28 / 04 / 2024

Denizli'deki seyir tepesi inşaatı meclis gündeminde!

Denizli'deki seyir tepesi inşaatı meclis gündeminde!

Denizli'de Denizli Nakılı olarak bilinen endemik bitkinin yetiştiği alana yapılacak olan seyir tepesi inşaatı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Denizli'de Denizli Nakılı olarak bilinen endemik bitkinin yetiştiği alana yapılacak olan seyir tepesi inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Öztürk, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Öztürk, ''Literatüre 'Denizli Nakili' olarak geçen ve dünyada sadece Denizli'nin Çamlık Ormanı üstü ile Çakıroluk Tepesi'ni kapsayan 10 kilometrekarelik bir alanda yetişen endemik bitkinin üzerine ''Tematik Orman Projesi adı altında Seyir Tepesi'' yapılmaktadır.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün soruları:

1- 2017 yılında, insandan ve keçi gibi hayvanlardan korunması için karar alınan Deniz Nakılı üzerinde inşaat yapılması öncesi Bakanlığınıza başvurularak izin alınmış mıdır?
2- Seyir Terası yapılırken, ÇED raporu alınmış mıdır?
3- Dünya üzerinde çok kısıtlı bir bölgede yetişen doğal miras Denizli Nakilinin yaşam alanının korunması için projenin durdurulması konusunda bir girişimde bulunulacak mıdır?
4- Doğanın katledilmesine neden olan bu projenin sahipleri hakkında adli ve idari bir işlem yapılması düşünülmekte midir?


Geri Dön