28 / 04 / 2024

Yozgat'ta hızlı tren inşaatları meclis gündeminde!

Yozgat'ta hızlı tren inşaatları meclis gündeminde!

Ankara-Yozgat-Sivas ve Yerköy-Kayseri hızlı tren projeleri ile Yozgat Bozok Havaalanı inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP'li Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Ankara-Yozgat-Sivas ve Yerköy-Kayseri hızlı tren projeleri ile Yozgat Bozok Havaalanı inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Keven, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Keven, ''Yozgat'ta yapımı devam eden hızlı tren inşaatlarının ilgili Yozgat kamuoyu bilgilendirme istemektedir. 12 yıldır yapımı devam eden Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren inşaatının hizmete açılması ise kamuoyunca merakla beklenmektedir'' diye konuştu. 

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven'in soruları:
1- 12 yıldır yapımı devam eden Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren inşaatının devam eden kısımlarında 2019 yılı ödeneği ne kadardı, tahsis edilen ödenek ne kadar oldu, harcanan tutarlar ne kadar oldu?
2- 2020 yılı için devam eden üstyapıda ki altyapıda ki işler için ayrılan ödenek miktarları ne kadardır? Bu ödenekle birlikte işlerin yüzde kaçı tamamlanmış olacaktır?
3- Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren inşaatı işi kapsamında etaplara göre bugüne kadar yapılan ihalelerde ayrı ayrı sözleşme bedelleri ne kadardır, bugüne kadar yükleniciye ödenen toplam hakediş tutarları ne kadar olmuştur?
4- Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren inşaatı işinde etaplara göre yapılan ihalelerde ayrı ayrı sözleşme birim tarihleri nedir? Yapılmış ise geçici kabul ve kesin kabul yapılan işleri ismi ve tarihleri nedir?
5- Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına, işin kapsamında çok sayıda ihale ve kısım olduğu için bu projenin geçmişini ve geleceğini gösteren detaylı bir görsel grafik hazırlanarak tarafımıza sunulması mümkün müdür?
6- Yerköy-Kayseri hızlı tren projesi şuan ne aşamadadır? Bugüne kadar yapılan işlemler nedir?
7- Yozgay Bozok Havaalanı inşaatı yapım işinin işe başlama ve iş bitim tarihleri nedir?
8- Yozgay Bozok Havaalanı inşaatı yapım işinin 2019 yılı ödeneği ne kadardı, tahsis  edilen ödenek ne kadar oldu? 2020 yılı ödeneği ne kadardı, tahsis edilen ödenek ne kadar oldu?
9- Onaylı iş programına göre günümüze kadar gelmesi gereken iş ilerleme oranı yüzde kaçtır? 
10- Şantiye şuan faal midir? Değilse neden faaliyete geçmemiştir?
 


Geri Dön