02 / 05 / 2024

rant ekonomiye etkisi

rant ekonomiye etkisi

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 'Türkiye'de son yıllarda ekonomi tamamen rant ve inşaat ekonomisine dayalı bir hale dönüştü. Yanlış politikalarından dolayı ekonomi ve sanayi çökme noktasına geldi" dedi.

O ilde İranlı turistler ekonomiye can veriyor

Yaz sezonunun sonuna doğru yaklaşırken özellikle tatil yörelerinde hareketlilik artıyor. Kur etkisi ve Türkiye’deki hızlı enflasyon artışı nedeniyle yabancı turist daha cazip hale geliyor. Ama turizm denince akla hemen Ege, Akdeniz gelmesin Van’da İranlı turistler ekonomiye can veriyor.

Altan Elmas'tan 'faiz indirimi' açıklaması!

KONUTDER ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, dünyayı etkisi altına alan 'koronavirüs salgınının ekonomiye etkisi' ile ilgili açıklamalarda bulundu...

Koronavirüsü Endonezya'nın dev projelerini vurdu!

Koronavirüs salgını dünyada yayılmaya devam ederken piyasalara ve ekonomiye etkisi devam ediyor. Endonezya'da planlama ve yatırım koordinasyonundan sorumlu bakanlık, Çin'de başlayan salgının 11 milyar dolar değerindeki projeyi sekteye uğratacağını söyledi.

Sukuk Uygulama Alanları / Sukuk’un gayrimenkul sektörüne etkisi!

Tasarruf sahiplerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni finansal kavramlar gelişmiştir. Bunlardan birisi de Sukuk. Sukuk nedir? Gayrimenkul sektörüne etkisi ve uygulama alanlarını Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor..

Yeni yasalar inşaat sektörüne doping etkisi yapıyor!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, hükümetin sektörlerin sorunlarını çözmek ve yatırımları artırmak için çıkardığı yasaların ekonomiye doping etkisi yaptığını söyledi..

Rant vergisi yüzyılın reformu mu?

Geçtiğimiz hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan "Kamuda Şeffaflık Paketi" kapsamında yer alan imar vergisi düzenlemesi inşaat sektöründe büyük yankı uyandırdı. Rant vergisi yüzyılın reformu oldu.

Rant vergisi inşaat sektörünü olumlu etkiliyecek!

Onursal AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün "Başbakanımız ve bakanlarımızın uzun süredir üzerinde çalıştıkları imar rantının vergilendirilmesiyle ilgili kanun tasarısı gayrimenkul ve inşaat sektörünü oldukça olumlu etkileyecek" dedi.

Rant vergisi için GYO önerisi!

Recai Berber, rant vergisi sebebi ile belediyelerde birikecek fazla miktardaki konut ve de ticaret merkezi hissesinin idare edilebilmesi amacı ile gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurulabileceğini söyledi.

Ali Ağaoğlu'ndan rant vergisi değerlendirmesi!

İnşaat sektörünün bir numaralı gündem maddesi rant vergisi uygulamasını eleştiren Ağaoğlu, "AK Parti'yi sandıkta yenemeyenler, ekonomiyi bozarak kurtulmak istiyor. Ekonomiyi durdurma çarkına su taşınıyor" dedi

Rant vergisi arazide tekeli önler konut fiyatını artırmaz!

İnder Başkanı Nazmi Durbakayım, “Rant vergisinin genele yayılması, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek” dedi. GYODER Başkanı Aziz Torun ise vergi düzenlemesinin konut fiyatlarını artırmayacağını vurguladı

İnşaatçılar rant vergisini Ankara'ya götürüyor!

Son dönemde gündeme gelen rant vergisi, konutlardaki yüzde 18'lik KDV oranı ve imar mevzuatları ile sıkıntıya giren müteahhitler sorunlarını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başı çektiği devletin zirvesine anlatmak için Ankara'nın yolunu tutuyorlar.

Rant vergisi, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek!

Rant vergisi, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek. İnder Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Rant vergisinin genele yayılması, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek" dedi.

İmar rantına şeffaf vergi!

Kamunun imar artışından pay almasının önünü açan rant vergisi şeffaflaşıyor. Bakanlık rant vergisine özel bir internet sitesi kuracak, vatandaş, imar artış oranlarını buradan takip edebilecek...

rant ekonomiye etkisi Haberi

rant ekonomiye etkisi

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 'Türkiye'de son yıllarda ekonomi tamamen rant ve inşaat ekonomisine dayalı bir hale dönüştü. Yanlış politikalarından dolayı ekonomi ve sanayi çökme noktasına geldi" dedi. Tahsin Tarhan, özellikle kurlardaki yükselişle birlikte ekonomide durağan dönemin yaşanmaya başlandığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bölgemize baktığımız zaman 13 OSB var. Doluluk oranına baktığımız zaman sadece Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde yüzde 90'ının üzerinde. Diğer OSB'lere baktığınız zaman yüzde 50- 40-30-20 oranlarında doluluk oranları var. Bu süreçle birlikte bazı sanayi kuruluşları iflas ertelemesi yapmaya başladı. Bölgemizde gün geçtikçe ekonomik krizi hissetmeye başladık." Amaçları sadece rant! Biz ayağa kalkacaksak ekonomiyi ileriye taşıyacaksak, üretime, teknoloji ve bilime dayalı bir ekonomi politikası geliştirmemiz gerekiyor diyen Tahran," Amaçları sadece sanayi arsalarından rant elde etmek. Ne yazık...