06 / 05 / 2024

Plan ve Proje Tasdiki

Plan ve Proje Tasdiki

İmar ile ilgili harçlar nelerdir? Harçlar; ilk parselasyon, ifraz ve tevhid, plan ve proje tasdiki, zemin açma ve toprak hafriyatı izni yapı izni ve denetlenmesi ile yapı kullanma izni karşılığında tahsil ediliyor...

Alanya Çıplaklı'nın uygulama imar planında sorunlar çözülüyor!

Alanya Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Çıplaklı Mahallesi'nin kontrollü yapılaşmasının temelini oluşturacak  imar planında sorunlar çözülmek üzere.  Alanya Belediyesi gelen üst yazıyla birlikte, duran bayındırlık ve imar hizmetlerini vermeye başlayacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kanal İstanbul'a yer verilmedi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, önceki gün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bütçesi onaylandı. Bütçede Kanal İstanbul'a yer verilmedi.

Safefield Mühendislik Elektrik Ve Proje Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Safefield Mühendislik Elektrik Ve Proje Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Vahdettin İbiş tarafından kuruldu.

Recube Eu İnşaat Ve Proje Yönetimi Limited Şirketi kuruldu!

Recube Eu İnşaat Ve Proje Yönetimi Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 10 bin TL sermaye bedeli ile E.Bekir Rıdvan Şentürk tarafından kuruldu.

İstihdam teşvikine ilişkin kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi!

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Vergi borcu yapılandırması maddesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi!

Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borcu yapılandırmasına ilişkin madde, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Nazar Danışmanlık Ve Proje Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Nazar Danışmanlık Ve Proje Hizmetleri Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Eyüp Han Antika tarafından kuruldu.

Küçükyalı Büyükada ödeme planı!

Küçükyalı Büyükada ödeme planı haberimizde yer alıyor. İşte Küçükyalı Büyükada ödeme planı ve proje detayları...

Norm Art Mimarlık Ve Proje Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Norm Art Mimarlık Ve Proje Yönetimi Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Figen Çiloğlu tarafından kuruldu.

Mrv2018 Mimarlık Dekorasyon Ve Proje Uygulama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mrv2018 Mimarlık Dekorasyon Ve Proje Uygulama Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Karabaş tarafından kuruldu.

Fon Yapı Mimarlık Ve Proje Uygulamaları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fon Yapı Mimarlık Ve Proje Uygulamaları Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Fevzi Yüksek tarafından kuruldu.

Ssts Trafik Mühendislik Ve Proje Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ssts Trafik Mühendislik Ve Proje Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy’de 30 bin TL sermaye bedeli ile Alptuğ Giray Erdağı, İsmet Gökşad Erdağı, Mehmet Ali Silgu ve Sercan Akti tarafından kuruldu.

2ce Mühendislik Ve Proje Yönetimi Limited Şirketi kuruldu!

2ce Mühendislik Ve Proje Yönetimi Limited Şirketi Sultanbeyli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Aydın parlar tarafından kuruldu.

Plan ve Proje Tasdiki Haberi

Plan ve Proje Tasdiki

İmar ile ilgili harçlar nelerdir?

Belediye Gelirleri Kanunu yönetmeliğinde yer alan hükümlere göre, İmar Mevzuatı gereğince Belediyeler tarafından ilk parselasyon, ifraz ve tevhid, plan ve proje tasdiki, zemin açma ve toprak hafriyatı izni, yapı izni ve denetlenmesi ile yapı kullanma izni karşılığında tahsil ediliyor.


İlk parselasyon: Bir taşınmazın onaylı 1/1000 ölçekli İmar Uygulama Planları gereğince tapuya tescil edilebilecek ve üzerinde imar mevzuatına uygun inşaat yapılabilecek parçalara bölünmesine deniyor.


İfraz: Bir taşınmazın imar mevzuatı yönünden inşaata elverişli parsellere bölünmesi olarak tanımlanıyor.


Tevhid (Birleştirme): Birden fazla parseli, üzerinde bina yapılabilecek şekilde birleştirme olarak ifade ediliyor.


Plan ve Proje Tasdiki : 6785 sayılı İmar Kanununun 20/7/1972 tarih ve 1605 sayılı Kanun’la değişik 4 üncü maddesinde belirtilen ve yapı ruhsatı almak için dilekçe ekinde belediyeye verilmesi gereken mimari,...