29 / 04 / 2024

Piyer Loti

Piyer Loti

2000 yılında Eyüp Belediyesi, Haliç kıyısından Piyer Loti tepesine yolcu taşıyacak teleferik için kolları sıvamış. Eyüp Cami'nin arkasından Piyer Loti'ye yerleştirilecek teleferik 145 milyar liraya mal olacakmış.

İstanbul’un yedi tepesi, minare ve kubbeleri!

Haliç’e ve Marmara’ya bakan yedi zarif tepe üzerine kurulmuş İstanbul. Üç büyük imparatorluğun kalbi olan Tarihi Yarımada’ya Galata Kulesi veya Piyer Loti’den bakıldığında göğe yükselen minareleriyle görünür her bir tepe..

Piyer Loti'ye isim öneren Vahit Kiler, Kepirli'yi Nurs yaptı!

Nurs Köyü Derneği Başkanı Hikmet Okur'un, yaklaşık 10 yıllık çabası, Başbakan Tayyip Erdoğan ve AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in girişimleri ile sonuçlandı

Vahit Kiler'e Mehmet Barlas'tan eleştiri: Pierre Loti tepesine karşı Sapphire mi?

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in Pierre Loti tepesinin isminin İdris-i Bitlisi olarak değiştirilmesi önerisini kaleme aldı

Vahit Kiler'e Kadir Topbaş'tan Pier Loti cevabı: İş kalkıp buraya kadar mı dayandı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in Pier Loti'nin adının ''İdris-i Bitlisi'' olarak değiştirilmesi istemine ilişkin olarak, ''Tarihçiler konuştuktan sonra bakılır'' dedi

Vahit Kiler: Piyer Loti tepesinin adı yeniden İdris-i Bitlisi olsun!

Piyer Loti Tepesi'nin adının değiştirilmesi için girişim başlatıldı. AK Parti Bitlis Milletvekili Kiler, 1934'e kadar tepenin adının İdris-i Bitlisi olduğunu savunarak tekrar bu adın verilmesi için belediyeye başvuracaklarını söyledi

Karaköy'deki Sen Piyer Han İstanbul'a kazandırılacak!

İstanbul Karaköy'da bulunan ve uzun süredir bakımsız olan Sen Piyer Han'ı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çalışmaların başlatılması için talimat verdi. 

İBB’ye ait mülklerin kirasını Eyüpsultan Belediyesi topladı!

Eyüpsultan Belediyesi’nin ilçedeki İBB’ye ait 73 adet taşınmazın kira ve işgaliye bedellerini topladığı ve tahsil ettiklerini de İBB’ye ödemediği belirlendi. İBB’ye ait olup kira ve işgaliyesi Eyüpsultan Belediyesi tarafından tahsil edilen yerler arasında Piyer Loti'de bulunuyor.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik ihalesi iptal!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kadir Topbaş döneminde planlanan bir proje için daha iptal kararını açıkladı. 

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nda 2. ihale bekleniyor!

2 kilometre uzunluğundaki Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nda ikinci ihalenin açıklanmasını bekleniyor. 

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın!

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın saat 11:30'da gerçekleştirilecek. 420 günde tamamlanması planlanan hattın saatte bin 500 yolcu taşıması bekleniyor.

İstanbul'a 10 yeni teleferik hattı geliyor!

İBB, 2019 yılı ve sonrasında 10 teleferik hattı inşa etmeyi planlıyor. İBB, Eyüp - Pierre Loti - Miniatürk Teleferik Tesisi için 21 Eylül'de ihaleye çıkılacak.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi 21 Eylül'de!

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi 21 Eylül'de gerçekleştirilecek. 420 günde tamamlanacak olan hattın saatte bin 500 yolcu taşıması bekleniyor.

Eyüp Pierre Loti-Miniatürk teleferik hattı imar planı askıda!

Eyüp Pierre Loti-Miniatürk teleferik hattı imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı. İmar planı 16 Şubat'ta askıdan indirilecek...

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk teleferik hattı nasıl olacak?

Eyüp-Pierre Loti -Miniatürk Teleferik Projesi, Haliç vapur iskelesi yanındaki Eyüp istasyonundan başlayarak, önemli bir turistik merkez olan Pierre Loti Tepesi'ne ulaşacak. İşte projenin detayları...

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk teleferik projesi başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk arasında yapılacak teleferik projesi için start verdi. Büyükşehir Belediye Meclisi, 3 istasyondan oluşacak hattın 1/5000'lik planlarını onayladı.

Eyüp-Pierre Loti teleferik hattı uzatılıyor!

Eyüp-Piyerloti Teleferik Hattını revize ederek, Haliç üzerinden geçerek Miniatürk’e saatte bin 500 kişiyi taşıyacak olan yeni teleferik projesinin ihalesi son aşamada. Yeni hattın 3 istasyondan oluşması planlanıyor.

Eyüp-Pierre Loti teleferik hattı Miniatürk'e uzatılacak!

Haliç sadece denizden değil, artık havadan da geçebilecek. İstanbul'un nostaljik mekanlarından olan Eyüp Pierre Loti tepesindeki teleferiğin hattı genişletiliyor. Mayıs ayında başlanacak projenin 420 gün sürmesi planlanıyor.

2005 yılında İstanbul'a ikinci teleferik hattı!

2005 yılında İstanbul'a ikinci teleferik hattı Haliç - Pierre Loti arasında yapılıyormuş. 1993 yılında Maçka-Taşkışla'dan sonra ikinci teleferik hattı 419 metre uzunluğunda olacakmış ve 6 milyon liraya mal olacakmış.

Piyer Loti Haberi

Piyer Loti



Haliç'ten Piyer Loti'ye TELEFERİK


Eyüp Cami'nin arkasından Piyer Loti'ye yapılması planlanan teleferiğin maliyeti 145 milyar lira olarak tahmin edildi


    Eyüp Belediyesi, Haliç kıyısından Piyer Loti tepesine yolcu taşıyacak teleferik yapmak amacıyla kolları sıvadı. Büyükşehir Belediyesi ile sit alanı olan bölgede çalışma izni almak için Anıtlar Kurulu'na başvurularını yaptıklarını söyleyen Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, ''Maçka'da zarar eden teleferiğin burada kurulmasını teklif ettik. Bu projeyi ilçe belediyesi olarak biz hayata geçireceğiz. Fakat, kredi alamıyoruz. Turizm noktasındaki bu alanda ulaşımı sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. 

     Eyüp Cami'nin arkasından Piyer Loti'ye yerleştirilmesi düşünülen teleferiğin, 1 milyon 700 bin Fransız Frangı'na...