02 / 05 / 2024

Referandum sonucu

Referandum sonucu

Akşam Gazetesi köşe yazarı olan Hüseyin Besli bugünkü yazısında referandum nedeniyle ertelenen talepleri değerlendirdi. Besli, referandumdan evet çıkarsa bir iki ay içinde 350 bin konuta alıcı çıkacağını söyledi.

İşte Keçiören Cumhuriyet Kulesi referandum sonucu!

2003 yılında temeli atılan ve inşaat çalışmaları 144'üncü metrede yatım kalan Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi için cumartesi günü yapılan halk oylaması ve anketin sonucu belli oldu...

Referandum sonucu gayrimenkul yatırımcısını harekete geçirecek!

Türkiye’de referandum süreci sonuçlandı. Yasin Tatlıdil, “Ülkemizin ekonomik yapısına güvenimiz tam. Mevcut sonuçlar ışığında, referandum sonuçlarını bekleyen yatırımcıların da harekete geçeceğine ve sektörde hareketlenme olacağına inanıyorum” dedi.

Mehmet Gür: Yeni sistemde Türkiye büyüyecek!

Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, 16 Nisan referandum sonucu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte Gür'ün değerlendirmesi..

TOKİ Kastamonu Tosya 2+1 kura sonucu!

TOKİ tarafından Kastamonu Tosya 2. Etap projesi kapsamında hayata geçirilecek olan 262 konut için kuralar çekildi. İşte, TOKİ Kastamonu Tosya 2+1 kura sonucu...

TOKİ Tosya 2. Etap 3+1 kura sonucu!

Kuraların bugün çekildiği TOKİ Kastamonu Tosya 2. Etap projesinde 262 aile konut hayaline kavuştu. Çekilişte adı okunan talihliler büyük sevinç yaşadı. İşte TOKİ Tosya 2. Etap 3+1 kura sonucu...

TOKİ Tosya 262 konut kura sonucu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Kastamonu Tosya 2. Etap projesi kapsamında üreticek 262 konut için kuralar çekildi. TOKİ Tosya 262 konut kura sonucu açıklanmadı.

Niğde Çamardı 3. Etap TOKİ projesi kura sonucu!

Niğde'de 212 vatandaşı ev sahibi yapacak olan TOKİ Niğde Çamardı 3. Etap projesinde kuralar 3 gün önce çekildi. Niğde Çamardı 3. Etap TOKİ projesi kura sonucu henüz açıklanmadı.

TOKİ Kastamonu Tosya 2. Etap kura sonucu!

Toplam 382 kişinin başvuruda bulunduğu TOKİ Kastamonu Tosya 2. Etap'da 262 kişi istediği eve kavuşacak. TOKİ Kastamonu Tosya 2. Etap kura sonucu Kastamonu 4. noterliği gözetiminde açıklanacak.

TOKİ Niğde Çamardı 3. Etap Konutları kura sonucu!

Niğde Çamardı'da 212 ailenin konut hayalini gerçeğe kavuşturacak olan TOKİ Niğde Çamardı 3. Etap Konutları kura sonucu heyecan ve merakla bekleniyor...

Toki Niğde Çamardı Belediye projesi kura sonucu!

212 konut olarak TOKİ ve Niğde Çamardı Belediyesi ortaklığıyla inşa edilen projede kuralar çekildi. Toki Niğde Çamardı Belediye projesi kura sonucu henüz açıklanmadı.

Niğde Çamardı 3. Etap TOKİ kura sonucu!

Niğde Çamardı 3. Etap TOKİ kura sonucu 9 Haziran 2016 tarihinde açıklanacak. Niğde Çamardı Belediyesi ve TOKİ ortak imzasına sahip olan projede 212 adet konut satışta.

2016 Van Şerefiye TOKİ kura sonucu!

2016 Van Şerefiye TOKİ kura sonucu bugün saat 12:30’dan itibaren açıklandı. Toplam 425 adet konut satışa çıkarıldığı projede sözleşmeler 14 Haziran 2016 gününe kadar imzalanacak.

Van Şerefiye TOKİ kura sonucu!

Van Şerefiye TOKİ kura sonucu 2+1'ler için bugün saat 12:30’dan itibaren açıklanıyor. Daire tiplerinin 2+1 ve 3+1 şeklinde dizayn edildiği projede 425 adet konut satışta.

Referandum sonucu Haberi

Referandum sonucu

Referandumdan sonra 350 bin konut alıcı bulacak?


Her gün, gazetelerde ve televizyonlarda referanduma dair kamuoyu araştırmaları yayımlanıyor.


Doğal olarak bu yayınlar ‘evet’ ve ‘hayır’ların oranlarıyla ilgili.


Hepsi için mevzubahis olmasa da bu araştırmaların büyük çoğunluğunun evet-hayırın yanında başka şeyleri de ölçmeye çalıştıklarını biliyoruz.


Bu bağlamda bir sonuç paylaştı dostlarım.


Söz konusu araştırma ‘satın alma talepleri’nin referandum nedeniyle ertelenip ertelenmediğini anlamaya çalışmış.


Elde edilen sonuçlara göre, satın alma isteği ve imkanı olduğu halde, bu taleplerini referandum nedeniyle erteleyen hatırı sayılır bir grup var.


Teknik veriler ve rakamlar vererek sizlere ders çalıştırmak gibi bir niyetim yok.


Arkadaşlar zaten bu çalışmayı yapmışlar.


Satın alma taleplerini erteleyen kişilerin, hangi tür alım yapmak istediklerini sorguladıkları gibi;


Bu taleplerini referandumdan sonra gerçekleştirmek isteyip-istemediklerini de sormuşlar.


‘Taleplerimizi erteledik’ diyenlerin %75’i referandumdan ‘evet’ çıkar ise, %15’i ‘hayır’ çıkar...