28 / 04 / 2024

Aile sağlığı merkezi binası inşaatları meclis gündeminde!

Aile sağlığı merkezi binası inşaatları meclis gündeminde!

Aile sağlığı merkezi binası inşaatları meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, aile sağlığı merkezi binası inşaatlarına ilişkin soru önergesi verdi. Zeybek, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Zeybek, ''Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Zeybek, açıklamaların şu şekilde devam etti: ''Birinci basamak sağlık hizmeti veren Aile Sağlığı Merkezlerinin fiziki koşulları her geçen gün artmaktadır. Yaşanan COVİD-19 pandemisi ile görülmüştür ki ASM'lerin yapısal ve fiziki standartlara kavuşturulması hem sağlık emekçileri hem de hastalar açısından çok önemlidir ancak ne var ki kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılamaması nedeniyle Sağlık Bakanlığı birinci derece sağlık hizmeti veren kurumlara uygun, erişilebilir, güvenli bina yapımında bulunmamaktadır. Kentlerimizin şehir planlamalarındaki eksikler, çarpık yapılaşma, hızlı büyüme gibi etkenlerde düşünüldüğünde ASM'ler için birçok şehirde uygun yerler bulunması zorlaşmaktadır. Kentin dokusuna, yerleşim planina, ulaşım ve yoğunluğuna uygun olan alanlarda kamu kaynakları ile yapılacak sağlık merkezleri talebi ilgili meslek birlikleri, sendikalar ve vatandaşların talebi olarak kamuoyu ile paylaşılmaktadır.''

 Aile sağlığı merkezi binası inşaatları meclis gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek'in soruları:
1. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ASM sayısı nedir? Hali hazırda devam eden ASM inşaatı sayısı nedir ve ne zaman hizmete alınacaktır?

2. Sağlık Bakanlığı tarafından Antalya ilinde yapılan ASM sayısı nedir? Halihazırda inşaası ve ihale süreci devam eden ASM sayısı nedir? Bu ASM'ler hangi ilçelerdedir?

3. Sağlık Bakanlığı tarafından ilgili meslek birlikleri, sendikaların talebi doğrultusunda ASM yapımına dair yeni bir düzenleme yapılacak mıdır?

4. 2022 ve ilerleyen süreç içinde kaç ASM inşa edilmesi planlanmaktadır?

5. Türkiye genelinde faaliyet gösteren kaç ASM bulunmaktadır? Bu ASM'lerde görev alan sağlık emekçisi sayısı nedir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön