28 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul ve müsilaj açıklaması!

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul ve müsilaj açıklaması!

"Kanal İstanbul, deniz salyasını azaltacak" diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamalarıyla gündemde dikkat çekti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamasına ilişkin konuştu.



Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik değerlendirmeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dün Kanal İstanbul'un musilajı azaltacağını açıkladı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan bu açıklamaya yanıt verdi. 

Ekrem İmamoğlu ndan Kanal İstanbul ve müsilaj açıklaması!

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ev sahipliğinde düzenlenen “Müsilaj Temizliği Seferberliği Programı”na katılım gösterdi. Toplantı öncesinde gazeteciler tarafından “Ulaştırma Bakanı’nın bir uyarısı oldu. ‘Kanal İstanbul, deniz salyasının ilacı olur’ dedi. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?" sorusunu yanıtlayan İmamoğlui şunları söyledi:

"“Nereden malum oldu bilmiyorum. Biraz malum olmuşa benziyor. Devlet adamları, bilim ile konuşur; dayanakları bilim ile olur. Bir makale mi var, bir araştırma mı var? Bugüne kadar niye böyle bir araştırma yayınlanmadı? Akşamdan sabaha herhalde insan rüyasında görmüştür; sabah da böyle bir şey aklına gelmiştir diye düşünüyorum. Değerli arkadaşlar; mesele, ciddi bir meseledir. Ciddi meseleleri önce bilim ele alır, bir zemine oturur, tartışılır. Bize, varsa bir makale onu, göndersin. Kaldı ki, sabah bu mesajları görünce, kendisine mesaj attım. İstanbul ile almak istediği bilgi, teknik olarak varsa elinde bilgi, ben hazırım. Davet edin, geleyim, dinleyeyim diyerek mesaj attım. Umarım mesajıma döner.”

Kanal İstanbul müsilajı azaltacak!

Naci Görür'den Kanal İstanbul ve müsilaj değerlendirmesi!


Geri Dön