02 / 05 / 2024

raylı ulaşım projeleri

raylı ulaşım projeleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bugüne kadar metro yatırımlarına 7 milyar dolar harcandığını, 2019 ’ a kadar raylı ulaşımı 400 kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi...

İstanbul'daki raylı sistem projelerine 5 milyar liralık bütçe ayrıldı!

2021 yılı Yatırım Programı'na göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının kent içi ulaşım projeleri bütçesinden en fazla payı mega kent İstanbul alırken söz konusu ödeneğin 3 milyar 45 milyon lirası İstanbul Yeni Havalimanı Raylı Sistem Bağlantıları Projesi içinkullanılacak

Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü Gebze'de kurulacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü’nü ilk etapta, TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü'nde yaklaşık 100 uzmanla Gebze’de kuruyoruz'' dedi.

Ulaşım projeleri zamanında hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ulaşım yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Turhan, ''İhalelerde şartımız "Parayı yurt dışından getireceksin" oluyor'' diye konuştu.

Hindistan'da hızlı raylı ulaşımın inşasına onay!

Hindistan Hükümeti, 4.2 milyar dolar tutarında Hızlı Raylı Ulaşımın İnşasını onay verdi. RRTS sistemi ile 82 kilometrelik mesafe süresi 60 dakikaya düşecek.

Bursa'nın ulaşım sorununa metrobüs önerisi!

Bursa gibi büyüyen kentler için toplu ulaşımın omurgası olarak raylı sistem en önemli çözüm yolu olarak görülüyor. Ulaşım sorunu için metro ve metrobüs önerisinde bulunuldu.

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda öncelik ulaşım projelerinde!

Başkan Erdoğan tarafından ilan edilen ikinci 100 günlük icraat programında İstanbul’daki ulaşım, çevre şehircilik ve turizm projeleri ön planda tutuldu. Gebze-Halkalı banliyö hattı açılacak. AKM inşaatına başlanacak. Kanal İstanbul ve Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri ihaleye çıkarılacak.

Raylı ulaşım sistemlerine ilişkin harcamalar belediyelerden tahsil edilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan teleferik, füniküler, monoray, metro ve şehir içi raylı ulaşım sistemlerine ilişkin harcamalar ilgili belediyelerden tahsil edilecek...

Ulaştırma Bakanlığı raylı sistemlerden pay alacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, birçok belediye için metro ve şehir içi raylı ulaşım sistemleri inşa ediyor. Hükümet, hayata geçirdiği yatırımların bedelini yerel yönetimlerden tahsil edemediği için kanunda değişikliğe gidiyor.

Bursa Şehir Hastanesi'ne raylı ulaşım sağlanacak!

Ulaşım Master Planını Beşevler Küçük Sanayi Esnafı ile paylaşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 1.355 yataklı Şehir Hastanesi’ne vatandaşların daha rahat ulaşımının sağlanması için Emek’ten bir raylı sistem hattı planladıklarını dile getirdi. 

Burdur'da planlanan ulaşım projeleri meclis gündeminde!

Ulaştırma Bakanlığın Burdur'daki 2018'de başlayan ve önceki yıllardan devam eden yatırım planları TBMM gündeminde konu oldu..

Erzurum'da Bakanlıkça yapılmış ulaşım projeleri TBMM'de!

2003-2018 döneminde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Erzurum ilinde gerçekleştirdiği yatırım projeleri meclis gündemine taşındı...

Bitlis'te Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım projeleri TBMM'de!

Bitlis'te Bakanlık tarafından yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Iğdır'da Bakanlıkça yapılan ulaşım projeleri TBMM'de!

Iğdır'da Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

raylı ulaşım projeleri Haberi

raylı ulaşım projeleri

51 ülkenin İstanbul başkonsolosuyla kahvaltıda buluşan Topbaş, uluslararası seyahat sitesi ‘Tripadvisor’un anketinden İstanbul’un “dünyanın en güvenli kenti” seçilmesinin gurur verici olduğunu söyledi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da görev yapan 51 ülkenin başkonsolosuyla Emirgan Beyaz Köşk'te kahvaltıda bir araya geldi. Başkonsoloslarla 6 ayda bir yapılan toplantıları geleneksel hale getirdiklerini hatırlatan Topbaş, içindeki lale bahçeleri nedeniyle Emirgan Korusu'nu özellikle tercih ettiklerini söyledi. Kahvaltıda yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Topbaş, AK Parti'nin çok daha güçlü bir şekilde halkın desteğini aldığını vurguladı. 


TARİHİN ÇEYİZ SANDIĞI 


İstanbul'da üçüncü kez belediye başkanlığına seçilmesinin çok onur verici olduğunu dile getiren Topbaş, şunları kaydetti: "Geçmişte bu belediye personel maaşı ödeyemiyordu. Çok ciddi sıkıntılar vardı ama şimdi kasamızda paramız var... Bu kentte yaptığımız her çalışmanın dünya insanları için de olduğunu...