04 / 10 / 2024

Ramsar alanı tespiti

Ramsar alanı tespiti

Korunan alanların belirlenmesi, değerlendirilmesi ve korunmasında uyulan ilkeler Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Buna göre, ramsar alanı nedir? Nasıl tespit edilir?

Risk tespiti için beklemeyin!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında birçoğumuzun aklında şu soru geldi: ‘Benim binam ne kadar güvenli?’ Eğer binanızda haberimizde yer alan 7 maddeden biri varsa vakit kaybetmeden risk tespiti yaptırmanız gerekiyor.

12 soruda riskli yapı tespiti!

Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan veya yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı tespit edilen yapıya riskli bina deniyor. Peki, riskli bina tespiti nasıl yapılır? Hangi bina riskli sayılır? İşte riskli binalar hakkında merak edilenler...

Kentsel dönüşüm riskli alan tespiti nasıl olur?

6306 sayılı kanun gereğince riskli olarak tespit edilen alanlardaki binalar ile riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm riskli alan tespiti nasıl olur?

Sit alanı nasıl kaldırılır?

Bakanlıkça tespiti yapılan taşınmaz kültür varlıkları ile sitlerin korunması gerekli olanlar, koruma bölge kurulu kararıyla tescil edilebiliyor. Peki, bu tescile itiraz edilebilir mi? Sit alanı nasıl kaldırılır?

Sit alanı ilan edilen arsaya neler yapılabilir?

Korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının korunma alanlarının tespiti Koruma Kurullarınca yapılıyor. Peki, bir alan koruma kurulunca sit olarak ilan edilirse ne olur? Sit alanı ilan edilen arsaya neler yapılabilir?

Sit alanı tescili nasıl yapılır?

Kültür varlıklarının yoğun olarak bulunduğu sosyal yaşama konu olmuş veya önemli tarihi hadiselerin cereyan ettiği yerler ve tespiti yapılmış tabiat özellikleri ile korunması gerekli olan sit alanı tescili nasıl yapılır?

Fikirtepe'de Danıştay'ın 6. daire kararı ve riskli alan tespiti!

Danıştay’ın FİKİRTEPEHABER.com ’da yayımlanan diğer YÜRÜTMEYİ DURDURMA kararı ile, BAKANLIK BÜROKRATLARININ KAMULAŞTIRMA işlemlerinde HUKUKA UYARLIK BULUNMADIĞINI tespit ederek, içtihat birliği içinde olduğunu teyit etmektedir...

Kentsel dönüşüm riskli bina tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm yasası ile riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılıyor. Zeminin uygun olması halinde buraya yeni yönetmelikler dahilinde yeni binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm riskli bina tespiti nasıl yapılır?

Arsam sit alanı ilan edildi ne yapmalıyım?

Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Kanununa göre; korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının tespiti Kültür Bakanlığınca yapılıyor. Peki, arsam sit alanı ilan edildi ne yapmalıyım?

Sit alanı tespiti nasıl yapılır?

Sit alanların hangi alanlar olduğu, sit alanların nasıl ve kim tarafından tespit edildiği ilgili kanun ve yönetmelikler ile açıklanıyor. Peki, sit alanı tespiti nasıl yapılır? İşte tespit esasları..

Batı Antalya Havalimanı yer tespiti için ön rapor oluşturuldu!

Antalya’nın Demre ilçesinde tahsis alan yatırımcıların kurduğu Demre Yatırımcıları İnşaat Turizm Ortak Girişimi Ticaret ve Sanayi A.Ş. (DETUYAB), Batı Antalya Havalimanı için gereksinimler ve yer tespiti için ön rapor oluşturdu.

Samsun'un İlkadım ve Canik ilçeleri riskli alan ilan edildi!

Kentsel dönüşüm kapsamında 2014 yılı içerisinde tüm ülke çapında 41 bin 859 adet binanın risk tespiti yapıldı. Samsun'un İlkadım ilçesinde 1, Canik ilçesinde 2 olmak üzere toplam 3 adet "Riskli Alan" ilan edildi.

Rezerv yapı alanı tespiti nasıl yapılır?

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince gerçekleştirilecek uygulamalarda yeni yerleşim alanı olarak kullanılmak üzere tespit edilen alanlara rezerv yapı alanı deniyor. Peki, rezerv yapı alanı tespiti nasıl yapılır?

Ramsar alanı tespiti Haberi

Ramsar alanı tespiti

Ramsar alanı nedir?

Ramsar alanı, 28 Aralık 1993 tarihli ve 3958 sayılı Kanunla uygun bulunan Ramsar Sözleşmesinin 2 nci maddesi gereğince, Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alanlar Listesine dahil edilen sulak alanlar olarak tanımlanıyor.


Korunan alanların belirlenmesi, değerlendirilmesi ve korunmasında uyulan ilkeler, 19 Temmuz 2012 tarihinde 28358 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik kapsamında yer alıyor.


Ramsar alanı tespiti..

a) Korunan alanların statüsünün belirlenmesi ve değerlendirilebilmesi için zamana bağlı değişimleri ortaya koyan ekolojik süreçler tanımlanır.


b) Herhangi bir korunan alanın güncel durumu tespit edilmeden, o alanın korunan alan statüsü yeniden değerlendirilemez.


c) Korunan alanların güncel durumu; alanın biyolojik çeşitliliği, hidrolojisi, hidrojeolojisi başta olmak üzere her açıdan durumu en az ardışık dört mevsimi kapsayan ekolojik temelli bilimsel...