28 / 04 / 2024

Planetaryum merkezi

Planetaryum merkezi

Türkiye’nin ilk Planetaryum’u Sancaktepe’de yapılıyor. Sancaktepe Bilim ve Deney Merkezi, Gözlemevi ve Planetaryum, Sancaktepe Belediyesi ve Sancaktepe Kaymakamlığı ortaklığı ile hazırlanan proje, İSTKA destekli bir bilim merkezi olacak...

Trabzon Planetaryum ve Bilim Merkezi 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında finansman sağladığı "Planetaryum ve Bilim Merkezi" projesi, 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak.

Trabzon’a planetaryum ve bilim merkezi yapılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 12 milyon yatırımla planetaryum ve bilim merkezi yapımı için çalışmalara başladı. 

Trabzon'da Bilim Merkezi ve Planetaryum kurulacak!

Trabzon'da “Bilim Merkezi ve Planetaryum” kurulmasına yönelik bir protokol, projenin tarafları olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal ile TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun katılımıyla imzalandı.

Malatya'ya Planetaryum ve Bilim Merkezi inşa edilecek!

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve bilime olan merakı tetiklemek için bilimsel çalışmaların yapılabileceği merkezler planlıyor. Bu kapsamda çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, Planetaryum ve Bilim Merkezi projesi hazırladı.

Malatya'da Planetaryum ve Bilim Merkezi kurulacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Planetaryum ve Bilim Merkezi projesi hazırladı. Orduzu Mişmişpark civarında kurulması planlanan Planetaryum ve Bilim Merkezi, yaklaşık 800 m2 alan üzerine kurulacak ve 5 katlı toplam 3560 m2 inşaat alanına sahip olacak.

Samsun Bilim Merkezi ve Planetaryum 2017'de bitecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "TUBİTAK ile gerçekleştirmiş olduğumuz protokolle yapılacak olan ’Samsun Bilim Merkezi ve Planetaryum’ inşaatı çalışmalarına başlandı" dedi.

Selçuklu'ya bilim merkezi, müze ve sosyal tesis yapılacak!

Selçuklu'ya Jeotermal Kadın ve Erkek Hamamı, Spor Salonu, Afyon Belediyesi Konservatuarı, Erkekler Lokali, Şükrü Demirayak Müzesi, Konferans ve Tiyatro Salonunun yanında bir de Planetaryum ve Bilim Teknoloji Merkezi yapılması düşünülüyor.

Bağcılar'da Bilim Merkezi inşa ediliyor!

Sanal Gerçeklik Modülü olan 8D sinema ve Planetaryum’un hizmete sunulduğu Bağcılar’a güneş ve gezegenleri simgeleyen yerleşim planına sahip olacak modern bir Bilim Merkezi inşa edilecek.

Bağcılar Bilim Merkezi ve Planetaryum’a kavuşacak!

Bağcılar Meydanı’na inşa edilerek hizmete sunulan Avrupa ülkelerinde bile örneği az bulunan 8D sinema ve Planetaryum’a yoğun ilgi gösteren ilçe sakinleri önümüzdeki dönemde de Bilim Merkezi ve Planetaryum’a kavuşacak...

Sancaktepe Bilim ve Deney Merkezi Gözlemevi ve Planetaryum, 14 Şubat'ta açılacak!

Sancaktepe Bölgesi 'nin ilk ve tek bilim merkezi olan Sancaktepe Bilim ve Deney Merkezi Gözlemevi ve Planetaryum, 14 Şubat Cuma saat 14.00 'te açılacak.

Bilim Deney Merkezi ve Planetaryum 14 Şubat'ta açılıyor!

Sancaktepe Bilim ve Deney Merkezi, Gözlemevi ve Planetaryum, Sancaktepe Belediyesi ve Sancaktepe Kaymakamlığı ortaklığı ile hazırlanan, İSTKA destekli bir bilim merkezi olacak. Bilim Deney Merkezi ve Planetaryum 14 Şubat'ta açılıyor...

Kayseri'deki Bilim ve Teknoloji Merkezi Arkitera'nın internet sayfasına konu oldu!

Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin 3 boyutlu görsellerinin de sergilendiği sayfada ayrıca 10 bin metrekare kapalı alanda kalıcı/geçici sergi alanları ile planetaryum, laboratuvarlar, çok amaçlı salonlar ve hizmet alanları bulunduğuna dikkat çekiliyor.

Türkiye’nin ilk Planetaryum’u Sancaktepe’de yapılıyor!

Türkiye’nin ilk Planetaryum’u Sancaktepe’de yapılıyor. Sancaktepe Bilim ve Deney Merkezi, Gözlemevi ve Planetaryum, Sancaktepe Belediyesi ve Sancaktepe Kaymakamlığı ortaklığı ile hazırlanan proje, İSTKA destekli bir bilim merkezi olacak...

Planetaryum merkezi Haberi

Planetaryum merkezi

Sancaktepe Bilim ve Deney Merkezi, Gözlemevi ve Planetaryum, Sancaktepe Belediyesi ve Sancaktepe Kaymakamlığı  ortaklığı ile hazırlanan, İSTKA destekli bir bilim merkezi olacak. 9m iç çapında 52 kişi kapasiteli bir planetaryum, 240m² büyüklüğünde Bilim Atölyesi ve 14'' Katadioptrik Teleskoplu Otomatik kubbeli gözlem evinden oluşuyor. Merkezimiz son teknoloji sistemlerle teçhiz edilecek olup bölgenin ilk ve tek bilim merkezi olacaktır.


İlköğretim ve Lise çağındaki öğrencilerin, yaparak yaşayarak öğrenme yöntemiyle, sınava dayalı bilgi depolayıp bilgiyi yerinde kullanamayan, senteze dönüştüremeyen bireyler olmasından ziyade; fen ve teknolojiye ilgi duyan, bilgi, bilim ve teknolojiyi etkin olarak kullanabilen, doğanın temel işleyiş mekanizmalarını günümüzün bilimsel bakış açılarıyla değerlendirip kendisi ile yaşadığı doğal ortamlar arasındaki etkileşimleri en iyi şekilde algılayarak yorumlayabilen bireyler yetişmesine katkı sağlayacak.


Planetaryum nedir?

Türkçe olarak "Gezegenevi" ,  "Yıldızevi"...