27 / 04 / 2024

Perakende Caddeleri

Perakende Caddeleri

JLL Türkiye’nin 'Perakende Caddeleri' raporu açıkladı. Rapora göre, İstiklar ve Nişantaşı'nda boş dükkan sayısı artıyor. Raporda kentsel dönüşüm süreçleri irdelendi.

İstanbul'un caddelerinde dükkanlar boşalıyor!

JLL Türkiye’nin 'Perakende Caddeleri' raporu açıkladı. Rapora göre, İstiklar ve Nişantaşı'nda boş dükkan sayısı artıyor. Raporda kentsel dönüşüm süreçleri irdelendi.

Perakende sektörünün cirosu 120 milyar doları aşacak!

TÜRKİYE ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan perakende, bu yıl yüzde 9 büyümeyi hedefliyor. (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük, bu yıl organize perakende cirosunun 120 milyar doları aşacağını söyledi.

Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun tam metni!

Yeni AVM yasası olan 6585 sayılı Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun, 29 Ocak 2015 tarihinde 29251 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte kabul edilen AVM yasası...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perakende Yasası'nı onayladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunu onayladı. Yasa Tasarısı 14 Ocak'ta Meclis'te kabul edilmişti.

Perakende sektöründe hedef 120 milyar ciro!

Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük, bu sene geçen yıla paralel bir büyüme oranı beklediklerini söyledi. Küçük, "2015'de perakende sektörü yüzde 9 büyüyecek'' dedi.

Perakende sektörü büyüyor!

Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük, 2015'te perakende sektörünün yüzde 9 büyüyeceğini belirterek, organize perakendede cironun 120 milyar dolar çıtasını aşacağını söyledi.

Perakende sektörü 2015’te yüzde 9 büyüme bekliyor!

Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük, 2015’te perakende sektörünün yüzde 9 büyüyeceğini belirterek, organize perakendede cironun 120 milyar dolar çıtasını aşacağını söyledi.

Organize perakende 120 milyar dolara çıkacak!

TÜM Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük, 2015’de perakende sektörün yüzde 9 büyüyeceğini belirterek, organize perakendede cironun 120 milyar dolar çıtasını aşacağını söyledi.

Perakende ile inşaata güven azaldı!

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 2,7, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 azaldı. Hizmet sektörü endeksi ise yüzde2,1 arttı.

Perakende sektörü yüzde 15 büyüdü!

TAMPF Başkanı Vahap Küçük, perakende sektörünün 2014 yılı performansına dair, "Beklentiler küçüktü ancak, beklentilerin ve Türkiye ekonomisinin üzerinde, tam netleşmemekle birlikte yüzde 15 civarında bir büyümeyle yılı kapattığımızı öngörüyoruz" dedi.

Uluyol-Etbalık ve Orhangazi Caddeleri arasında yol çalışmaları başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi duble yol çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Erenler ulaşımında önemli yeri olan Uluyol-Etbalık ve Orhangazi Caddeleri arasındaki güzergâhta, Etbalık kurumu ile SEDAŞ arasında, kapsamlı bir çalışma başlatıyor.

Perakende yasası ile AVM'lere imtiyazlı kiralar teklif edildi!

Günümüzde alışveriş merkezleri yavaş yavaş şehrin önemli ticaret merkezlerinden biri haline geliyor. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Perakende Yasası ile, perakende sektörünün işleyişine birçok yenilik getireceği belirtiliyor.

Perakende Yasası'na sektörden olumlu tepki!

Perakende yasasının kabul edilmesi sektörün geneli tarafından olumlu karşılandı. Taraflar, yönetmeliklerle eksiklerin giderilmesini dört gözle bekliyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “18 yıldır bekleyen yasa nihayet geçti." dedi..

Perakende Caddeleri Haberi

Perakende Caddeleri

JLL Türkiye’nin 'Perakende Caddeleri' raporu yayınlandı. Raporda, bu yılın ilk çeyreğindeki doluluk-boşluk oranları, marka yapısı ve kentsel dönüşüm konuları ele alındı ve Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı’nın mercek altına alındı.


Bağdat'a kentsel dönüşüm etkisi


2016 yılında 427 olan Bağdat Caddesi’ndeki dolu olan perakende mağazası, 2017’nin ilk çeyreğinde 350 olarak hesaplandı. Bağdat Caddesi’ndeki boş dükkan sayısının artmasında kentsel dönüşümün etkisinin olduğu gözlendi.


Bölgedeki, inşaat halindeki yapıların sayısı ilk çeyrekte 43 olarak belirlendi. Bu sayının bir önceki yıl 9 olduğu biliniyordu. 


İstiklal'de boş dükkan arttı


İstiklar Caddesi eski günlerini özletiyor. 216 yılında 263 olarak hesaplanan dolu olan mağaza sayısı bu yıl 234 olarak açıklandı. Caddede boş dükkan sayısı 2016'da 3 iken, bu yılın ilk çeyreğinde 32 oldu.


Caddede inşaat halindeki yapıların sayısı ise bir yıl içinde...