02 / 05 / 2024

rayiç bedeline itiraz

rayiç bedeline itiraz

Bir mülkün bugünkü piyasa koşullarındaki alım satım bedeli olan rayiç bedelin belirlenmesinde semt, ilçe mahalle, manzara, sokak gibi unsurlar göz önüne alınıyor. Peki, rayiç bedele itiraz edilebilir mi?

Belediyeye gitmeden rayiç bedeli nasıl alınır? Rayiç bedeli neye göre belirleniyor?

Rayiç bedeline dair pek çok kişinin kafasını kurcalayan sorular bulunmaktadır. İşte onlardan bazıları!

Rayiç Bedel Nedir? Rayiç bedel nasıl hesaplanır?

Rayiç bedelin ne olduğu ve rayiç bedelin nasıl hesaplandığı ev veya mülk almak isteyenlerce merak edilmektedir. İşte Rayiç bedeline dair detaylar!

Çorum'da 3 katlı bina yol ortasında kaldı!

Çorum'da yapımı devam eden bağlantı yolunda, kamulaştırma bedeline itiraz nedeniyle davalık olan 3 katlı binanın büyük bölümü yol ortasında kaldı. Yolda kalan bina sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Emlak vergisi itiraz süresi yarın bitiyor!

EMLAK vergisine itiraz süresi yarın sona eriyor. Dava açılmazsa belirlenen rayiç değerler kesinlik kazanacak.

Elektrik faturalarında kayıp kaçak bedeline itiraz edilemeyecek!

Yeni Elektrik Piyasası Kanunu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı, 94.69 TL'lik faturada bulunan 27.23 TL'lik iletim dağıtım/kayıp kaçak bedeli bulunuyor.

Kiraya yapılan fazla zam için nasıl itiraz edilir?

Kira bedeline ÜFE oranlarında zam yapılması gerekiyor. kimi ev sahipleri kiracılarına yasal orandan daha yüksek bir zam yapabiliyor. Peki, kiraya yapılan fazla zam için nasıl itiraz edilir?

Elektrik faturasındaki dağıtım bedeline itiraz!

Bursa Tüketiciler Derneği (BTD) Başkanı Sıtkı Yılmaz, elektrik faturalarında dağıtım bedeli adı altında tüketiciden alınan ücretin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi?

Sit alanı ilan edilen ve kesin inşaat yasağı getirilen taşınmazların Hazine taşınmazları ile değiştirilebiliyor. Peki, sit alanlarındaki taşınmazların trampa bedeline itiraz edilir mi? Bu bedele nasıl itiraz edilir?

Emlak vergi değerini değiştiren sebepler!

Emlak vergisi bedeli, taşınmazın niteliğine, rayiç bedeline ve bağlı olduğu belediyeye göre hesaplanıyor. Ancak bazı durumlarda taşınmaz için ödenecek vergi değeri tadil ediliyor. Peki, emlak vergi değerini değiştiren sebepler nelerdir?

Ecrimisil itiraz dilekçesi örneği!

Ecrimisil için ödenecek bedel ilgilisine bir tebligat ile gönderiliyor. Kendisine tebliğ edilen ecrimisil bedeline hak sahipleri bir dilekçe ile itiraz edebiliyor. İşte ecrimisil itiraz dilekçesi örneği...

Şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

Kamulaştırma bedeline itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

Özel mülklere belirli bir bedel karşılığında el konması işlemine kamulaştırma adı veriliyor.Kamulaştırma bedeline dilekçe ile itiraz edilebiliyor.Peki kamulaştırma bedeline itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

Kamulaştırma bedeline itiraz davası nasıl açılır?

Kamulaştırma, özel kişilere ait taşınmaz mallar devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince alınabiliyor.Kamulaştırma bedeline itiraz da söz konusu olabiliyor.Peki kamulaştırma bedeline itiraz davası nasıl açılır?

rayiç bedeline itiraz Haberi

rayiç bedeline itiraz

Rayiç bedele itiraz edilebilir mi?

Rayiç, kelime anlamı olarak bir malın satış değeri anlamına geliyor.  Rayiç bedel ise 6292 sayılı kanuna göre: "Bu Kanun hükümlerine göre satılacak taşınmazların 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu veya 29/6/2001 tarihli ve 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun hükümlerine göre tespit ve takdir edilen bedeldir.” olarak tanımlanıyor.


Kısaca bir mülkün bugünkü piyasa koşullarındaki alım satım bedeli olan rayiç bedelin belirlenmesinde arz – talep dengeleri, semt, ilçe mahalle, manzara, ulaşım, sokak gibi unsurlar göz önüne alınıyor. 


Ayrıca semtteki konutun rayiç bedeli hesaplanırken, konutun bulunduğu konum en önemli hususlar arasında yer alıyor. 


Konutun şehir merkezinde veya merkez dışında bulunması rayiç bedeli belirleyen en önemli faktör olarak karşımıza...