27 / 04 / 2024

Pendik Kurna Köyü kamulaştırma

Pendik Kurna Köyü kamulaştırma

600 yıl öncesine dayanan Pendik’e bağlı Kurna Köyü bugünlerde diken üstünde. Köyün içinde geçecek otoyol projesi davalık olurken kaymakamlık ev sahiplerine ‘yıkım’ yazısı göndermeye başladı. Gelen yazıya göre, alınan kamulaştırma kararı gereği Cuma günü yıkım yapılacağı ev sahiplerine bildirdi.

Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hatları için alınacak kredi tutarı düşürüldü!

İBB tarafından talep edilen Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen metro hattına, metro aracı almak üzere kullanılacak olan 230 milyon Euro'luk borçlanma miktarı, 150 milyon Euro yapıldı. İşte ayrıntılar...

Pendik Kurna Köyü 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Pendik İlçesi, Kurna Köyü, 864 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbullulara müjde! Kadıköy-Sabiha Gökçen arası kesintisiz bağlantı sağlanacak!

İnşaat çalışmalarının yüzde 91'i tamamlanan Pendik Tavşantepe- Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kadıköy ve Sabiha Gökçen arasının kesintisiz sağlanacağını dile getirdi. 

Pendik Başıbüyük Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı!

Marmara Üniversitesi (MÜ) Pendik Başıbüyük Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete açıldı.

Kemer Çevre Ve Endüstriyel Atık Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Kemer Çevre Ve Endüstriyel Atık Yönetimi Anonim Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Sarp     Yalçınkaya tarafından kuruldu. 

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu 2019'da açılacak!

İSG CEO'su Ersel Göral, "Metromuzun inşaatı 2019 yılının başında bitmiş olacak. Böylelikle İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanından Pendik-Kadıköy metrosuna direkt bağlantı sağlanmış olacak. " dedi .

Pendik’e 50 dönümlük spor köyü geliyor!

Pendik Belediyesi Çamlık Mahallesi’nde 50 dönümlük alana, içerisinde atletizmin çeşitli branşlarının yapılabileceği pistler, okçuluk alanı, tenis kortları ve futbol sahasının yer alacağı bir Spor Köyü hayata geçirecek.

Pendik DNZ Kurtköy satılık daire!

Toplam 311 daireden meydana gelen Pendik DNZ Kurtköy projesi 21 bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. Pendik DNZ Kurtköy satılık daire tipleri haberimizin içinde yer alıyor.

Pendik-Kadıköy arası metro ile 35 dakikaya iniyor!

Kadıköy-Kartal metro hattı Tavşantepe'ye kadar uzatıldı. Pendik-Kadıköy arası ‘M4 Hattı Tavşantepe, Pendik ve Yakacık’ metro istasyonları ile 35 dakikaya inecek.

Pendik Belediyesi bu yıl 4 bin hak sahibine tapu müjdesi verdi!

Pendik’te kentsel dönüşümün altyapısını oluşturmak ve şehrin sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlamak üzere çalışmalarına büyük bir hızla devam eden Pendik Belediyesi, bu yıl 12 imar uygulamasını tescil ettirerek 3.993 hak sahibine tapu müjdesi verdi.

Pendik Göçbeyli Köyü imar planı askıya çıktı!

İstanbul Pendik İlçesi, Göçbeyli Köyü Nazım İmar Planına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Pendik Kurna Köyü'nde yıkım endişesi!

600 yıl öncesine dayanan Pendik’e bağlı Kurna Köyü bugünlerde diken üstünde. Köyün içinde geçecek otoyol projesi davalık olurken kaymakamlık ev sahiplerine ‘yıkım’ yazısı göndermeye başladı. Gelen yazıya göre, alınan kamulaştırma kararı gereği Cuma günü yıkım yapılacağı ev sahiplerine bildirdi.

Pendik-Kadıköy arası metro ile 38 dakika oldu!

Kadıköy-Kartal metro hattının devamını oluşturan Kartal-Tavşantepe hattı dün sabah seferlerine başladı. Vatandaş metroya akın etti. Trafik yoğunluğu nedeniyle zaman zaman saatleri bulan Pendik-Kadıköy arası 38 dakika oldu.

Pendik Kurna Köyü kamulaştırma Haberi

Pendik Kurna Köyü kamulaştırma

Son yılların en büyük kamulaştırma işlemi Kuzey Marmara Otoyol projesi için yapılıyor. Resmi Gazete’nin 22 Ekim tarihli sayısında yer alan Bakanlar600 yıllık Kurna Köyü için endişeli bekleyiş

Kurulu kararına göre, kamulaştırma işleminin bir ucu Sakarka Akyazı’ya, diğer ucu Kınalı’ya uzanıyor. Dev otoyol projesinin geçiş noktalarından biri de Pendik’e bağlı Kurna Köyü. Geçmişi 600 yıla dayanan Kurna Köyü’nde tarım ve hayvancılık yapılmaya devam ediyor.


İŞ MAKİNELERİ KÖYÜN DİBİNDE

750 hanenin bulunduğu köyde şimdilerde ise ciddi bir belirsizlik yaşanıyor. Otoyol projesi ile ilgili çalışmalar hız kazanırken, iş makineleri evlerin hemen dibinde faaliyet gösteriyor. Yol çalışması için zaman-zaman dinamit patlatılırken, bir kısım ev sahibi ise sancılı bir süreç başladı.


‘SON PROJE KAMUNUN DA ZARARINA’

Edinilen belgelere göre ise Kurna Köylüleri, alternatif bir güzergah belirlenmesi için başta Başbakanlık...