04 / 05 / 2024

Pertevniyal sinyalli hemzemin geçit

Pertevniyal sinyalli hemzemin geçit

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla anaarterler üzerinde bulunan yaya üst geçitleri kaldırılıyor. Fatih Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Pertevniyal Lisesi Önü Yaya üst geçidi kaldırıldı.

İBB iptal ettiği metro ihalesini yeniden açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 23 Haziran'daki İstanbul Seçimi'nden 16 gün sonra iptal ettiği, 'Yenikapı - Atatürk Havalimanı Hafif Metro Hattı Hemzemin İstasyonları Kapasite Artışı' ihalesini, yeniden açtı. İhalenin 3 Aralık'ta tekrarlanacağı duyuruldu.

İstanbul'da 101 ecdat yadigarı eser restore edildi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, 2009'dan bu yana Süleymaniye, Nusretiye, Fatih, Şehzadebaşı, Pertevniyal Valide Sultan gibi selatin camilerinin de aralarında yer aldığı 101 tarihi yapının restorasyon çalışmasını tamamladı

Niğde-DİTAŞ'taki ulaşım sorunu meclis gündeminde!

Niğde-DİTAŞ yakınındaki hemzemin geçidin köprülü kavşak haline getirilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı....

Antalya Tonguç’ta kavşak inşaatları tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Şarampol Projesi kapsamında Tonguç Caddesi üzerinde başlattığı hemzemin geçiş ve katlı kavşak inşaatları geçtiğimiz gün tamamlandı.

Antalya Tonguç Caddesi'nde mutlu sona doğru!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Şarampol Caddesi'nin yenilenmesi çalışmaları kapsamında ulaşıma çözüm olarak Tonguç Caddesi'nde başlattığı hemzemin geçiş, alt yapı ve katlı kavşak çalışmasında sona yaklaşılıyor.

Antalya Şarampol Caddesi Projesi'nde son durum!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Şarampol Caddesi'nin yenilenmesi çalışmaları kapsamında Tonguç Caddesi'nde başlattığı hemzemin geçiş, alt yapı ve tünel imalatı çalışması hızlı bir şekilde ilerliyor.

Antalya Tonguç Caddesi'nde altyapı çalışmaları hızlandı!

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Şarampol Caddesi'nin yenilenmesi çalışmaları kapsamında Tonguç Caddesi'nde başlattığı hemzemin geçiş, alt yapı ve tünel imalatı çalışması hızlı bir şekilde ilerliyor.

Demiryolu hemzemin geçitleri TBMM gündeminde!

İstanbul Milletvekili Ali Özcan demiryolu hemzemin geçitlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özcan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.

Samsun Türkiş Hemzemin Geçidi'nde çalışmalar tamamlandı!

Samsun Hafif Raylı Sistem güzergahı Türkiş Hemzemin Geçidi’ndeki baskı beton çalışması 3 günde tamamlanarak geçit trafiğe açıldı.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ne yeni üst geçit yapılıyor!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımına başlanan 420 metre uzunluğundaki vasıta üst geçidi projesi ile demir yolu hemzemin geçişinde yaşanan trafik yoğunluğunun giderilmesi planlanıyor.

Kocaeli'ye yeni üstgeçit yapılacak!

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi Üniversite Hastanesi yolu üzerinde bulunan B kapısında öğrenci giriş ve çıkış yoğunluğunun fazla olduğu ışıklı hemzemin kavşağın kaldırılması amacıyla yaya üstgeçit köprüsü yapılacak.

Antalya Şarampol Caddesi'ndeki yenileme çalışmaları ne durumda?

Büyükşehir Belediyesi tarafından Şarampol Caddesi'nin yenilenmesi projesi kapsamında yapılacak hemzemin ve tünel geçiş çalışmaları nedeniyle Tonguç Caddesi’nde başlattığı çalışmalar son sürat devam ediyor.

Antalya Şarampol Caddesi için ilk kazma vuruldu!

Şarampol Caddesi’ni dünyanın en güzel alışveriş sokaklarından biri haline getirecek projeye kazmayı vuran Antalya Büyükşehir Belediyesi, yapılacak hemzemin geçiş ve kavşak çalışmalarıyla bölgenin trafik ve yağmursuyu sorununu da çözüyor.

Pertevniyal sinyalli hemzemin geçit Haberi

Pertevniyal sinyalli hemzemin geçit

Tarihi Yarımada başta olmak üzere ana yollar üzerinde bulunan üst geçitlerin yerine yayaların kolay ulaşımının sağlanması için sinyalli geçit düzenlemesi yapılıyor. Çalışmalar kapsamında ilk olarak Sirkeci’de Şehir Hatları Vapur İskelesinin önünde bulunan yaya üst geçidi kaldırılmıştı.


Fatih,  Pertevniyal Lisesi’nin önünde bulunan yaya üst geçidi de  kaldırıldı. Yaklaşık 120 ton ağırlığındaki üst geçidin söküm çalışmaları Cumartesi gece yarısı başladı. Çalışmaların birinci etabı sabaha kadar sürdü. İlk gece ana yürünme yolu  ve kolonlar kaldırıldı. Pazar gece yarısı başlayan ikinci etap söküm çalışmalarında ayaklar sökülerek kaldırıldı.



Yaya üst geçidinin kaldırılmasının ardından yayaların kolay geçişlerinin sağlanabileceği, engelli, yaşlı ve çocukluların kullanımına uygun, sinyalli hemzemin geçit düzenlemesi yapıldı.


Yayaların geçişi trafik ışıklarıyla direkt sağlanıyor. Köprünün kaldırılması vatandaşlar tarafından olumlu tepkilerle...