02 / 05 / 2024

plaj ihaleleri

plaj ihaleleri

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Çeşme, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, halk plajlarını ihaleye çıkartacakları açıklamasıyla bir kez daha gündeme geldi. 

Ümit Uysal: Bambus Plajı'nı eninde sonunda yıkacağız!

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, meclis üyeleri ve basın mensuplarının katılımıyla devam eden ve tamamlanan projeler için bir gezi düzenledi. Uysal, falezlere beton dökülerek yapılan Bambus Plajı'nı eninde sonunda yıkacaklarını söyledi

Antalya Bambus Plajı'ndaki yıkım durduruldu!

Antalya’da en gözde beach cluplardan Bambus Plajı’na denizden iş makinesi girdi. Ancak, Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi Muratpaşa Belediyesi’nin plajda yapacağı yıkımın ’firma adına telafisi güç zararların doğabileceğinden’ yürütmesini durdurdu.

Sarımsaklı Plajı imara mı açılıyor?

Büyükşehir yasasıyla kapatılan ve Balıkesir Belediyesi’ne bağlanan Küçükköy’de, kumsalıyla ünlü Sarımsaklı plajı, imara açılma tehlikesiyle karşı karşıya. Sarımsaklı kumsalını yüzde 5 oranında imara açmayı öngören yeni bir proje Bakanlığa sunuldu.

Yeni Zelanda'daki Awaroa Plajı ulusal park olacak!

Yeni Zelanda’da Awaroa adlı özel bir plajı satın alarak herkese açık bir kamu alanı haline getirmek isteyen çevreciler, 2.3 milyon dolar (6.9 milyon TL) topladı. Plaj, ulusal park olacak.

TCDD Kars ve Erzurum gayrimenkul ihaleleri sonuçlandı!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü'nün, Kars ve Erzurum'daki gayrimenkul ihaleleri sonuçlandı. İhale sonuçları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İSMEP kamu binası, hastane ve okul yapım ihaleleri sonuçlandı!

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi'nin, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi kapsamında yeniden yapılacak kamu binaları, hastane ve okullarının yapım ve onarım ihaleleri sonuçlandı.

Milli Emlak, Alanya İncekum Plajı'ndaki otopark işletmesini durdurdu!

Alanya Belediyespor'un Alanya İncekum Plajı'ndaki otoparka kanunsuz bir şekilde çökerek ruhsatsız işletmesine Milli Emlak Müdürlüğü 'dur' dedi. Kulübe 15 bin 238 lira ceza kesildi.

Florya Plajı’nı da kapsayan kıyı şeridi turizme açıldı!

AKP’li Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Deniz Köşkü koruma alanı içinde kalan Florya Plajı’nı da kapsayan kıyı şeridini turizme açtı. 273 bin metrekarelik sahile otel, AVM, sergi alanları ve otopark yapılabilecek…

İzmir Seferihisar'da 4 milyon TL'ye plaj tesisi!

Seferihisar Belediye Başkanlığı, İzmir Seferihisar'ın Sığacık mevkiinde bulunan plaj tesisini satışa çıkardı. Söz konusu tesis alanının satış bedeli 4 milyon TL olarak belirlendi.

Tekirdağ Kapaklı'da iş yeri kiralama ihaleleri tamamlandı!

Tekirdağ Kapaklı'da iş yeri, çay bahçesi kiralama işi ihaleleri tamamlandı. Önceden 3 bin 500 TL'ye kiralanan çay bahçesi ihalesinin 50 bin TL'ye yükselmesi Yanıkağıl sakinlerini ve ihale komisyonunu şaşırttı.

İztuzu Plajı'nın kiraya verilmesi kanuna aykırı!

Sayıştay'ın raporu, kıyılardaki usulsüz rantı ortaya çıkardı. Rapora göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Muğla Valiliği tarafından yüzde 50'şer ortaklıkla kurulan MUÇEV Vakfı, Ortaca'daki İztuzu Plajı'nın işletme hakkını İngiliz ortaklı özel şirkete kir

Kaş İnceboğaz Plajı'nda inşaat devam ediyor mu?

Antalya’nın Kaş ilçesinde 3. derece doğal sit alanı olan İnceboğaz Plajı’na Kaş Belediyesi tarafından yapılmak istenen ‘Piknik ve Mesire Yeri Düzenlemesi’ projesi Antalya 4. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararına rağmen inşa ediliyor.

Antalya Kaputaş Plajı'ndaki inşaat durduruldu!

ANTALYA’nın dünyaca ünlü plajı Kaputaş’ta, Kaş Belediyesi’nin büfe ruhsatıyla iş makinelerini sokarak inşaatına başladığı restoran, kafe, duş ve soyunma kabinleri ile tuvalet gibi yapılara yönelik açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

plaj ihaleleri Haberi

plaj ihaleleri

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2019’da halk plajları için ihale yapılacağını, bu sürecin ocak ayında tamamlanmasının beklendiğini, yeni sezonda ise bu plajlarda fiyat kontrolünü ve denetimi bakanlığın yapacağını ifade etti.

Hürriyet Gazetesi'nden Yatlan Yıldırım'ın haberine göre Bakan Ersoy’un Bodrum, Çeşme ve Antalya’daki halk plajları için ihale açıklamasından sonra Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Çeşme, bir kez daha gündeme geldi. 

Bakanlığın halk plajlarına yönelik çalışmasının bir örneğinin bu yaz başında Çeşme Belediyesi tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 2014 yılında göreve başladığı zaman ilçelerindeki bütün plajların belediyeye verilmesiyle ilgili başvuruda bulunduklarını ifade ederek, gelişmeleri şöyle anlattı:

"Doğal SİT olan alanlar için Çevre Bakanlığı’na, diğer plajlar için Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne başvurduk. Bu çalışmalardan sonra geçen Haziran ayında Milli Emlak Genel Müdürlüğü...