29 / 04 / 2024

rant vergisi oranları

rant vergisi oranları

Kentle ilgili, kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsayan vergi rant vergisi oluyor. Rant vergisi Belediyeler Yasa Taslağında yer alıyor..

Rant vergisi oranları yenilendi!

Hükümetin üç yıllık yol haritasına yazmadığı imar rantından vaz mı geçildi? Hürriyet’in sorusunu yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Hayır vazgeçmedik. Belediyeler Yasa Taslağında duruyor. Ancak oranları yeniledik. " dedi.

Rant vergisinin ödemesi 10 yıla yayılacak!

İmar planı değişikliği nedeniyle arsa değeri artandan yüzde 100’e kadar vergi almaya hazırlanan devlet, zarar eden vatandaşın mağduriyetini de giderecek. Rant vergisinin ödemesi 10 yıla yayılacak

Rant vergisi yüzde kaç?

Rant vergisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştiriliyor. Söz konusu vergisi kapsamında değeri artan gayrimenkulde rant vergisi ödenmesi hedefleniyor. Peki, rant vergisi yüzde kaç ödenir?

2022 emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi oranları

Emlak vergisi, gayrimenkulü olan tüm vatandaşlar tarafından ödenmesi gereken vergiler arasında bulunuyor. Bu vergi tapu başına ödeniyor. 2022 yılında artan vergiler ile birlikte emlak vergisine ne kadar zam geldiği merak ediliyor. Peki, 2022 emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi oranları...

2022 emlak vergisi oranları!

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Peki 2022 emlak vergisi oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

2021 emlak vergisi oranları!

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Peki 2021 emlak vergisi oranları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik!

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Özel İletişim Vergisi oranları yüzde 10 olarak belirlendi!

İletişim hizmetlerine uygulanan Özel İletişim Vergisi (ÖİV) oranları yüzde 10 olarak tespit edildi.

O ürünlerde ek gümrük vergisi oranları yeniden belirlendi!

Toplam 115 gıda ürününün çeşitli ülke ve ülke gruplarından ithalatına uygulanacak ek gümrük vergisi oranları yeniden belirlendi.

Veraset ve intikal vergisi oranları 2019!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki miras vergisi nasıl hesaplanıyor? işte veraset ve intikal vergisi oranları 2019...

Emlak vergisi oranları 2019!

2019'da mükellef olacakların emlak vergi değerlerinin hesabında dikkate alınacak asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri tespit edildi. Peki, emlak vergisi oranları 2019 ne kadar?

10 soruda imarda yeni rant vergisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı taslakta yer alan rant vergisi tekrar gündeme geldi. Peki, arsada meydana gelen değer artışı için vergi ne kadar, nasıl ne zaman ödenecek? İşte 10 soruda imarda yeni rant vergisi...

2018 veraset ve intikal vergisi oranları açıklandı!

2018 veraset ve intikal vergisi oranları belli oldu. Veraset ve intikal vergisi 2018 oranları bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Emlak vergisi oranları 2018!

Emlak vergi değerlerinin 2018 ve akabindeki yıllar için yeniden belirlenmesi nedeni ile emlak vergisi fiyatları yükselmiş oldu. İşte emlak vergisi oranları 2018..

Veraset ve intikal vergisi oranları 2017!

İvazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikal eden mallar için Veraset ve İntikal Vergisi ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi oranları 2017..

Emlak vergisi oranları! 2017 hesaplama örneği!

Emlak vergisi mükellefleri, taşınmazları için emlak vergisi oranlarını hesaplayarak ödeyecekleri bedeli öğrenebiliyor. İşte emlak vergisi oranları ve 2017 hesaplama örneği..

rant vergisi oranları Haberi

rant vergisi oranları

Kentle ilgili, kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsayan vergi rant vergisi oluyor.


Rant vergisinde, binanın emsal oranı arttığında değer artış payı alınması hedefleniyor.


Hükümetin üç yıllık planında yer almayan rant vergisi Belediyeler Yasa Taslağında yer alıyor. Rant vergisi için oranlar yenilendi. 


Taslağa göre, her belediye orana kendisi karar verecek. İstanbul’dan alınacak rant vergisi ile Sivas’tan alınacak vergi ile aynı olmayacak.


Konu ile ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, belediyelerin kafalarına göre imar değişikliği yaparak, şehirlerde yoğunluk artışı yapmalarının da engelleneceğini belirterek, “Kentsel dönüşüm alanlarında belediyeler tek başına yoğunluk artıramayacak. Yoğunluk artışını şarta bağlayacağız” dedi.




Işıl Seren...