18 / 05 / 2024

Piyer Loti Tepesi

Piyer Loti Tepesi

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in Pierre Loti tepesinin isminin İdris-i Bitlisi olarak değiştirilmesi önerisini kaleme aldı

Vahit Kiler'e Kadir Topbaş'tan Pier Loti cevabı: İş kalkıp buraya kadar mı dayandı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in Pier Loti'nin adının ''İdris-i Bitlisi'' olarak değiştirilmesi istemine ilişkin olarak, ''Tarihçiler konuştuktan sonra bakılır'' dedi

Vahit Kiler: Piyer Loti tepesinin adı yeniden İdris-i Bitlisi olsun!

Piyer Loti Tepesi'nin adının değiştirilmesi için girişim başlatıldı. AK Parti Bitlis Milletvekili Kiler, 1934'e kadar tepenin adının İdris-i Bitlisi olduğunu savunarak tekrar bu adın verilmesi için belediyeye başvuracaklarını söyledi

Karaköy'deki Sen Piyer Han İstanbul'a kazandırılacak!

İstanbul Karaköy'da bulunan ve uzun süredir bakımsız olan Sen Piyer Han'ı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çalışmaların başlatılması için talimat verdi. 

Seyit Torun'dan Fatsa'daki Çerkezler Tepesi'nin yapılaşmaya açılmasına tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’nun Fatsa ilçe merkezinde yer alan, “Çerkezler Tepesi” olarak isimlendirilen ormanlık alanın "yapılaşmaya" açılmasına tepki gösterdi.

Osmaniye'ye Şehitler Tepesi ve Şehitler Müzesi yapılacak!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Tüysüz Belde’sinde yapımına başlanan Osmaniye Şehitler Tepesi ve Şehitler Müzesi ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi arazisinde incelemelerde bulundu. 

İBB’ye ait mülklerin kirasını Eyüpsultan Belediyesi topladı!

Eyüpsultan Belediyesi’nin ilçedeki İBB’ye ait 73 adet taşınmazın kira ve işgaliye bedellerini topladığı ve tahsil ettiklerini de İBB’ye ödemediği belirlendi. İBB’ye ait olup kira ve işgaliyesi Eyüpsultan Belediyesi tarafından tahsil edilen yerler arasında Piyer Loti'de bulunuyor.

Çamlıca Tepesi'nde eski antenlerin yerine park yapılacak!

Artvin Yusufeli Barajı ziyaretinin ardından gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa antenin yıkılarak alana park yapılacağını söyledi.

Çamlıca Tepesi'ndeki antenlerin tamamı söküldü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa anten vardı. Bunların tamamı kaldırılmış oldu. TRT'nin kulesi kaldı, o da kısa zamanda kaldırılacak" diye konuştu.

Denizli'deki seyir tepesi inşaatı meclis gündeminde!

Denizli'de Denizli Nakılı olarak bilinen endemik bitkinin yetiştiği alana yapılacak olan seyir tepesi inşaatı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çamlıca Tepesi'ndeki yıkım Kirazlıtepe'deki iş yerlerini vurdu!

İstanbul Çamlıca Tepesi'nin eteklerinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları Kirazlıtepe Mahallesi'nde yer alan iş yerlerini vurdu.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nda 2. ihale bekleniyor!

2 kilometre uzunluğundaki Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nda ikinci ihalenin açıklanmasını bekleniyor. 

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın!

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın saat 11:30'da gerçekleştirilecek. 420 günde tamamlanması planlanan hattın saatte bin 500 yolcu taşıması bekleniyor.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi 21 Eylül'de!

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi 21 Eylül'de gerçekleştirilecek. 420 günde tamamlanacak olan hattın saatte bin 500 yolcu taşıması bekleniyor.

Kocaeli Seyir Tepesi projesi çalışmaları sürüyor!

Dilovası Belediyesinin ilçe merkezinin kuş bakışı izlenebildiği Diliskelesi Tepesine kazandıracağı seyir tepesi projesi için çalışmalar devam ediyor.

İzmir Kültür Tepesi 2. Etap 28 Haziran'da açılacak!

İzmit Belediyesi'nde hayata geçirilen Kültür Tepesi’ndeki 2. etap proje çalışmaları tamamlandı. Kültür Tepesi'nin açılışı 28 Haziran’da gerçekleşecek.

Piyer Loti Tepesi Haberi

Piyer Loti Tepesi

İşte o yazı;


Pierre Loti tepesine karşı Sapphire gökdeleni mi?


"AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Haliç'e tepeden bakan ve manzarasıyla ilgi odağı olan Pierre Loti'nin adının değiştirilmesini istemiş...

Kiler, Akşam gazetesinden Hakkı Kurban'la yaptığı söyleşide şöyle konuşmuş: 

"Eyüp'teki o meşhur köşkün adı 1934'e kadar İdris-i Bitlisi Köşkü olarak biliniyormuş. Tepenin adı da kayıtlarda 'İdris-i Tepesi' diye geçiyor. Ne var ki, 1934'te, Fransız yazar Pierre Loti'nin ismi verilmiş. Biz bunu öğrendiğimizde Bitlisliler olarak kanımıza dokundu, ağırımıza gitti. Tekrar o tepeye ve köşke isminin geri verilmesi için çalışma yapacağız. Belediye Meclisi kararıyla mı, yoksa bir kişinin kararıyla mı değişmiş onu inceledikten sonra başvurumuzu yapacağız."

Aslında Sayın Kiler'in kıta, ülke, kent ve semt isimlerine fazla takılmaması daha doğru olur. 


İsimler ve gerçekler 

Örneğin Amerika kıtasına giden İspanyol fatihler...