07 / 05 / 2024

Batman'da Huzur ve Çamlıca Mahalleri arasına perde beton!

Batman'da Huzur ve Çamlıca Mahalleri arasına perde beton!

Vatandaşın yolu 3 kilometre uzadı. Huzur ile Çamlıca Mahalleleri arasından geçen Devlet Demiryollarına ait hemzemin geçidinde perde beton çalışması başlatıldı.



Vatandaşın yolu 3 kilometre uzadı. Huzur ile Çamlıca Mahalleleri arasından geçen Devlet Demiryollarına ait hemzemin geçidinde perde beton çalışması başlatıldı. Yaklaşık 3 kilometreyi kapsayan çalışmalar, iki mahallenin arasındaki geçişleri de kapattı. Her gün binlerce kişi, geçiş için rayların altındaki menfezi kullanmaya mecbur kaldı. Gazetemize konuşan çevre sakinlerinden Behçet Akyel, “Çocuklarımızı okula götürmek için ya menfezi kullanıyoruz, ya da 3 kilometre perde beton dökülen rayların etrafından dolanıyoruz. Bu çalışmalar yapılırken yetkililerin en azından portatif üst geçit, ya da geçişleri sağlayacak bir önlem almaları gerekirdi” dedi. Akyel ayrıca, market, cami, okul, taziye evi gibi yerlerin de çalışmaların ötesinde kalmasıyla her iki semtte yaşayanların sıkıntı yaşadığını belirtti.


ÇOCUKLARIN GEÇTİĞİ MENFEZ İLE SU TAHLİYE BORUSU AYNI YERDE

TOKİ Kuyubaşı mevkiinden, Petrolkent, Karşıyaka, Güneykent ve bir çok semtin yağmur suyu tahliye boruları ile çocukların okula gidip geldikleri menfezin aynı yerde olması, ciddi bir tehlike oluşturuyor. Menfezin bir bölümünün de kapalı olması nedeniyle yağmur yağışında etraf gölete dönecek. Huzur Mahallesi sakinlerinden Vahdettin Nergizveren, “menfezin bir bölümüne de perde beton dökülmüş. Buraya dökülecek olan yağmur suyu menfezi gölete çevirecek ve buradan gidip gelen öğrenciler için ciddi bir tehlikeye neden olacak” dedi.


ÇALIŞMALARDA AĞAÇLARDA KESİLDİ

Çamlıca Mahallesi Azadi Parkı arkasından başlayan ve kentin sonlarına kadar devam eden çalışmalar esnasında çok sayıda ağaç da kesildi. Ahmet Akyel adlı yurttaş, çalışmalar sırasında iş makinelerinin çalıştığı bir çok yerde ağaçların da kesildiğini belirterek “Ağaçlar kesileceği yerde kökünden alınıp başka yere nakledilebilirdi, gerçekten yazık oldu” dedi. 


Batman Gazetesi


Geri Dön