11 / 05 / 2024

tmmob müsilaj

tmmob müsilaj

Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik değerlendirmeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesi ile müsilajın azalacağına dikkat çekti. Karaismailoğlu'nun bu açıklamalarının ardından Kanal İstanbul projesi ve müsilaj ilişkisi gündeme geldi.

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

TMMOB'un imar mücadelesinde sona gelindi! İzmir Çeşme Projesi'nde tarım alanları imara açılmayacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imara açılmak istenen Çeşme Projesi iptal edildi.

Prof. Dr. Melek Okyar'dan müsilaj açıklaması! Marmara Denizi'nde...

İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, Marmara Denizi'ndeki müsilaja ilişkin son durumu değerlendirdi. Müsilaj ne durumda? İşte detaylar...

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir depremi uyarısı!

Bir yıl önce İzmir’de meydana gelerek 117 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan depremin yıl dönümünde TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından açıklama yapıldı.

Gayrimenkul sektöründe neler değişecek?

İklim değişikliğinin kuraklık, seller, orman yangınları, müsilaj gibi olumsuz ve yıkıcı etkilerinin gayrimenkul sektöründeki tercihleri de etkiliyor. Peki gayrimenkul sektöründe neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Müsilaj sayfiyelerdeki konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

 Son zamanlarda Türkiye denizlerinde büyük tehlike yaratan müsilaj sayfiye yerlerdeki konutların değerini de tehdit eder hale geldi. Sektör temsilcileri burada yer alan konutların fiyatların düşmesinden endişeli. 

TBMM’de Kanal İstanbul tartışması!

TBMM’de kurulan Müsilaj Komisyonu’nda Kanal İstanbul projesi tartışmalarla gündeme geldi. Milletvekilleri, konuya ilişkin konuştu.

Müsilaj, gayrimenkul piyasasını nasıl etkiledi?

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan müsilaj, İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Edirne’deki yazlık konutları nasıl etkiledi?

Kanal İstanbul müsilaj sorununu çözecek mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul'un müsilaj sorununu çözüp çözemeyeceği ile ilgili açıklama yaptı.

Müsilaj havuzlu villalara ilgiyi katladı!

Marmara Denizi'ni derinden etkileyen müsilaj, havuzlu villalara ilgiyi de oldukça artırdı...

Emlak piyasasında müsilaj tehlikesi!

Son günlerde başta Marmara Denizi olmak üzere Türkiye genelinde denizde yaşanan salya(müsilaj) tehlikesi konut sektörünü emlak sektörünü olumsuz etkiledi. Bölgelerde kaçış başladı. 

Kanal İstanbul projesi müsilajı ortadan kaldıracak mı?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinde Kanal İstanbul'u ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ün açıklamalarını kaleme aldı.

TMMOB'dan Kanal İstanbul ve müsilaj değerlendirmesi!

Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik değerlendirmeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesi ile müsilajın azalacağına dikkat çekti. Karaismailoğlu'nun bu açıklamalarının ardından Kanal İstanbul projesi ve müsilaj ilişkisi gündeme geldi.

tmmob müsilaj Haberi

tmmob müsilaj

Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik değerlendirmeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesi ile müsilajın azalacağına dikkat çekti. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Karaismailoğlu'nun bu açıklamalarının ardından Kanal İstanbul projesi ve müsilaj ilişkisi gündeme geldi.Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası'nca, Marmara Denizi’deki ölüm diye işaret edilen deniz salyası (müsilaj) problemiyle ilgili olarak basın açıklaması düzenlendi.

Marmara Denizi’nde ortaya çıkan deniz salyası (müsilaj) problemleriyle ilgili tavsiyeler veren TMMOB Çevre Mühendisleri Odası'ndan, “Sorun bugünün sorunu değildir. Sorun sadece İstanbul ve Marmara sorunu da değildir. Sanıldığı ya da söylendiği gibi Karadeniz bu sorundan bağımsız değildir. Kanal İstanbul ve çevresinde planlanan yeşil sermayenin gettosu çılgınlığından vazgeçilmelidir” açıklaması yapıldı.

Kanal İstanbul projesine de değinilen açıklamada, şu ifadelere yer...