05 / 05 / 2024

Petar Dobric

Petar Dobric

Ülke topraklarının yüzde 96’sının deprem bölgesi içinde yer alması ve depremin 60 yıl içerisinde en sık rastlanan afet türü olması, Türkiye de konut sahiplerinin olası bir doğa felaketine karşı hazırlıklı davranmasını zorunlu haline getiriyor.

DASK poliçesi yenilenmedikçe risk artıyor!

Türkiye topraklarının yüzde 96'sının deprem riski altında olduğunu hatırlatan Generali Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric, DASK poliçesi yaptırmanın önemine değindi.

Konut sigortasında Türkiye geride kaldı!

Konut sigortasında Türkiye geride kaldı. GENERALİ Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric. gelişmiş ülkelerdeki konut sigortalılık oranı ile karşılaştırıldığında Türkiye'deki sigortalılık oranının düşük kaldığını belirtti.

Konutta sigorta oranı düşük!

Türkiye'de yaklaşık 19 milyon konuttan sadece 3 milyonunun sigortalandığını gösteriyor. Petar Dobric, gelişmiş ülkelerdeki konut sigortalılık oranı ile karşılaştırıldığında Türkiye'deki sigortalılık oranının düşük kaldığını belirtti.

Petar Dobric Haberi

Petar Dobric

Ülke topraklarının yüzde 96’sının deprem bölgesi içinde yer alması ve depremin 60 yıl içerisinde en sık rastlanan afet  türü olması, Türkiye de konut sahiplerinin olası bir doğa felaketine karşı hazırlıklı davranmasını zorunlu haline getiriyor. Bu zorunluluk, konutları, depreme ve depremin doğrudan neden olduğu yangın, infilak, yer kayması gibi afetlere karşı güvence altına alan Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK’ın yakın tarihte hayatımıza girmesine neden oldu. Geçmiş dönemde 12 Kasım Düzce Depremi sonrası Bolu Dağı Tüneli için yaptığı 150 milyon dolarlık hasar ödemesi ile sadece Bolu Dağı Tüneli’ne ödenen toplam tazminatın yaklaşık yüzde 24’ünü üstlenen ve mali devamlılığı sağlayan Generali Sigorta, müşterilerine sunduğu Zorunlu Deprem Sigortası ürünü için 7/24 tüm satış kanalları üzerinden poliçe satın almayı mümkün hale getirdi.


Sigorta sahiplerinin, olası...