’tan girip Edirne’den Avrupa’ya açılan projenin ana merkezi Pasinler’e kurulacak. Bin 500 ara eleman çalıştıracak ve yapılan anlaşmadan öncelikle çalışacak kişiler Pasinler’den olacak. 51...