09 / 05 / 2024

Peribacaları balon turları

Peribacaları balon turları

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da balon turlarına ilgi giderek artıyor. Peribacaları, kayadan oyma evleri ve kiliseleriyle ziyaretçilerin dikkatini çeken Kapadokyada balon turları, turistlerden rağbet görüyor.

Peribacalarındaki inşaatın yıkımı tamamlandı!

Nevşehir'in Göreme ilçesinde peribacalarının yer aldığı bölgede inşa edilen iş yeri ve konut inşaatının yıkımı tamamlandı.

Peribacalarındaki otel inşaatı 1998'de bakanlık kurullarından onaylanmış!

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde peribacalarına yakın yerde gerçekleştirilen otel inşaatının sahibi, inşaat yapılan yerin söylenildiği gibi 1.derece sit alanı değil 3.derece sit alanı olduğunu ifade ederek “Burası 1998 yılında imara girmiştir” diye açıklama yaptı. 

Peribacalarında otel inşaatına tepki!

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bulunan peribacalarının yanında inşa edilen otel tepki çekti.

Peribacalarına beton gölgesi!

Türkiye'nin peribacalarıyla ünlü turizm merkezi Kapadokya'da gelişigüzel hayata geçirilen yapılar ve özensiz düzenlemeler, bölgenin doğal güzelliğine gölge düşürüyor.

Konutta balon yok!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu sektörle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Ağaoğlu konut stokuna ilişkin olarak ise "Konutta balon yok" dedi.

Konutta balon mu var?

Türkiye’de konut sektörü bir ilki yaşıyor. Açık anlatımla arz (konut üretimi) talebin (ihtiyacın) üzerinde. Peki, konutta balon mu var?

Rıdvan Akgün: Konutta balon yok!

İzmir Emlak Kulübü Başkanı ve aynı zamanda RA Grup Gayrimenkul ve İnşaat Genel Müdürü Rıdvan Akgün, inşaat sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Akgün, konut sektöründe balon olmadığını söyledi.

IMF'den emlakta balon tartışmasına son nokta!

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF), Türkiye'de tartışmalara neden olan “emlak balonu” oluşup oluşmadığına dair açıklama yaptı. Emlakta balon olduğunu ve hanehalkı güvencesinin balonun şu an patlamasını engellediğini belirtti.

Konutta balon yok!

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, bazı kimseler tarafından iddia edildiği gibi konut sektöründe balon olmadığını belirterek, özellikle İstanbul'un çok ciddi göç aldığını, batıdan göçün teşvik edilmesine rağmen buraya göçün engellenemediğini söyledi.

Murat Kurum konutta balon tartışmalarına son noktayı koydu!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, son günlerde süregelen 'Gayrimenkul sektöründe balon oluştu. Konut fiyatları düşüyor' iddialarına son noktayı koydu: " Son 1 ayda piyasaya 4.200 konut sürdük. Ne kriz var, ne balon... 1 ayda 2 bin konut sattık."

Konut fiyatlarında balon var mı yok mu?

Certified Business Consultant Yönetim Danışmanı, Century 21 Türkiye'nin Eski Genel Müdürü Özhan Atalay, Konut fiyatlarında balon analizi yaptı.

Konutta balon değil talep patlaması var!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan'dan "Konutta balon var mı, yok mu?" söylentilerine "Bir şey patlayacaksa eğer, bizde balon yok talep patlaması var" diye cevap verdi.

Konut sektöründe balon değil, köpük oluşuyor!

İnşaat sektöründe hem talep hem de arzda, fiyat elastikiyetinin olumlu yönde etkilendiği görülüyor. Uzmanlara göre, bu durumda, konut sektöründe balon değil, olsa olsa köpükten söz edilebilir .

Peribacaları balon turları Haberi

Peribacaları balon turları

Sıcak hava balonuna binen turistler, Kapadokya'nın eşsiz güzelliklerini havadan izleme fırsatı buluyor. 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Nevşehir Temsilcisi Sinan Çetinkaya yaptığı açıklamada, sıcak hava balonculuğunun Kapadokyada "bacasız sanayi" haline geldiğine dikkati çekti. Sıcak hava balonlanyla yapılan turların Nevşehir'i kalkındıran ve turizme katkı sağlayan sektör haline geldiğini ifade eden Çetinkaya, "Eskiden insanlar, Kapadokya bölgesini gezmeye gelir, ardından balona binerdi. Şimdi ise balona binmek için gelip Kapadokya'yı geziyor. Kapadokyada geçen yıl sıcak hava balonuyla 300 bin yolcu uçtu. Ocak-kasım döneminde bu sayı, 414 bin yolcu olarak kayıtlara geçti. 1 Kasım 2013-1 Kasım 2014 tarihlerinde 308 gün uçuş yapıldı. Kapadokya bölgesinde öngörülen uçuş gün sayısı, 300 ila 320 gün arasında değişiyor" dedi. 

Talep patlaması yaşanıyor Turistlerin yoğun ilgisi dolayısıyla bu yıl adeta talep patlaması...