27 / 04 / 2024

Plazalarda komşuluk ilişkisi

Plazalarda komşuluk ilişkisi

Ahilik geleneğinin bir parçası olan, günümüz iş adamlarının özlemle andığı "komşuluk kültürü" plazalardaki "ticari komşuluk" ile yeniden canlanıyor. Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, ''Ticari komşuluk başladı'' dedi.

Kat mülkiyeti, kira, komşuluk uyuşmazlıklarında yeni dönem! 64 bin dosya çözülüyor! İşte beklenen o düzenleme...

Kira, komşuluk hukukun, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklarda zorunlu hale getirilecek arabuluculukla, bu üç konuda senede yaklaşık 64 bin dosyanın mahkemelere gitmeden en fazla 1 ayda çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

Çin'de kripto paralarla ilişkisi olduğundan şüphelenilen şirket kapatılacak!

Çin, aldığı yeni kararla kripto paralarla ilişkisi olduğundan şüphelenilen şirketi kapatacak.

Kanal İstanbul ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi ilişkisi!

Kanal İstanbul bir emlak ve inşaat projesi mi? Kanal İstanbul'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilişkisi ne? İşte detaylar...

Kötü komşuyla nasıl mücadele edilir?

Çoklu yaşam alanlarından biri olan apartmanlarda yaşanan en büyük sorun komşuluk ilişkileri oluyor. Peki, sorun çıkaran komşu için neler yapılabilir? Hangi durumlarda komşularımızı şikayet edebiliriz?

Milyonları ilgilendiren karar! 'Geçici iş ilişkisi'ne süre sınırı geldi!

İşveren, iş yoğunluğu çok artınca, doğum izni kullanan ya da askere giden çalışanın yerine geçici iş ilişkisi kurulabiliyor. Günümüzde, özellikle pandemi süreciyle birlikte 'meslek edinilmiş geçici iş ilişkisi' kurulması yaygınlaştı.

Ev alma, e-komşu al!

Eskiden kapısını tıklattığınız komşunuza artık telefon üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Pandemi süreci boyunca komşular arasında yapılan yardımlaşmanın ön plana çıkması, komşuluk üzerine sosyal platformların hızla artmasına neden oldu.

Kirada eşin hakları nelerdir?

Kira ilişkisi içinde eşin hakları da var. Ancak bu konu çok fazla bilinmiyor. Peki kirada eşin hakları nelerdir? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

İş yeri kira sözleşmelerinde yeni düzen!

Yeni Borçlar Kanunu ile kiracıları biraz daha fazla koruyan yeni bir kira ilişkisi öngörüldü. Yeni kanunun yürürlüğe girmesi ile iş dünyasında yer alan kiracılar için 8 yıl ertelendi.

Ekonomiye ilişkin 'torba teklif' yasalaştı!

Bankalar ve müşteriler arasında ilk defa sözleşme ilişkisi kurulması, yüz yüze gelmeden, fiziki belge ve ıslak imza kullanılmadan, teknolojiye uygun yöntemlerle gerçekleştirilebilecek.

Eminönü’ndeki balık ekmek satan iş yerleriyle ilgili flaş karar!

İBB ile, Eminönü’nde balık-ekmek satan tekneler arasında yaşanan tahliye davasında karar verildi. ‘Tekne sahipleri ile İBB arasındaki kiracılık ilişkisi devam ediyor’ diyen mahkeme, verdiği tahliye kararını kaldırdı.

Rize'deki apartmanlarda komşuluk köprüsü kuruldu!

Rize'de, 3 bloktan meydana gelen apartmanlar, çatı katlarına olası yangın durumunda kaçış yolu oluşturmak için ilginç çözüm üretti. Apartman çatıları kurulan demir köprülerle birbirine bağlandı.

Oğuzhan Koç, Yağmur Tanrısevsin ile birlikte yaşadıkları evden taşındı!

Popçu Oğuzhan Koç ile oyuncu Yağmur Tanrısevsin’in 5 senelik ilişkisi 1.5 ay önce bitti. Oğuzhan Koç, Yağmur Tanrısevsin ile beraber oturdukları evden taşındı.

9 maddede site yönetimindeki uyuşmazlıklarda mahkeme-komşuluk tercihi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, 'site yönetimindeki uyuşmazlıklarda mahkeme- komşuluk tercihi' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Plazalarda komşuluk ilişkisi Haberi

Plazalarda komşuluk ilişkisi

Yıllarca apartman dairelerinde ya da "soğuk ve ruhsuz" işhanlarında yalnızlaşan iş dünyasının modern plazalarla yeniden sosyalleşmeye başladığını ifade eden Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, ihtiyaçlarının neredeyse tamamını aynı çatı altında bulabüen iş adamları ve ofis çalışanlarının "iş komşuluğunu" keşfettiğini kaydetti. "Ticari komşuluk" olarak adlandırılabilecek bu ilişki sayesinde aynı plazada ofisi bulunan firmaların birlikte kolayca iş yapabildiğini ifade etti. 


Ankara Son...