05 / 05 / 2024

Perakende Zirvesi 2014

Perakende Zirvesi 2014

Türkiye Perakendeciler Federasyonu, Retail Türkiye ve Konya PERDER işbirliğiyle Konya’da düzenlenecek olan ‘Perakende Zirvesi’ için geriye sayım başladı. ..

Perakende Gayrimenkul Merkezi 3'ncü mezunlarını verdi!

Alkaş Danışmanlık ile Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle 2014'te hayata geçirilen, perakende ve gayrimenkul sektöründeki uzman akademisyenler, üst düzey yöneticiler ve patronlar tarafından derslerin verildiği merkezden 30 kişi mezun oldu.

Özdilek'in 2014 cirosu 1 milyar 150 milyon TL!

Alışveriş merkezleri, ev tekstili üretimi, perakende mağazacılık, turizm - otelcilik, sivil havacılık, inşaat, tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet gösteren Özdilek, Özdilek Grup şirketlerinin 2014 yılı toplam cirosu 1 milyar 150 milyon TL'dir.

MAPIC 2015, perakende ve AVM'de de yatırımcıları Tükiye'ye çekecek!

Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı ve dünyanın en büyük gayrimenkul ve perakende buluşması MAPIC 2015, Fransa –Cannes şehrinde 8.400’ün üzerinde katılımcıya 18-20 Kasım 2014 tarihleri arasında ev sahipliği yapacak.

Serkut İsafça: 2014 inşaat verileri 2015 yılı için inşaatçıları umutlandırıyor!

IV. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi”nde konuşan Çalımlıoğlu Gayrimenkul A.Ş. Proje ve İş Geliştirme Müdürü Serkut İsafça, “2014 yılı inşaat verilerinin, 2015 yılı için inşaat sektörünü umutlandıran verilerdir ” dedi.

Torunlar GYO 2014'te perakende satışlarını 11.7 artırdı!

Türkiye’nin en büyük yerli AVM yatırımcısı Torunlar GYO; 2014 yılında ziyaretçi sayısını birebirde yüzde 2.7, perakende satışlarını ise yüzde 11.7 oranında artırdı.

Perakende sektöründe satış hacmi arttı!

TÜİK Aralık 2014'e ilişkin Perakende Satış Hacim Endeksi'ni açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi aralıkta bir önceki aya göre yüzde 0,6 artış gösterdi.

Perakende sektörü yüzde 15 büyüdü!

TAMPF Başkanı Vahap Küçük, perakende sektörünün 2014 yılı performansına dair, "Beklentiler küçüktü ancak, beklentilerin ve Türkiye ekonomisinin üzerinde, tam netleşmemekle birlikte yüzde 15 civarında bir büyümeyle yılı kapattığımızı öngörüyoruz" dedi.

Perakende satış hacmi yüzde 0.6 artış gösterdi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Perakende Satış Hacmi Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2014 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,6 arttı.

Perakende satış hacmi yüzde 0,6 arttı!

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2014 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,6 arttı.

DTZ Pamir ve Soyuer Gayrimenkul Haberleri 2014 3. Çeyrek raporunu yayınladı!

DTZ Pamir Soyuer firması Türkiye Gayrimenkul Pazarı hakkında hazırladığı “Gayrimenkul Haberleri 2014 3. Çeyrek” başlıklı araştırma raporunu yayınladı. Raporda ofis pazarı, perakende pazarı ve bölge karşılaştırmaları yer alıyor.

Perakende yasası 2015' te!

Geçmiş donemde sektörün alışageldiği büyümenin 2014'te yavaşladığı bir yıl geçirdi. Büyümedeki bu yavaşlama Suriye ve Irak başta olmak üzere Ortadoğu'daki istikrarsızlıkların perakende ihracatına yansımasıyla da ilgili.

Konya'da Perakende Zirvesi gerçekleşecek!

Türkiye Perakendeciler Federasyonu, Retail Türkiye ve Konya PERDER işbirliğiyle Konya’da düzenlenecek olan ‘Perakende Zirvesi’ için geriye sayım başladı. ..

14. Gayrimenkul Zirvesi Sonuç Bildirgesi yayınladı!

3 Aralık 2014 tarihinde Hilton İstanbul Bomonti'de '1/100.000'den 1/1000'e Gayrimenkul Sektörü' teması ile gerçekleştirilen GYODER 14. Gayrimenkul Zirvesi'ne ait sonuç bildirgesi bugün yayınlandı.

Perakende Zirvesi 2014 Haberi

Perakende Zirvesi 2014

Konya Dedeman Otel’de 24 Aralık tarihinde yapılacak konferansa 700’ün üzerinde yerel perakendeci katılacak. Zirvenin ana teması, “Türkiye ekonomisi ve perakende yansımaları”. Konferansta sektör profesyonelleri; ‘Organize perakendenin önemi’, ‘Yerel perakendecilerin yasal düzenlemelerden beklentileri’, ‘Elektronik perakendecilikte yerel başarı’, ‘Doğtaş: Bir başarı hikayesi’, ‘Dünyada ve ülkemizde başarılı perakendeci format örnekleri’, ‘Perakende ve tüketici ürünleri sektöründe birleşme ve satınalma işlemleri ve yatırımcı ilgisi’,‘2015 tahminleri’ gibi konulara değinecekler. Ekonomi gazetecileri de son oturumda 2015 yılını ve yaşanabilecek ekonomik gelişmeleri gündeme taşıyacaklar.


“Sektörümüzün mutlaka bir yasası olmalıdır”


Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, yerel perakendecilerin yasal düzenlemelerden beklentilerini dile getirdi. Mustafa Altunbilek, “Perakende


Yasa Tasarısı, son günlerde sıkça konuşuluyor ve tartışılıyor. Mutlu oluyoruz. Sektörümüzün mutlaka bir yasası olmalıdır. Pazar günü marketler açılsın mı açılmasını tartışmak yerine...