28 / 04 / 2024

planlı şehircilik

planlı şehircilik

Osmangazi Belediyesi, Yunuseli Mahallesi'nde gerçekleştirdiği geniş cadde ve kaldırımlar, düzenli sokaklar, bisiklet ve yaya yolları ile planlı şehirciliğin en güzel örneklerini sergiliyor.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne 'su' ayarı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde gerçekleştirilecek olan değişiklikle binalarda lavabo musluk debileri sınırlandırılacak.  

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugünkü 30701 sayılı Resmi Gazete'de Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımladı. 

Doğa Şehircilik'ten Ümraniye NETAŞ arazisine karma proje!

Doğa Şehircilik, bünyesinde olan Ümraniye'deki NETAŞ arazisinde konut, dükkan, ofis olarak karma bir proje hayata geçirmeyi planlıyor. proje 2018 yılının sonuna doğru başlayacak...

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde geri adım!

İnşaat sektörünün anayasasını değiştiren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde geri adım atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yönetmeliği yoğun tepkiler üzerine yeniden masaya yatıracak.

Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile geçerli olacak..

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Başbakanlık'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imarda bazı yeni düzenlemeleri kapsayan "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği" Başbakanlığa gönderildi. Yönetmeliğin 1 Temmuz'da yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği suistimalleri önleyecek!

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Taslağı değerlendirdi. Özcan, ''Bakanlık, bu kapsamda ortaya çıkan suistimalleride önlemiş olacak'' diye konuştu.

Şehircilik anayasası yazılıyor, reform başlıyor!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Öngören; 2017’nin başında çalışmalarına başlayan Şehircilik Şurası ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği değişikliği hakkında bilgiler verdi.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği sil baştan değişecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğini sil baştan değiştirmeye hazırlanıyor. Yeni yönetmeliğe göre İstanbul, Ankara gibi büyükşehirler başta olmak üzere imar planlarına aykırı şekilde yapılan yükseklik, yoğunluk artışları yeni dönemde mümkün olmayacak.

İzmir'de kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

İzmir’i Sevenler Platformu tarafından İzmir Kent Zirveleri kapsamında düzenlenen Planlı Şehircilik - Kentsel Tasarım ve Yenileme Çalıştayı Ege İhracatçılar Birlikleri’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

EİB'de Kentsel Dönüşüm Paneli düzenlendi!

Planlı Şehircilik Tasarım ve Yenileme Çalıştayı Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu’nda düzenlendi. Panelin katılımcısı geçmiş dönem Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak Karşıyak’nın sadece Karşıyaka’dan ibaret olmadığını dile getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yerel yönetimlere destek sağlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sürdürülebilir ve planlı kentleşme için yerel yönetimlere 22 milyon 186 bin 380 lira destek sağlandığını bildirdi.

Bakanlık'tan sürdürülebilir ve planlı kentleşmeye destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sürdürülebilir ve planlı kentleşme için yerel yönetimlere 22 milyon 186 bin 380 TL destek sağlıyor.

planlı şehircilik Haberi

planlı şehircilik

Yunuseli Mahallesi'ni gezerek imar planlarının nasıl uygulandığı konusunda incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Değişen ve gelişen Osmangazi'nin modern ve planlı şehircilik uygulamaları Yunuseli Mahallesi'nde dikkatleri çekiyor. 


Geçmişte, vatandaşın belediyelerin önünde gitmesi sonucu, hizmet noktasında geride kalmış olan Osmangazi Belediyesi, bu bölgede başladığı planlı yapılaşmayla artık vatandaşın bir adım önünde. 


Önce alt ve üst yapı, sosyal donatı alanları, yollar ve yaşam alanlarının boy gösterdiği Yunuseli, mahallesindeki bu gelişim, Osmangazi'nin merkezine doğru ilerleyecek olan değişimi de tetikleye çektir" dedi. 


Yaptıkları ve yapacakları yatırımlarla Yunuseli Mahallesi'ni parmakla gösterilen örnek bölgelerden biri haline getireceklerini belirten Başkan Dündar, "Yunuseli'nde yaşayan vatandaşlarımızın rahat nefes alabilmeleri, çocuklarımızın ise oynayacak alan bulabilmeleri adına 7 tane park yaptık. Asfalt-kaplama ve asfalt-yama çalışmaları ile cadde ve sokaklarını modern hale getirdik....