26 / 07 / 2024

Plevne Orta Okulu yıkım kararı

Plevne Orta Okulu yıkım kararı

Çanakkale' nin Lapseki ilçesinde eğitim-öğretime devam eden Plevne Orta Okulu' nun deprem risk analizi sonrasında ortaya çıkan zemin etüdünün zayıf olması nedeniyle yıkılmasına karar verildi...

Şanlıurfa'daki Tarihi Şehit Nusret Orta Okulu restore edildi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eskiyen yapıları restore ederek hayata kazandırıyor.

Esenyurt Eval İlk ve Ortaöğretim Okulu’nun temeli atıldı!

Esenyurt’ta inşaatına başlanan Eval İlk ve Ortaöğretim Okulu’nun temeli atıldı.

Mersin'de kimse mağdur edilmeden dönüşüm başlayacak!

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Gaziler Mahallesi İbrahim Kozacıoğlu Orta Okulu bahçesinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısına katılım gösterdi. 

Arnavutköy Karaburun Parkı hizmete açıldı!

Arnavutköy Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından Karaburun Örfi Çetinkaya İlk ve Orta Okulu’nun bulunduğu alana, park yapım çalışması tamamlandı. Parkın tamamlanmasıyla beraber çocuklar, tam donanımlı bir parka kavuşmuş oldu.

Yozgat Yeni Çeltek İlk ve Orta Okulu inşaatında çalışmalar ne durumda?

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun'un Yozgat'a kazandırdığı eğitim yatırımlarından, Sorgun İlçesi'nde geçtiğimiz yıl temeli atılan 'Yeni Çeltek İlk ve Orta Okulu' inşaatında sona gelindi.

Tarsus Fahrettinpaşa İlk ve Orta Okulu 1 milyon TL'ye yenilendi!

Tarsus'ta yanan Fahrettinpaşa okulunda tadilat çalışmaları sona erdi. İçi ve dışında kapsamlı çalışma yapılan okul tadilatı için yaklaşık 1 milyon TL harcandı. Yadilat çalışmaları kapsamında okulun tüm elektrik ve diğer tesisatları tekrar yapıldı.

Arnavutköy'e yeni parklar geliyor!

Arnavutköy Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından Karaburun Örfi Çetinkaya İlk ve Orta Okulu’nun bulunduğu alana, park yapım çalışması başladı. Parkın tamamlanmasıyla beraber çocuklar, tam donanımlı bir parka kavuşmuş olacak.

İnşaat Mühendisleri odasından okullara destek!

İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Gaziantep’te bulunan Galip Deniz Orta Okulu’na müzik odası yapıldı. Öğrencilere kaliteli müzik eğitimi alabilmeleri için yapılan müzik odasında öğrencilere ilk dersi ise İnşaat Mühendisleri Odası yöneticileri verdi.

Sorgun Yeni Çeltek Okulu'nun temeli 28 Eylül'de atılacak!

Sorgun'da Yeni Çeltek İlk ve Orta Okulu’nun temeli 28 Eylül Pazartesi günü düzenlenecek törenle atılacak. 24 derslikli okul ilk ve orta okul olarak hizmet verecek.

Siirt Eruh'ta okullar onarılıyor!

Eruh Kaymakamı Murtaza Dayanç, Mehmet Akif Ersoy İlk ve Orta Okulu, Atatürk İlk Okulu ve Eruh Çok Programlı Lisesinde devam eden onarımları inceledi.

Yozgat Celal Atik Orta Okulu inşaatı bu yıl tamamlanacak!

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, yapımına başlanan Celal Atik Orta Okulu inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Yazıcı, okul inşaatının bu eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi için çalışanlardan söz aldı.

Manisa Saruhanlı'da eğitim tesisi yapılacak!

Manisa’nın Saruhanlı İlçesinde, Belediyenin tahsis ettiği Saruhan mahallesindeki 12 bin 250 metrekare alana, İmam Hatip Orta Okulu, İmam Hatip Anadolu Lisesi, 200 yataklı öğrenci yurdu ve Cami’nin de içinde bulunduğu dev bir eğitim tesisi yapılacak.

Esenyurt Belediyesi trampa karşılığı meslek orta öğretim okulu yaptıracak!

Esenyurt Belediyesi, Örnek Mahallesi'nde trampa karşılığı meslek orta öğretim okulu yaptıracak. Tahmini yatırım maliyeti 9 milyon 521 bin 639 TL olan okul ihalesi 17 Aralık 2014 Çarşamba günü gerçekleştirilecek...

Plevne Orta Okulu yıkım kararı Haberi

Plevne Orta Okulu yıkım kararı


Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde eğitim-öğretime devam eden Plevne Orta Okulu'nun deprem risk analizi sonrasında ortaya çıkan zemin etüdünün zayıf olması nedeniyle yıkılmasına karar verildi.


Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kocabaş yıkım kararının seçim sandıklarının okula yerleştirilmesi sonucu bir süre geciktiğini söyleyerek resmi yazının kendilerine ulaştığını kaydetti. Plevne Orta Okulu'nun kesinlikle tahliye edilerek yıkılacağını belirten Kocabaş, resmi yazıyı kaymakamlığa ve okul idaresine ilettiklerini kaydetti. Plevne Orta Okulu 1993 yılında “Müfredat Laboratuar Okulu” olarak seçilerek daha sonra 8 yıllık zorunlu eğitime geçilmesi ile ilköğretim okuluna dönüştürüldü. 1997 yılında şu an bulunduğu binasına taşınan okulda öğrenciler 25 derslik bulunan binada eğitim görmeye devam ediyor.


Yıkım kararının çıkmasının ardından Plevne Orta Okulundaki öğrenciler Lapseki 25 Eylül İlköğretim binasına taşınarak eğitim-öğretimlerine devam edecekler. 25 Eylül İlköğretim...