18 / 05 / 2024

ramazan çarşısı açılışı istanbul

ramazan çarşısı açılışı istanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği “Asırlık Tatlar ve Sanatlar Çarşısı"nı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş açtı...

Açlık sınırı asgari ücreti geçti!

KAMU-AR tarafından yapılan araştırmaya göre, başkent Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin ocak ayındaki açlık sınırı 17 bin 442 TL şeklinde olurken, 17 bin 2 TL olan asgari ücreti de geride bıraktı. Araştırmaya göre, yoksulluk sınırı ise 48 bin 459 TL'ye çıktı.

4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 12 bin 335 TL’ye yükseldi!

Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi BES-AR, Nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırı belli oldu. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 12 bin 335 TL, yoksulluk sınırı ise  39 bin 652 liraya yükseldi.

Kepez'e 21 dükkanlık sahaf çarşısı inşa ediliyor!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçe halkına verdiği sahaf çarşısı sözünü tuttu. Dokuma Sanat Sokağı'na 21 dükkanın yer alacağı sahaf çarşısı yapılıyor. 

Pertev Mehmet Paşa Camii Ramazan'da ibadete açılıyor!

İzmit'te Mimar Sinan tarafından inşa edilen  Pertev Mehmet Paşa Camii'de restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Orijinal haline dönen camii Ramazan'da ibadete açılacak. 

Uğur Okulları Denizli Kampüsü açılıyor!

Türkiye’nin 51 şehrinde, 68’i kampüsü bulunan Uğur Okulları'nın Denizli'deki yeni kampüs yatırımı açılıyor.

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Mimarlar Odası'ndan '100. Yıl Çarşısı'ndaki yıkımı durdurun' çağrısı!

Mimarlar Odası,‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’ kapsamında yıkım kararı alınan Ulus 100. Yıl Çarşısı ile ilgili “Yıkımı durdurun” çağrısı yaptı.

Mısır Çarşısı’ndaki dükkanların yarısı kepenklerini açmadı!

Mısır Çarşısı’nda dükkanların yarısının açılmadığını söyleyen esnaf, "3 ay kira ödemedik. Geriye dönük kiraların alınmamasını ya da işler açılınca alınmasını talep ediyoruz." diyor

Tarihi Mısır Çarşısı 1 Haziran'da kapılarını açıyor!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici süreliğine kapatılan tarihi Mısır Çarşısı, 1 Haziran'da yeniden açılıyor.

Eskişehir Şehir Hastanesi açılışa hazır!

Türkiye’nin sağlık alanındaki en büyük yatırımlarından biri olan Eskişehir Şehir Hastanesi'nin inşaatı tamamlandı. Dev kampüs, açılış için gün sayıyor.

Edirne Ali Paşa Çarşısı 135 dükkan ile hizmet veriyor!

1565 yılında Mimar Sinan tarafından Edirne'de yaptırılan Ali Paşa Çarşısı 135 dükkan ile hizmet veriyor. Çarşı, alışverişin odağı olmaya devam ediyor.

Manisa Bedesten Çarşısı açılış için gün sayıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Modern Pazaryeri, Yeraltı Otoparkı ve Bedesten Çarşısı açılış için gün sayıyor.

Ankara Kuzeykent'teki cami Ramazan Bayramı'nda açılıyor!

Ankara'da Türkiye'deki dört tarihi camiden esinlenilerek tasarlanan cami ile külliyenin Ramazan Bayramı'nda açılması planlanıyor..

ramazan çarşısı açılışı istanbul Haberi

ramazan çarşısı açılışı istanbul


Çok sayıda vatandaşın katıldığı coşkulu açılışa Başkan Kadir Topbaş’ın yanısıra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bazı bürokratları ile sergide stand açan pek çok ünlü markanın yöneticileri katıldı.


Çarşının açılışında vatandaşlara hitap eden Başkan Kadir Topbaş, geçmiş yıllarda Sultanahmet Meydanı’ndaki Ramazan etkinliklerinin İstanbul’a yakışmadığını söyledi. Sultanahmet Meydanı’ndaki etkinliklerin panayır havasında geçtiğini kaydeden Başkan Topbaş, “Sultanahmet Meydanı’nı baştan aşağı dolaşsanız dünyanın birçok yerinden insana rastlarsınız. Buradaki etkinliklerle ilgili olarak yerli ve yabancı turistlerden tenkitler alıyorduk.  İşte dünya insanının akın ettiği bir meydanda bize yakışır Ramazan etkinlikleri olması gerekirdi. Ve biz de bizim kültürümüze yakışan, bizi yansıtan etkinliklerle Ramazan ayı boyunca yerli ve yabancı turistlere hoş zaman geçirtme çalışıyoruz” diye konuştu.


İstanbul’un sevgi ve barış kenti olduğununu ve bunu yüz yıllardır...