14 / 05 / 2024

rehin nasıl paraya çevrilir

rehin nasıl paraya çevrilir

Taşınmaz mal üzerinde kurulan rehin, borç ödenmemesi halinde alacaklıya satış yapılarak alacağını tahsil etme hakkı veriyor. Peki, rehin nasıl paraya çevrilir? İşte rehnin paraya çevrilmesi..

Vatandaşlık maaşı 2023 nasıl alınır? Vatandaşlık maaşı başvurularında son durum ne? Paraya ihtiyacı olanlar acil bakın!

Pek çok kişi vatandaşlık maaşı 2023'ün nasıl alınacağını merak ediyor ve araştırıyor. Paraya ihtiyacı olanlar çok acil bu detaylara bakın...

Gayrimenkul üzerindeki rehin nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipotek kaldırıldıktan sonra gayrimenkul, krediyi alan kişi adına tahsis edilir. Peki İpotek borcu ödendikten sonra gayrimenkul üzerindeki rehin nasıl kaldırılır?

Haciz satış talebi nasıl yapılır?

Haciz sürecinde borçlunun borcunu ödememesi halinde haczecilen mallar satılarak paraya çevriliyor. Elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, haciz satış talebi nasıl yapılır?

Rehinli tahvil nasıl olur?

Rehin ile Bir malı, ondan istifadesi, faydalanılması mümkün olan bir hak karşılığında el konuluyor. Gayrimenkullere ipotek ile rehin konulabiliyor. Peki, rehinli tahvil nasıl olur?

Rehnin paraya çevrilmesi!

Taşınmaz mal üzerinde kurulan rehin, borç ödenmemesi halinde alacaklıya satış yapılarak alacağını tahsil etme hakkı veriyor. Peki, rehin nasıl paraya çevrilir? İşte rehnin paraya çevrilmesi..

Gayrimenkul nasıl rehin edilir?

Gayrimenkul rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabilir. Rehin hakkı, ancak tapuya kayıtlı gayrimenkuller üzerinde kurulabilir. Peki, gayrimenkul nasıl rehin edilir?

İpoteğin paraya çevrilmesi yoluyla takip nasıl yapılır?

Taşınmaz ipotek alacaklısı, ipotek belgesinin akit tablosunun tapu idaresince verilmiş resmi bir örneğini ibrazla alacağın miktarını bildirir ve takip talebinde bulunur. Peki, ipoteğin paraya çevrilmesi yoluyla takip nasıl yapılır?

Gayrimenkul ipoteği nasıl kaldırılır?

Taşınmaz mallar üzerinde rehin kurulabiliyor. Taşınmaz rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabiliyor. Peki, kurulan gayrimenkul ipoteği nasıl kaldırılır? İşte yanıtı..

Atıl durumdaki gayrimenkuller nasıl paraya çevrilebilir?

İşletmeler vergi avantajları nedeniyle atıl gayrimenkullerini paraya çeviriyor. Leasingde gayrimenkul işlemlerinin payı ikiye katlandı. Atıl gayrimenkuller krediye dönüşüyor...Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Osman Zeki Özger durumu değerlendirdi...

Cebri icra yoluyla satış nasıl olur?

Üzerinde rehin, haciz veya ipotek kaydı bulunan borçlunun, borcunun tahsili için borçluya ait bir gayrimenkulün satılmasına cebri icra yoluyla satış deniyor. Peki,cebri icra yoluyla satış nasıl olur?

İpotek nasıl paraya çevrilir?

Mevcut ya da olabilecek borçlar için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesine ipotek deniyor. Peki, alacaklı ipoteği paraya çevirebilir mi? İpotek nasıl paraya çevrilir?

Taşınmaz rehni paraya nasıl çevrilir?

Taşınmaz rehni; hukuken alacağın temini için, borç ödenmezse, alacaklıya söz konusu taşınmazı sattırıp, satış değerinden alacağını öncelikle temin etme hakkı veriyor. Peki, taşınmaz rehni paraya nasıl çevrilir?

Teslime bağlı rehin nasıl sona erer?

Teslime bağlı rehin nasıl sona erer? Türk Medeni Kanununa göre, teslime bağlı rehnin sona erme sebepleri nelerdir? İşte teslime bağlı rehni sona erdiren sebepler bu haberde...

rehin nasıl paraya çevrilir Haberi

rehin nasıl paraya çevrilir

Rehnin paraya çevrilmesi!

Taşınmaz mal üzerinde kurulan rehin, borç ödenmemesi halinde alacaklıya satış yapılarak alacağını tahsil etme hakkı veriyor.


Kanunen; Borç ödenmezse alacaklı, alacağını rehinli taşınmazın satış bedelinden elde etme hakkına sahip oluyor. Borcun ödenmemesi hâlinde rehinli taşınmazın mülkiyetinin alacaklıya geçeceğine ilişkin sözleşme hükmü geçersiz kabul ediliyor.


Aynı alacak için birden çok taşınmazın rehnedilmiş olması hâlinde, rehnin paraya çevrilmesi istemi, taşınmazların tamamı hakkında yapılıyor. Bununla birlikte, icra dairesi onlardan ancak gerektiği kadarını paraya çeviriyor.


Satış bedelinin dağıtılması

Rehinli taşınmazın satış bedeli, alacaklılar arasında sıralarına göre dağıtılır. Aynı sırada olan alacaklılar arasında o sıraya düşen satış bedeli alacakları oranında dağıtılır.


Güvencenin kapsamı

Taşınmaz rehninin alacaklıya sağladığı güvencenin kapsamına şunlar girer:

1. Ana para,

2. Takip giderleri ve gecikme faizi,

3. İflâsın açıldığı veya rehnin paraya çevrilmesinin istendiği tarihe kadar muaccel...