28 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının devrine tepki! İşte o açıklamalar....

Ekrem İmamoğlu'ndan Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının devrine tepki! İşte o açıklamalar....

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının devrine tepki geldi. İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklamaları...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ortaköy İskelesi'nden vapurla boğaza açıldı ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Vapurda Fehime Sultan ve Hatice Sultan Yalıları'nı arkasına alan Ekrem İmamoğlu, yalıların devriyle ilgili konuştu. 

Ekrem İmamoğlu ndan Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının devrine tepki! İşte o açıklamalar.... 

Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili açıklamasında ""Burası Valiliğe ve İl Özel İdaresi'ne ait olduğu dönemde 7 Ocak 2009 yılında, burası Türk Hava Yolları ve DO&CO isimli bir şirket arasında bir sözleşme yapılarak 25 yıllığına restore edilerek işletilmesi hususuyla bir sözleşme imzalandı. 2011 tarihinde yer altına ilave otopark yapılmasıyla ilgili bir talep doğrultusunda bu talep uygun görülüyor ve bu otoparkın yapılması karşılığı ile sözleşme süresi o dönemin valisi tarafından ek protokol ile 25 yıldan 31 yıla çıkartılıyor." ifadelerini kullandı ve 8 Ağustos 2017 tarihinde Devir Paylaştırma Komisyonu kararı ile bu mülkiyetin İBB'ye devredildiğini belirtti. 


Geri Dön