28 / 04 / 2024

İzmir Narlıdere Sahilevleri'ndeki imar planı askıda! 7 bin 30 metrekarelik parselin statüsü değişti!

İzmir Narlıdere Sahilevleri'ndeki imar planı askıda! 7 bin 30 metrekarelik parselin statüsü değişti!

İzmir Narlıdere Sahilevleri’ndeki eğitim alanını özel eğitim alanına dönüştüren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imar planı değişikliği askıya çıkarıldı.



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Narlıdere Sahilevleri Mahallesi’ndeki bir imar planı değişikliği belli oldu. 8142 ada 2 parselin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği askıya çıkarıldı.

ARSANIN STATÜSÜ EĞİTİM ALANINDAN, ÖZEL EĞİTİM ALANINA ÇEVRİLDİ!

İzmir Narlıdere Sahilevleri Mahallesi'ndeki plan değişikliği ile birlikte 7 bin 30 metrekare büyüklüğündeki parselin statüsü eğitim alanından ‘özel eğitim’ alanına çevrildi.

Plan değişikliği bir ay boyunca askıda kalacakken plana itiraz edilebilecek. Plan değişikliği ile ilgili olarak şu bilgilere yer verildi: ''8 bin 142 ada 2 parselin toplam alanı, 7.030.90 metrekare olup mevcut planda "Eğitim Tesis Alanı" olarak planlandı.

İzmir Narlıdere Sahilevleri ndeki imar planı askıda! 7 bin 30 metrekarelik parselin statüsü değişti!

36 SENEDİR HİÇBİR KAMULAŞTIRMA İŞLEMİ YAPILMAMIŞ

Şahıs mülkiyetinde bulunan taşınmaz 20.11.1987 tarihinde  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan planda "Eğitim Tesis Alanı olarak belirlenmiş olup söz konusu parsel 3194 sayılı İmar Kanununun 13.maddesi hükmüne tabidir. Fakat yürürlükteki planın onay tarihinden bu yana yaklaşık 36 senedir hiçbir kamulaştırma işlemi yapılmamış olup kamuya kamulaştırma külfeti oluşturulacağı görülmekte.

Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı, İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü'nden vasfını değiştirmeden (kullanım kararı) "Özel" olarak karar değişikliğine yönelik olarak görüş talep edilmiş olup, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 02.08.2023 tarih ve 80822711 sayılı yazısınd söz konusu taşınmazın bulunduğu Sahilevleri Mahallesi ve bitişiğindeki Alttevler Mahallesinin yazlık-villa türü yapılardan oluştuğu, çok katlı yapılaşmaya izin verilmediği sürece önemli bir nüfus artısı yaşanmayacağı ve söz konusu bölgede resmi okulun bulunmadığının tespit edildiği
belirtildi.

 

Arsanın kamulaştırılmasının fayda-maliyet açısından uygun olmayacağı belirtilerek, söz konusu taşınmazın "Özel Eğitim Alanı" fonksiyonuna dönüştürülmesinde sakınca olmadığı  sonucuna varıldı. Aynı zamada söz konusu taşınmazın 2.09.2002 tarih ve 281 sayılı Belediye Encümen Kararı ile 18. Madde uygulaması sonucu oluştuğu, KOP parseli olduğu ve Bakanlığa kamulaştırma külfeti oluşturacağı görülmekte

ÖZEL EĞİTİM ALANI  FONKSİYONUNA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ UYGUN GÖRÜLDÜ

Söz konusu raporda, aynı zamanda İzmir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 04.08.2023 tarih ve 80962355 sayılı yazısında; Söz konusu taşınmazın eğitim öğretim amacı dışında başka bir amaçla kullanılmaması kaydıyla imar planında Özel Eğitim Alanı fonksiyonuna dönüştürülmesinin uygun görüldüğü bildirildi.

Raporda şu ifadelere yer verildi: ''Bu sebeple yatırımcı Bakanlığında görüşü doğrultusunda özel mülkiyete konu alanın yıllardır süren mağduriyeti de göz önüne alınarak sorunun çözülmesi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın kamulaştırma yükünden ve süresi belli olmayan kamulaştırma davalarından kamu adına telafisimümkün olmayan sonuçlardan kurtulabilmesi ve çözüme yönelik parselin çevresindeki yapılaşmaların imar koşulları dikkate alınarak söz konusu parselin güneyinde servis araçları öğrenci velileri ve çevre yapılaşma ihtiyaçları da dikkate alınarak kısa süreli park imkanı sağlayarak trafik sıkışıklığına yol açmayacak ve trafik güvenliğini sağlayacak kamuya terkli bir otopark alanı düzenlenmiş ve "Eğitim Tesis Alanı Özel" kullanım kararı getirilerek "Özel Eğitim Alanı" olarak düzenlenen 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği hazırlanmıştır.'' 

Narlıdere Belediyesi, İzmir'de 12 konut satacak!

İzmir 35 Narlıdere satışta! Yeni proje!

Geri Dön