15 / 05 / 2024

Pergole

Pergole

Pergola nedir? Pergola nasıl yapılır? Merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Sak Irmağı Park projesinde sona geliniyor!

“Sak Irmağı Park ve Yeşil Alan Düzenlemesi” projesi tüm hızıyla sürüyor. 5615 metrekare alan üzerine kurulacak olan ve içerisinde çocuk oyun alanları, pergole, amfi ve kafeteryanın hizmet vereceği projede tamamlanma aşamasına gelindi.

Nazilli'ye engelsiz park inşa edilecek!

Nazilli Belediyesi, engelli kullanıma uygun pergole, özel tasarımlı çeşmeler ve oturma grupları, kayganlığı önleyici kauçuk zemin üzerinde engelli fitness aletleri ve engelli oyun grubunun yer alacağı park için belediye kolları sıvadı.

İzmir caddesi kentsel tasarımla canlanacak!

Aliağa Belediyesi'nin sürdürdüğü kentsel tasarım çalışmaları kapsamında İzmir caddesinde yapmış olduğu çalışmalar devam ederken Park ve Bahçeler Müdürlüğü İzmir caddesi için CTP Çardak Pergole, Çiçekçilik, Oturma Bankları ve Köprü işi için ihale çıkmaya h

Aliağa'da İzmir Caddesi'nin düzenlemesi için ihale!

İzmir Caddesi'nde yapmış olduğu çalışmalar devam ederken Park ve Bahçeler Müdürlüğü İzmir Caddesi için 'CTP Çardak Pergole, Çiçekçilik, Oturma Bankları ve Köprü' işi için ihale çıkmaya hazırlanıyor.

Aliağa Belediyesi İzmir Caddesi için ihaleye çıkıyor!

Aliağa Belediyesi’nin sürdürdüğü kentsel tasarım çalışmaları, park ve bahçeler müdürlüğünün İzmir Caddesi için hayata geçireceği ‘CTP Çardak Pergole, Çiçekçilik, Oturma Bankları ve Köprü’ işi ihalesi ile devam edecek.

İmar kanununda pergole esasları!

Üstü açık veya yarı açık ahşap ya da demir malzemelerden yapılmış gölgeleme elemanlarına "Pergole" deniyor. Peki pergole ruhsata tabi midir? İşte, İmar kanununda pergole esasları..

Pergoleler ruhsata tabi midir?

Pergole, üstü açık veya yarı açık ahşap ya da demir malzemelerden yapılmış gölgeleme elemanları olarak karşımıza çıkıyor. Peki, pergoleler ruhsata tabi midir? İşte karar örneği..

Pergole nedir?

Pergoleler, açık olması ve üzerine bitki sardırılması nedeniyle kamelyalardan farklı özellik gösteriyor. Peki, pergole nedir? Pergole nasıl yapılır? Pergoleler ruhsata tabi midir? İşte pergole esasları...

TMSF, Halis Toprak'ın malikanesini 31 milyon TL'den satıyor!

TMSF'nin satışa çıkardığı malikanede havuz, 2 adet pergole,  barbekü alanı, basketbol sahası, trafo binası ve süs havuzu, taş ev, depo, tenis  kortu, suni gölet, çocuk oyun alanı, helikopter pisti ve mandalina bahçesi var

Pergole Haberi

Pergole

Pergola nedir?

Pergolalar, üstü açık veya yarı açık, altında kendine monte edilmiş oturma birimleri bulunduran, mekanla organik bir yapıda bulunan (düz, dairesel veya yay şeklinde), üzerine bitki sardırılabilen gölgeleme elemanlara deniyor.


Pergola nasıl yapılır?

Pergola olarak da ifade edilen pergolalar, ahşap yada demir malzemelerden yapılıyor. Pergolaların, Bahçelerde en fazla 2.40 m. net iç yüksekliğinde veya zemin kat ve kat teraslarında bulunduğu katın kat yüksekliğini aşmayacak şekilde yapılması gerekiyor.


Pergolalar, hafif strüktür malzemeden yanları açık, üstü döşeme plağı ve kaplaması yapılmadan boşluklu olarak düzenleniyor.


Pergolaların kamelyalardan farkı üstü açık olması ve üzerine bitki sardırılabiliyor olması olarak ifade ediliyor. Söz konusu gölgeleme elemanları, bahçelerde ve havuz kenarlarında sıkça kullanılıyor.




Işıl Seren...