28 / 04 / 2024

TMMOB'dan Kanal İstanbul ve müsilaj değerlendirmesi!

TMMOB'dan Kanal İstanbul ve müsilaj değerlendirmesi!

Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik değerlendirmeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesi ile müsilajın azalacağına dikkat çekti. Karaismailoğlu'nun bu açıklamalarının ardından Kanal İstanbul projesi ve müsilaj ilişkisi gündeme geldi.



Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik değerlendirmeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesi ile müsilajın azalacağına dikkat çekti. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Karaismailoğlu'nun bu açıklamalarının ardından Kanal İstanbul projesi ve müsilaj ilişkisi gündeme geldi.Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası'nca, Marmara Denizi’deki ölüm diye işaret edilen deniz salyası (müsilaj) problemiyle ilgili olarak basın açıklaması düzenlendi.

Marmara Denizi’nde ortaya çıkan deniz salyası (müsilaj) problemleriyle ilgili tavsiyeler veren TMMOB Çevre Mühendisleri Odası'ndan, “Sorun bugünün sorunu değildir. Sorun sadece İstanbul ve Marmara sorunu da değildir. Sanıldığı ya da söylendiği gibi Karadeniz bu sorundan bağımsız değildir. Kanal İstanbul ve çevresinde planlanan yeşil sermayenin gettosu çılgınlığından vazgeçilmelidir” açıklaması yapıldı.

TMMOB dan Kanal İstanbul ve müsilaj değerlendirmesi!

Kanal İstanbul projesine de değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sanıldığı ya da söylendiği gibi Karadeniz bu sorundan bağımsız değildir. Sadece su sıcaklığı belli düzeye çıkmadığından doğa Marmara'daki gibi parmağını kör gözlerimize henüz sokmamıştır. Bu coğrafyada yeterince katliam yapılmıştır. Bu coğrafyaya yeni bir yük getirecek, ekolojik dengeleri alt üst edip yeni katliamlara yol açacak Kanal İstanbul ve çevresinde planlanan yeşil sermayenin gettosu çılgınlığından vazgeçilmelidir."

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul ve müsilaj açıklaması!

Naci Görür'den Kanal İstanbul ve müsilaj değerlendirmesi!


Geri Dön