27 / 04 / 2024

TMMOB'un imar mücadelesinde sona gelindi! İzmir Çeşme Projesi'nde tarım alanları imara açılmayacak!

TMMOB'un imar mücadelesinde sona gelindi! İzmir Çeşme Projesi'nde tarım alanları imara açılmayacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imara açılmak istenen Çeşme Projesi iptal edildi.



İzmir Yedinci İdare Mahkemesi, Çeşme Projesi kapsamında yer alan tarım arazisinin imar planı yapılmak üzere tarım dışı amaçla kullanımının uygun görülmesine yönelik Tarım ve Orman Bakanlığı kararını iptal ettiğini açıkladı. 

TMMOB MÜCADELESiNDE SONA GELDİ!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)  İzmir  İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hayata geçireceği Çeşme Projesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Çevre platformlarının, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odaları ile CHP’li belediyelerin karşı çıktığı ve iptali için mücadele ettiği projeyeyle ilgili son gelişmeleri kapsayan basın açıklamasını TMMOB’a bağlı Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Elvin Sönmez Güler  yaptı.

Güler, TMMOB’a bağlı Ziraat Mühendisleri Odası’nın (ZMO) açtığı dava sonucunda; İzmir yedinci İdare Mahkemesi’nin, Çeşme Projesi'nde yer alan, Çeşme Projesi kapsamında yer alan 4 bin 826,30 hektarlık tarım arazisinin 698  bin 051, 9 hektarlık kısmında imar planı yapılmak üzere tarım dışı amaçla kullanımının uygun görülmesine yönelik Tarım ve Orman Bakanlığı kararının iptal edildiği açıklandı. 

TMMOB un imar mücadelesinde sona gelindi! İzmir Çeşme Projesi nde tarım alanları imara açılmayacak!

''MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK''

Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Elvin Sönmez Güler, İzmir Mimarlık Merkezi’nde yaptığı açıklamada Çeşme Projesi’nin iptali için TMMOB tarafından yürütülen mücadelenin olumlu sonuçlar verdiğiini söyledi.

Mahkeme kararını paylaşan Sönmez  “Ziraat Mühendisleri Odamızın açtığı davada Karar veren İzmir 

yedinci İdare Mahkemesi, ‘Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’ kapsamında, yer alan 4 bin 826,30 hektarlık tarım arazisinin 698  bin 0519 hektarlık kısmında imar planı yapılmak üzere tarım dışı amaçla kullanımının uygun görülmesine ilişkin 26/04/2022 tarih ve 5334965 sayılı Tarım ve Orman Bakanlığı işlemini iptal etmiştir. Mücadelemiz devam edecektir. Proje kamu yararı içermemektedir” ifadelerini kullandı.

Gelişmeyle ilgili olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yeni bir hamle bekliyor musunuz?’ sorusuna yanıt veren ZMO İzmir Şube Başkanı Hakan Çakıcı, tarım alanlarının imara açılması izni iptal edilmesi ile projenin tarım alanları ile ilgili kısmı şu haliyle iptal olduğunu belirtti.

İzmir Narlıdere Sahilevleri'ndeki imar planı askıda! 7 bin 30 metrekarelik parselin statüsü değişti!
Manisa Akhisar'daki imar planı çalışması tam gaz devam ediyor!

Geri Dön