04 / 05 / 2024

Polatlı Afyonkarahisar YHT projesi

Polatlı Afyonkarahisar YHT projesi

Polatlı-Afyonkarahisar yüksek hızlı tren projesinin tamamlanmama nedeni meclis gündemine taşındı. CHP'li Köksal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir-Afyonkarahisar-Ankara YHT projesinde kazı çalışmaları başladı!

Uşak'ın Eşme ilçesinde İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli kesiminde kazı çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazı Başlangıç Töreni'ne katıldı.

Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir YHT projesinin ihalesi mecliste!

Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir yüksek standartlı demiryolu projesi için yapılan ihale meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Polatlı-Afyonkarahisar YHT'nin tamamlanmama nedeni mecliste!

Polatlı-Afyonkarahisar yüksek hızlı tren projesinin tamamlanmama nedeni meclis gündemine taşındı. CHP'li Köksal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kütahya-Eskişehir-Afyonkarahisar YHT projesine ilişkin 4 soru mecliste!

Kütahya-Eskişehir-Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren projesi meclis gündemine taşındı. CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, projenin ne zaman tamamlanacağını Bakan Turhan'a sordu...

Ankara-İzmir YHT 2019'da tamam!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir YHT hattında inşaatın 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

Ankara-İzmir hızlı tren çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

Ankara-İzmir hızlı tren demiryolu hattının Polatlı-Afyonkarahisar ve Uşak-Salihli kesimlerinin çalışmalarına ilişkin CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesi hazırladı..

Aytaç Yalçınkaya: İzmir-Ankara YHT hattının takipçisiyiz!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Ankara-İzmir arasındaki 824 kilometrelik mesafeyi 14 saatten 3 saat 30 dakikaya indirecek olan Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-İzmir Yüksek Hızlı Demiryolu Projesi’nin Manisa bölümündeki güzergahıyla ilgili açıklama geldi.

Salihli-Manisa kesimi demiryolu hattı için acele kamulaştırma!

Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-İzmir Demiryolu Projesi Kapsamındaki Salihli-Manisa Kesiminin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Manisa Kuzey Demiryolu Geçişi'nin yapımı için acele kamulaştırma!

Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-İzmir Demiryolu projesi kapsamında Manisa Kuzey Demiryolu Geçişinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hızlı Tren'in Afyon-Uşak-Manisa-İzmir kesiminin inşaatı başlıyor!

2012 yılında başlanan İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesi'nde, 167 kilometrelik Polatlı-Afyonkarahisar bölümünün ardından bu yıl Afyon-Uşak-Manisa-İzmir kesiminin altyapı inşaatına başlanacak..

İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesi'nde son durum ne?

AK Parti, 7 Haziran genel seçimleri için hazırladığı seçim beyannamesini güncelledi. İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesi'nde, 167 kilometrelik Polatlı-Afyonkarahisar bölümünün ardından bu yıl Afyon-Uşak-Manisa-İzmir kesiminin altyapı inşaatına başlanacak

Akü'de YHT tünel inşaatları konferansı düzenlendi!

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi'nde 16 Aralık 2014 tarihinde "Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi Ankara/Polatlı - Afyonkarahisar Kesimi Tünel İnşaatları" konulu bir konferans düzenlendi.

YHT kablolarını çalanlara suçüstü!

Polatlı ilçesinde YHT hattının sinyalizasyon kabloları çalındı. Ankara Polatlı'da Yüksek Hızlı Tren köprüsü altından geçen sinyalizasyon kablolarını ikinci kez çalmaya çalışan 3 kişi jandarma tarafından yakalandı.

Polatlı Afyonkarahisar YHT projesi Haberi

Polatlı Afyonkarahisar YHT projesi

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Polatlı-Afyonkarahisar yüksek hızlı tren projesinin tamamlanmama nedenine ilişkin soru önergesi hazırladı. Köksal, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Köksal, ''Ankara - Polatlı - Afyonkarahisar - Uşak - İzmir Demiryolu hattının projesi 2007 yılında Bakanlığınızca onaylanmış. TCDD tarafından Polatlı - Afyonkarahisar ve Afyonkarahisar - Uşak kesimi yapım ihalesi yapılmıştır. TCDD ile yüklenici firmanın arasında 14/06/2012' de 7,14,4 milyon TL bedelli yapım sözleşmesi imzalanmış, yer teslimi 29/06/2012'de yapılmıştır. Bu sözleşmenin 9.2 maddesine göre işin süresi 1080 gün olup, 14/06/2015 tarihinde sona ermesine rağmen iş tamamlanamamış, yükleniciye 14/09/2015'e kadar ek süre verilmiş ve bu sürede de tamamlanmaması nedeniyle bu güne kadar süre uzatım yapıla gelmiştir'' diye konuştu.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal'ın soruları:
1)...