07 / 05 / 2024

Rekreasyon alanı nedir

Rekreasyon alanı nedir

Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ı Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmak için uzun zamandır proje çalışmaları devam eden “Kılavuzlu-Ceyhan Rekreasyon Alanı Projesi” ile şehrin turizmine farklı bir soluk getirmeye hazırlanıyor.

Rekreasyon alanı nedir?

Hangi alanlar rekreasyon alanı kapsamına giriyor? Rekreasyon alanı nedir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

Üsküdar Belediyesi Küçük Çamlıca'daki rekreasyon alanını satışa çıkardı! Fiyatı resmen dudak uçuklattı!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Küçük Çamlıca'da yer alan rekreasyon alanını satışa çıkardı. Söz konusu rekreasyon alanının fiyatı adeta dudak uçuklattı.

Trabzon Moloz'a yeni yaşam ve rekreasyon alanı projesi geliyor!

Trabzon Moloz'da inşa edilen caminin çevresine Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan 180 dönümlük yeni yaşam ve rekreasyon alanının projesi tamamlandı. Projede ihale sürecine başlanıyor.

İzmir Bornova Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı yenileniyor!

İzmir Bornova'da bir süredir kullanılmayan Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı yenileniyor. Rekreasyon alanının 2021'de hizmete açılması planlanıyor.

Toplanma alanı nedir? İstanbul'da kaç tane toplanma alanı var?

İstanbul'da geçtiğimiz hafta yaşanan 5,8 büyüklüğündeki deprem, toplanma alanlarının ne durumda olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. Peki nedir bu toplanma alanı? İstanbul'da kaç tane toplanma alanı var? İstanbul'daki toplanma alanları nerelerde?

Tarım İşletmeleri Müdürlüğü rekreasyon alanını kiraya veriyor!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından Yenimahalle İlçesi Atatürk Orman Çiftliği Mahallesi'nde yer alan rekreasyon alanı kiraya veriliyor. Kiralama ihalesi 20 Şubat'ta yapılacak...

Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı belediyeye tahsis edilsin!

İzmir Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kira sözleşmesi geçen yıl sona eren ve açılan ihaleyle özel şahsa kiralanan Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nın belediyeye tahsis edilmesi için çağrıda bulundu.

İmar barışında toplam yapı alanı nedir?

İmar barışı başvurularında istenen bilgiler arasında bulunan toplam yapı alanı kısmı başvuruda bulunan kimseler arasında belirsizliğe neden olabiliyor. Peki, imar barışında toplam yapı alanı nedir? Nasıl hesaplanır?

TOKİ Tabakhane Vadisi Rekreasyon Alanı ihalesi 27 Şubat'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tabakhane Vadisi Rekreasyon Alanı ihalesi 27 Şubat 2018 tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

Jega alanı nedir?

İmar durumu belgelerinde ve imar planlarında rastlanabilen terimlerden olan JEGA alanı nedir? Jega alanının imar durumu nedir?

Fethiye'ye 18 milyonluk rekreasyon alanı!

Fethiye Belediyesi bölgenin en büyük parkını hayata geçiriyor. 18 milyon TL'ye mal olacak olan rekreasyon alanının 2018 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Eklenti brüt alanı nedir?

Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme ait olan yeri eklenti olarak tanımlanıyor. Peki, eklenti brüt alanı nedir?

Rekreasyon alanı nedir Haberi

Rekreasyon alanı nedir

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, seçim dönemindeki vizyon projelerinden biri olan “Kılavuzlu-Ceyhan Rekreasyon Alanı”nda incelemelerde bulundu. Rekreasyon alanının yapılacağı yerde yetkililer ile istişarelerde bulunan Başkan Erkoç, rekreasyon alanı tamamlandığında Kahramanmaraş’ın, Türkiye’nin sayılı bölgenin ise en büyük rekreasyon alanlarından birine kavuşacağını söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç konuya ilişkin yaptığı açıklamada Kılavuzlu-Ceyhan nehri kıyısına doğal zenginliklerin muhafaza edildiği ve ilklerin yer aldığı farklı güzellikte bir rekreasyon alanı yapacaklarını belirterek, “Ceyhan nehri şehrimiz için büyük bir zenginlik, gittiği her yere can vermekte. Burada oluşan doğal zenginlikleri, buradaki bitki örtüsünü kullanarak Ceyhan nehri etrafında ülkemizin en büyük rekreasyon anlarından birini inşa edeceğiz” dedi.


Kılavuzlu-Ceyhan Rekreasyon Alanı Projesi’nin farklı bir konsepte planlandığına dikkat çeken Başkan Erkoç sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bu proje...