05 / 05 / 2024

Pendik engelli dostu konut projeleri

Pendik engelli dostu konut projeleri

Pendik'te engelli dostu konuta teşvik yapılıyor. Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, engelli yaşamı kolaylaştıran ve ucuz konut yapan şirketlere yüzde 20 ruhsat teşviki getirdiğini açıkladı.

İnsan merkezli kentsel dönüşümle marka şehirler inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İnsan merkezli bir kentsel dönüşümle; afetlere hazır, kimlikli, kişilikli, engelli dostu marka şehirleri inşa etmek istiyoruz." diye konuştu...

Tüm binalar engelli dostu olacak!

Yapı denetimiyle ilgili yeni düzenlemeyle yapıların proje aşamasında engelliler için erişilebilir olması zorunlu hale getirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Engelli kardeşlerimize uygun projelendirilmemiş hiçbir binaya ruhsat ve iskan verilmeyecek' dedi.

Bağcılar Engelsiz Üniversite hizmete açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan “Engelli dostu şehirler inşa etmeli” kapsamında Bağcılar Belediyesi ve Medipol Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan ‘Engelsiz Üniversite’nin açılışına katıldı. 

Pendik Çamlık Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi açılışa hazırlanıyor!

Pendik Belediyesi tarafından tüm engelli gruplarına ve ailelerine hizmet vermek için inşa edilen Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde sona gelindi. Çamlık Mahallesi’nde her ihtiyaçları düşünülerek yapılan merkezin yaz sonunda açılması hedefleniyor.

Diyarbakır Stadı'nın yüzde 92'si tamam!

Diyarbakır'da çalışmaları tam gaz devam eden stadyumum yüzde 92'si tamamlandı. 33 bin seyirci kapasiteli olacak stat aynı zamanda engelli dostu da olacak.

TOKİ, Medeniyet Üniversitesi'nin merkez kampüsünü inşa ediyor!

TOKİ'nin inşa edeceği İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin merkez kampüsü, çağdaş eğitim binaları, sosyal alanları ve engelli dostu tasarım anlayışıyla, Türkiye'nin örnek üniversite kampüslerinden biri olacak.

Ford Yeniköy Fabrikası’na Tisk’ten ödül!

TİSK ‘2015 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri’ organizasyonunda, Ford Otosan Yeniköy Fabrikası “Engelli Dostu Bir Fabrika” projesi ile büyük ödülü kazandı.

Antalya Kepez Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

Kepez Devlet Hastanesi, yılbaşından sonra hasta kabulüne başlayacak. 2010 yılında Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün girişimleriyle yatırım programına alınan Kepez Hastanesi, aynı zamanda Antalya'nın, ilk engelli dostu ve tablet hastanesi olacak.

Kepez Hastanesi hasta kabulüne başlıyor!

İnşaatı tamamlanan Kepez Hastanesi'nin yılbaşından sonra hasta kabulüne başlayacağı açıklandı. 150 milyon lira maliyetle yapılan Kepez Hastanesi, Antalya’nın, ilk engelli dostu ve tablet hastanesi olacak.

Sağlık Bakanlığı Engelli Dostu Hastane projesine başladı!

Sağlık Bakanlığınca hazırlanan proje kapsamında 81 ilde 81 hastane, engelli bireylerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden düzenlenecek.

Küre Dağları Milli Parkı engellilerin kullanımına uygun hale getiriliyor!

Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün finansmanını yaptığı “Engelli Dostu Milli Park Projesi” ile Küre Dağları Milli Parkı engellilerin kullanımına uygun hale getiriliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi akıllı kavşak çalışmalarına başladı!

Dünyanın pek çok gelişmiş kentinde uygulanan akıllı, çevreci, engelli dostu “Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi”ni Türkiye’de ilk kez İzmir’de devreye almak isteyen Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmalarına başladı.

Akıllı kavşaklar geliyor!

Dünyanın pek çok gelişmiş kentinde uygulanan ‘akıllı, çevreci, engelli dostu’ Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi Türkiye’de ilk kez İzmir’de pilot olarak uygulanıyor.

Pendik engelli dostu konut projeleri Haberi

Pendik engelli dostu konut projeleri

Engellilere uygun konut projelerinde ilk adımı atan TOKİ, özel sektörden sonra yerel yönetimlere de model oldu. Pendik Belediye Başkanı Şahin, engelli yaşamı kolaylaştıran ve ucuz konut yapan şirketlere % 20 ruhsat teşviki getirdiğini açıkladı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) yaklaşık beş yıl önce Türkiye'de uygulamaya geçirdiği engelli konut çalışmalarına yerel yönetimlerden de destek geliyor. 


Engellilerin hayatını kolaylaştıracak şekilde tasarlanan konut projelerine yerel yönetimler ruhsat aşamasında ücret indirimiyle teşvik veriyor. Bu konuda ilk adımı atan Pendik Belediyesi oldu. 

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, engelli dostu ev yapan ve ucuza satan müteahhitlere imar ve iskan ücretlerinde indirim yapılacağını açıkladı. Şahin, Pendik'te inşaat yapan firmalara daire sayısının yüzde 5'ini engellilere uygun tasarlayıp ucuz fiyattan sattıkları takdirde imar ve iskan ücretinde yüzde 20 indirim...