01 / 05 / 2024

Praktiker konkordato mahkemesi

Praktiker konkordato mahkemesi

Mali yapısı bozulduğu gerekçesiyle 3 aylık geçici konkordato ilan eden yapı market zinciri Praktiker'e, bir yıllık daha konkordato süresi verildi.

Göksel Mercan Yapı'nın konkordato davasında yeni gelişme!

Göksel Mercan Yapı İnşaat mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi şirket hakkında yeni bir karar verdi. 

Praktiker'e bir yıllık konkordato!

Mali yapısı bozulduğu gerekçesiyle 3 aylık geçici konkordato ilan eden yapı market zinciri Praktiker'e, bir yıllık daha konkordato süresi verildi.

Anadolum İnşaat konkordato ilan etti!

Anadolum İnşaat adlı şirket, Kocaeli’de konkordato başvurusu yaptı. Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi, Anadolum İnşaat Anonim Şirketi hakkında 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verdi.

Arena Mimarlık konkordato talep etti!

2005 yılında Ankara'da kurulan Arena Mimarlık son zamanlarda sektörde yaşadığı mali sorunlarını çözemeyince konkordato talep etti. Arena Mimarlık'ın konkordato davası Ankara 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülüyor. 

MRK İnşaat konkordato talep etti!

MRK İnşaat son dönemlerde sektörde yaşadığı mali sorunlarını çözemeyince konkordato talep etti. MRK İnşaat'ın davası Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülüyor. 

DSG İnşaat konkordato ilan etti!

İstanbul Havalimanı, Rixos, Swissotel ve Four Seasons otelleri gibi yapıların inşaatlarında görev alan DSG İnşaat, konkordato ilan etti. 

Trio İnşaat konkordato talep etti!

Yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayan Trio İnşaat Proje Turizm Pazarlama Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi konkordato talep etti...

Emay İnşaat'ın konkordato davası 6 Şubat'ta!

İstanbul merkezli birçok önemli projeye imza atan ve vergi rekortmeni şirketler arasında bulunan Emay İnşaat, konkordato talebinde bulundu. 

Tüketici Mahkemesi'nin kararı: Ev bitmediyse para faiziyle iade!

Tüketici Mahkemesi, satın aldığı ev zamanında teslim edilmeyen tüm vatandaşları ilgilendiren emsal bir karar verdi. Bu kapsamda; müteahhit ve kredi veren banka, tüketicinin ödediği parayı faiziyle iade edecek.

Kuran Yapı konkordato davası 15 Ocak'ta!

Mali anlamda sıkıntılı bir süreç geçiren Kuran Yapı konkordato talep etti. Şirket için daha önce verilen 3 aylık geçici mühlet süresi dolduğundan bu süre 2 ay daha uzatıldı. Konkordato davası 15 Ocak 2019 tarihinde yapılacak....

Emay İnşaat konkordato istedi!

Ankara'da kurulan Emay İnşaat uzun yıllardır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteriyor. Ancak şirket son dönemlerde yaşadığı mali sıkıntılar nedeni ile konkordato talep etti..

Ceylan İnşaat'ın konkordato davası 8 Ocak'ta!

Gayrimenkul sektöründe 37 yıldır faaliyet gösteren Ceylan İnşaat konkordato talep etti. Şirket için 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verilmişti. Bu süre 2 ay daha uzatıldı. Ceylan İnşaat konkordato davası 8 Ocak'ta görülecek...

Konkordato iyi yönetilirse herkes kazanır!

EY Türkiye Şirket Ortağı Avukat Mehmet Küçükkaya yaptığı açıklamada "Konkordatoda bir kanun değişikliği olabilir. Caydırıcı maddeler eklenebilir. Durduk yere konkordato ilan edenlere ciddi müeyyideler gelebilir." dedi.

Praktiker konkordato mahkemesi Haberi

Praktiker konkordato mahkemesi

1997’de Türkiye'ye giriş yapan Praktiker’in şirket hisseleri, 2014 yılında Hasan Yalçın’a ait Uygulama Yapı Marketleri AŞ’ye devredildi.Mali durumun bozulması ile bazı alışveriş merkezlerinde kiraların ödenemez duruma gelmesi ve tedarikçilerden oluşan şirketlerle kredi çekilen finans merkezlerine ödeme yapılmasında sıkıntı çekilmesi üzerine şirket yetkilileri, İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak, mali yapı düzelene kadar konkordato talebinde bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan haber göre; Praktiker Perakende Mağazacılık AŞ, Uygulama Yapı Marketleri AŞ ve Hasan Yalçın adına avukatlar aracılığıyla mahkemeye sunulan dilekçede, İcra İflas Kanunu’nun (İİK) 285 ve Türk Ticaret Kanunu’nun (TTK) 286. maddelerindeki hükümler gereği, ödeme güçlüğüne düşen şirketlere, alacaklılarıyla konkordato akdetmesini sağlamak amacıyla konkordato mühleti verilmesi ve ihtiyati tedbir konulması talep edildi.

Dilekçede, ortağı Hasan Yalçın olan şirketin sermayesinin 31 Aralık 2018 tarihinde...