07 / 05 / 2024

pendik tren istasyonu nerede

pendik tren istasyonu nerede

1939 yılı mayıs ayında inşası başlanan Pendik Tren İstasyonu aynı yıl eylül ayında inşası tamamlanarak hizmete açılmış. Pendik'te yapılan tren istasyonu 74 bin liraya mal olmuş.

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

Pendik Belediyesi İstanbul'da 3 taksitle akaryakıt istasyonu satacak!

İstanbul İli Pendik Belediye Başkanlığı, Pendik'te yer alan akaryakıt ve servis istasyonunu satışa çıkardı.

Zeytinburnu tren istasyonu imar uygulaması askıda!

İstanbul ili Zeytinburnu İlçesi Zeytinburnu Mahallesinde Yer Alan Mülkiyeti TCDD’ye Ait 1578 Ada 2 Nolu Parselin Bulunduğu Alanda Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Şerdil Dara Odabaşı: 6 tarihi istasyon binasına talibiz!

Kadıköy Belediyesi'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı “Kadıköyümüzde 6 tane tarihi tren istasyonu bulunuyor. Ulaştırma Bakanlığı tarafından atıl ve metruk halde bırakılan bu istasyonlara talibiz” ifadelerini kullandı.

Pendik Yayalar'da 9.9 milyon TL'ye satılık akaryakıt istasyonu!

Pendik Belediye Başkanlığı, Yayalar'da yer alan akaryakıt ve servis istasyonu alanını 9 milyon 853 bin 970 TL bedelle satışa çıkardı.

Dünyanın tren geçmeyen tek istasyonu Muğla'da yapıldı!

Dünyanın hiç tren uğramayan ilk ve tek istasyon binası Muğla'nın Dalaman ilçesinde yapıldı. İşte o garın ilginç hikayesi... 

Pendik'te 11.2 milyon TL'ye satılık akaryakıt istasyonu!

Mülkiyeti Pendik Belediyesi'ne ait olan akaryakıt ve servis istasyonu alanı ihaleyle satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için 11 milyon 261 bin 680 TL bedel ile satışa çıkarıldı. 

Pendik Yayalar'da 11.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Pendik Belediyesi, Yayalar'da bulunan akaryakıt ve servis istasyonu alanı imarlı arsayı satıyor. İhale 24 Ocak'ta gerçekleşecek...

Pendik-Halkalı YHT hattında sona gelindi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ulaşım projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Turhan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın Pendik-Halkalı arasının 2019'un ilk çeyreğinde hizmete açılacağını söyledi.

Pendik Yayalar'da 14 milyon TL'ye satılık arsa!

Pendik Belediyesi, Yayalar bölgesinde yer alan akaryakıt ve servis istasyonu alanı imarlı arsayı satışa sunuyor. İhale 1 Kasım'da gerçekleşecek..

Pendik Belediyesi'nden 30.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Pendik Belediyesi, Dolayoba'daki akaryakıt ve servis istasyonu alanı imarlı arsayı satıyor. İhale 9 Ağustos'ta gerçekleşecek...

Kocaeli Kuruçeşme Tren İstasyonu yeniden hizmete girecek mi?

Kocaeli Kuruçeşme Banliyö Tren İstasyonu'nun yeniden hizmete girmesi talebi meclis gündemine taşındı..

Çinliler 9 saatte tren istasyonu inşa etti!

Çinliler 9 saatte tren istasyonu ve demir yolu kurdu. Longyan Tren İstasyonu'nun inşasında 1.500 işçi çalıştı.

pendik tren istasyonu nerede Haberi

pendik tren istasyonu nerede

Pendik İstasyonu açıldı.

İstasyon 74 bin liraya mal olmuş güzel bir eserdir.


Münakalat Vekaleti'nin emriyle 4 ay evvel temeli atılan yeni Pendik Tren İstasyo'nun açılış resmi, dün 16'da mahallinde yapılmıştır.

Birinci İşletme Müdür B. Abdullah Kunt, Münakalat Vekili namına söylediği kısa bir nutukta yeni Pendik Tren İstasyonu'nun, şehrin bu civar halkına banliyo nihayetinde hükümetin bir hediyesi olarak telakki edilmesini söylemiş ve 16 yıl zarfında başarılan büyük eserlerden bahsetmiştir. B. Abdullah, kurdeleyi keserek istasyonu davetlilere açmıştır.


Açılış merasiminde Kartal Kaymakamı, Jandarma Kumandanı, Belediye Reisi, adliye erkanı, 9'uncu işletme memurini ve civardan köylerden gelen kalabalık halk hazır bulunmuştur. İstasyon 74 bin liraya mal olmuş güzel bir eserdir.


(1939 yılında bir Reşat Altın 15 liraymış.)


Akşam Gazetesi  31 Teşrinievvel (Ekim) 1939


Abdullah Kutalmış...