06 / 05 / 2024

Rafi İsavi

Rafi İsavi

Irak’ta konut ihtiyacının büyüklüğün dikkat çeken İsavi, yatırımcılara, Bağdat’ta veya diğer illerde 200-300 dönüm araziyi bedava verilebilir

Rafi Enerji İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rafi Enerji İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Hatice Şahin tarafından kuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı coğrafi bilgi sistemi uzman yardımcıları alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugünkü Resmi Gazete'de yer alan ilanla toplam 10 coğrafi bilgi sistemi uzman yardımcısı alacağını duyurdu.

Rafi Konsept İnşaat Yapı Gıda Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rafi Konsept İnşaat Yapı Gıda Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile İsmail İslam tarafından kuruldu.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması planlanıyor.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında 3194 sayılı İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması, arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesi amaçlanıyor.

'Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı' Resmi Gazete'de!

Çevre Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünce onaylanan "Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı" yürürlüğe alındı. 

İsmail Tüzgen Çevre ve Şehircilik Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü oldu!

Bugünkü Resmi Gazete'te yayımlanan atama kararlarına göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında açık bulunan, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne İsmail Tüzgen getirildi.

Adıyaman'da yeni İmar Kanunu anlatıldı!

7221 sayılı Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Resmi Gazetede yayımlandı. Adıyaman Belediyesi yetkilileri vatandaşları yeni kanundaki değişikliklerle ilgili bilgilendirdi.

Gecekondu Kanunu sil baştan değişti!

7221 Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Resmi Gazete ile yayımlandı. Kanun kapsamında imar ve kentsel dönüşüm çalışmaları sil baştan değişiyor...

Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında 'Plan uygulama iptalleri' dönemi sona erdi.

Bina yüksekliklerinde serbest atışa son!

İmar Kanunu değişikliklerinin de içinde olduğu Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki bu değişiklikler neler getirdi?

Değerli konut vergisinde muafiyet ve vergi oranları değişti! 

TBMM Genel Kurulu’nda İmar Kanunu’nda da değişiklikler içeren Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne 5 yeni madde eklenerek, son zamanlarda çok tartışılan Değerli Konut Vergisi’nde önemli değişikliklere gidildi...

Rafi İsavi Haberi

Rafi İsavi


Irak Maliye Bakanı Rafi İsavi, “Halihazırda bizdeki gelişmeler Körfez ülkelerindeki gibi değil.

Körfez ülkeleri mali açıdan daha iyi durumda. Irak bir geçiş döneminden geçiyor. Altyapısını tamamlayabilmesi için belli bir süreye ihtiyaç var” dedi. 


Irak’ta son yıllarda kısmen güvenlik ve siyasi istikrarın sağlandığını belirten İsavi, sözlerine şöyle devam etti:


Irak ekonomisindeki gelişme oranı yüzde 11. Fakat üzülerek belirtmeliyim ki, ulusal bazda değil, sadece petrol sektöründe bu gelişme söz konusudur. Yüzde 90’dan fazla gelirimiz petrolden elde ediyoruz. Türkiye ile ilişkilerimize bakıldığında, iki ülke arasında yüksek düzeyde stratejik işbirliği var. İki ülkenin iş konseyi var ve onlarca aıjjaşma imzaladık. Evet belli sorunlardan dolayı Irak Maliye Bakanı Rafi İsavi

işbirliği istediğimiz düzeyde değil. Fakat buradan hareket edebiliriz.


Irak’ta konut ihtiyacının büyüklüğün dikkat çeken İsavi, “Irak’ın özellikle yerleşim birimlerine ilişkin...