05 / 07 / 2024

plastik hammadde ihtiyacı

plastik hammadde ihtiyacı

Plastik sektörü, yerli üretimle karşılayamadığı hammadde sorununu askı ve kota uygulamasıyla aşacak. Sektörel işbirliği ile PAGEV ve PAGDER sorunun çözümü için önemli bir adım attı...

Kurban derisinden ekonomiye 5 milyar liralık katkı!

3-4 milyar dolarlık ihracat değerine ulaşan Türkiye deri sanayi, hammadde ihtiyacının yüzde 15’ini kurban derilerinden karşılıyor. Ekonomiye 5 milyar TL katma değer yaratan kurban derilerinde potansiyelin daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Bayplast Plastik Hammadde Kimyevi Maddeler Ambalaj Sanayi İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bayplast Plastik Hammadde Kimyevi Maddeler Ambalaj Sanayi İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Alparslan Öztürk tarafından kuruldu. 

Gülenyüz Plastik Hammadde Ambalaj Ürünleri Ve Kimyevi Maddeler İthalat İhracat San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Gülenyüz Plastik Hammadde Ambalaj Ürünleri Ve Kimyevi Maddeler İthalat İhracat San.Tic.Ltd.Şti. bugün Duygu Doğan tarafından 10 bin TL sermaye bedeli ile Beyoğlu'nda kuruldu.

Acr Plastik Geri Dönüşüm Hammadde Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Acr Plastik Geri Dönüşüm Hammadde Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Cihan Ayan tarafından 100 bin TL sermaye ile 24 Haziran 2015 tarihinde Küçükçekmece'de kuruldu.

Yaylalar Holding depolama kapasitesini artırdı!

Yıllık 300 bin tonluk plastik hammadde satış kapasitesine sahip Yaylalar Holding plastik hammadde depolama kapasitesini artırdı. Hadımköy’deki 10 bin m2’lik kapalı alanda 30 bin tonluk plastik hammaddesi depolayabilecek.

Plastik sektörü, 13 milyar 881 milyon dolarlık hammadde ithalatı gerçekleştirdi!

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) 2013 yılı verilerine göre; plastik sektörü, bir önceki yıla oranla yüzde 11 artışla 13 milyar 881 milyon dolarlık hammadde ithalatı gerçekleştirdi.

Aslider İnşaat Malzemeleri ve Hafriyat Nakliyat Temizlik Maddeleri Plastik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aslider İnşaat Malzemeleri ve Hafriyat Nakliyat Temizlik Maddeleri Plastik Hammadde Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Erkan Mültefit tarafından 400 bin TL'lik sermaye ile 18 Haziran'da kuruldu.

Protokol Ankara İş Merkezi ofislerin her ihtiyacına cevap veriyor!

Ender İnşaat ve Ebced İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Protokol Ankara İş Merkezi Projesi, ofislerin her ihtiyacına cevap verebilen donatılan ve kente estetik katan mimarisiyle dikkati çekiyor.

İskender Yapı İnşaat Elektrik Plastik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İskender Yapı İnşaat Elektrik Plastik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Demirel tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 15 Nisan'da Küçükçekmece, Atatürk Mahallesi'nde kuruldu.

Güney Yenilebilir Enerji Plastik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Güney Yenilebilir Enerji Plastik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Secattin Güney, Fatoş Aslıtürk tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Meta 06 İnşaat Plastik ve Ambalaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meta 06 İnşaat Plastik ve Ambalaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Bilgin Bilinmez tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 11 Nisan'da Delta Plaza, A-1 Blok'ta kuruldu.

Muhammed Güney: Odunpazarı'nın acil hizmete ihtiyacı var!

Saadet Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Muhammed Güney, Eskişehir' de en fazla Odunpazarı ilçesinin hizmete ihtiyacı olduğunu belirterek, yeni Belediye Başkanı Kazım Kurt' a başarılar diledi.

Antalya'nın Erzurum'dan daha fazla yalıtıma ihtiyacı var!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Üyesi Harun Hasyüncü, enerji israfının önlenebilmesi için binalara ısı yalıtımı yaptırılması gerektiğini belirterek Antalya'nın Erzurum'dan daha fazla yalıtıma ihtiyacı var dedi...

plastik hammadde ihtiyacı Haberi

plastik hammadde ihtiyacı


Plastik sektörü, yerli üretimle karşılayamadığı hammadde sorununu askı ve kota uygulamasıyla aşacak. Sektörel işbirliği ile PAGEV ve PAGDER sorunun çözümü için önemli bir adım attı ve sektör temsilcilerini bir araya getirerek uygulama konusunda izlenecek yol haritasını çizdi. Askı ve kota; sektör firmalarına gümrük vergisi olmadan hammadde ithalatının önünü açarken, firmaların uluslararası rekabet gücünü de artıracak.


Plastik sektörünün global piyasalardaki gelişimi sürüyor. Yılın ilk yarısını 2 milyar 665 milyon dolar ihracat ve 4 milyon 350 bin ton üretim ile kapatan plastik sektörünün, üretim ve ihracatta yakaladığı bu performansı daha da artırabilmesi için önündeki tek engel hammadde ihtiyacının yüzde 85'inin ithal olması ve bu ithalat üzerindeki yüksek vergiler.


PAGEV ve PAGDER bu engelin aşılabilmesi ve Türk plastik sektörü temsilcilerinin rekabet güçlerini artırabilmesi için...