20 / 05 / 2024

peyzaj mimarisinin en iyileri ödül

peyzaj mimarisinin en iyileri ödül

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı, Plant Dergisi’nin “peyzaj mimarisinin en iyileri” arasına girerek, kamusal uygulamalar dalında ödüle layık görüldü..

Hagia Sofia Mansions-Curio Collection by Hilton Sultanahmet’te Açıldı

Hagia Sofia Mansions-Curio Collection by Hilton Sultanahmet’te misafirlerini ağırlamak üzere kapılarını açtı. Hagia Sofia Mansions-Curio Collection by Hilton, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini teşkil eden konaklarda misafirlerini zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Bodrum'un en özel koylarından birinde: Nef Reserve Gölköy!

Bodrum'un en özel koylarından Cennet Koyu'nun hemen yanında yer alan Nef Reserve Gölköy, çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili, doğayla iç içe bir yaşam sunuyor. Emre Arolat'ın tasarladığı, Herman Salm'ın da peyzaj tasarımını yaptığı bu butik proje 38 villadan oluşuyor...

Ankara'nın en büyük kültür ve kongre merkezinin temeli atıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada, Sincan'da inşa edilecek kültür ve kongre merkezinin Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyacağını belirterek, "Merkez, 25 bin 500 metrekarelik kapalı alanıyla Ankara'nın en büyük merkezi unvanını taşıyacak." dedi. 

Sivas Muammer Kangal Konağı restore edildi!

Sivas'taki geleneksel Osmanlı sivil mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Muammer Kangal Konağı, Sivas Belediyesi'nin gerçekleştirdiği çalışmalarla restore edildi.

İnşaat projeleri için yeni peyzaj uygulamaları Flower Show İstanbul’da!

Avrasya’nın en büyük bitki ve peyzaj fuarı Eurasia Plant Fair / Flower Show İstanbul, 10. kez kapılarını açıyor. İnşaat projeleri için yeni peyzaj uygulamaları Flower Show İstanbul’da sergileniyor.

Peyzaj, imar planlarındaki en temel eksiklik!

Yüksek Peyzaj Mimarı Yrd. Doç. Dr.Oktan Nalbantoğlu, kent kimliğinin sürdürülebilmesi için, kentin doğal çevresi, tarihsel süreçte kazandığı kültürel ve mimari miras ile ekolojik planlama anlayışının temel alınması gerektiğini vurguluyor.

Kent İncek, Ankara’nın en yeşil projesi olmayı hedefliyor!

Kent İncek kişi başına düşen 14 metrekare yeşil alan İle Ankara’nın en yeşil projesi olmayı hedefliyor. Büyükşehirlerde yeni konut projeleri birbiri ardına yükselerek, yeni yaşam merkezleri oluştururken, firmaların en büyük kozu yeşil alan ve peyzaj oluyor.

AND Pastel, Avrupa'nın en iyisi oldu!

AND Gayrimenkul’ün ilk konut projesi AND Pastel 2016’ya damgasını vurdu. Türkiye’nin en iyi konut projesi seçilen AND Pastel’in başarıları ülke sınırlarını aştı, “Konut Peyzaj Mimarisi” kategorisinde Avrupa’nın en iyisi oldu.

Denizli Necip Ağa Konağı restore edilecek!

Denizli ilinin Çal ilçesinde bulunan Necip Ağa Konağı kamulaştırılıp restore edilecek. 19'uncu yüzyıl sonlarının Türk mimarisinin en güzel örneklerinden olan konağın restorasyon çalışmaları yakın zamanda başlayacak.

Resim İstanbul Nefes'te 2 bin 500 lira peşinde düşük taksit imkanı!

Aydos Ormanı ve muhteşem gölet peyzajına en hakim blokların bulunduğu Nefes etabında doğayla iç içe bir yaşam sürmek mümkün. Projede 2 bin 500 lira peşinat verildikten sonra düşük taksit ödemeleri yapılıyor.

Amerika Diyanet Merkezi açılış için gün sayıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi açılışını yapacağı Amerika Diyanet Merkezi, çifte minareli camisi ve külliye hüviyetindeki yapısıyla klasik Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini ABD'ye taşıyor.

Resim İstanbul Nefes etabında 48 ay 0 faiz imkanı!

Aydos Ormanı ve muhteşem gölet ile kiraz ağaçları peyzajına en hakim blokların bulunduğu Nefes etabında doğayla iç içe bir yaşam sürmek mümkün.

Edirne Selimiye Camii'nde restorasyon başlıyor!

Osmanlı mimarisinin en önemli yapılarından, Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi, kapsamlı restorasyondan geçirilecek. Restorasyon sonucunda Selimiye Camisi'nde zamanla oluşan yıpranmalar giderilecek.

peyzaj mimarisinin en iyileri ödül Haberi

peyzaj mimarisinin en iyileri ödül

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı, Plant Dergisi’nin “peyzaj mimarisinin en iyileri” arasına girerek, kamusal uygulamalar dalında ödüle layık görüldü.

İlgili bakanlık temsilcilerinin, bürokratlarının ve sektörün önde gelen kurum ve kuruluşlarından akademisyenlerin katıldığı JW Marriott Otel’de düzenlenen törende, peyzaj mimarisinin en iyilerine ödülleri verildi. Peyzaj ve süs bitkiciliği dergisi Plant tarafından 4 ana başlıkta verilen ödüllerde peyzaj mimarisinin en iyileri arasına giren Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı projesi, kamusal uygulamalar dalında ödüle layık görüldü. Ödülü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek adına Başkan Vekili Ali Gökşin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek’in elinden aldı. Gecede ayrıca Büyükşehir Belediyesi eski Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı olan ve şu anda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı...