26 / 05 / 2024

Renk Psikoloğu Faber Birren

Renk Psikoloğu Faber Birren

Dyo’nun önerileriyle yaşadığınız tüm mekânlarda yapacağınız küçük değişiklikler kış aylarının kasvetli havasını dağıtacak, yaşam enerjinizi tazeleyecek…

Otomobilde en çok tercih edilen renk hangisi? Artık "gri" renk favori...

Otomobilde geçmiş zamanda en çok tercih edilen beyaz renk, şimdi tahtını "griye" bıraktı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri kapsamında, geçen sene trafiğe kaydı yapılan 2,3 milyon taşıttan 945 bin 768'i otomobillerden oluştuğu kaydedildi. 

Adese Gayrimenkul, 7 Renk projesinin inşaatı için Okkalar İnşaat'la görüşüyor!

Adese Gayrimenkul'ün sahip olduğu ve Vakıf Katılım Bankası tarafından üzerinde Vefa (Geri alım hakkı) sözleşmesi olan 7 Renk projesinin, kat karşılığı yöntemiyle yapılmasına ilişkin Konya'da mukim Konya Okkalar İnşaat A.Ş. ile görüşmelere başlandı. 

Loda Mobilya, Libero Köşe Koltuğu ile fark yaratıyor!

Dekorasyonda renk seçiminin önemi yadsınamaz. Tercih ettiğiniz renk ve tonlar ile yaşam stilinizi yansıttığınız alanlar yaratmanız mümkün. Loda Mobilya, Libero Köşe Koltuğu ile yaşam alanlarında fark yaratmaya devam ediyor.

Loda Mobilya, Diva Koltuk ile evlere renk katıyor!

Loft stilin temsilcisi Loda Mobilya, 2017 trendlerinin konuşulduğu bugünlerde, yaşam alanlarınıza renk katmaya devam ediyor. Tasarımlarında canlı ve sıcak renk kullanımına önem veren Loda’nın tasarladığı Diva Koltuk ile mutluluğun rengi turuncu evinize geliyor.

Renk Yapı Loca Karşıyaka Projesi!

Dairelerin körfez manzarasına cephesinin bulunduğu Loca Karşıyaka projesi tek blok 14 kat şeklinde yükseliyor. Renk Yapı Loca Karşıyaka Projesi toplam 48 adet daireden oluşuyor.

Hatay'ın tarihi evleri Marshall Renk Hareketi ile renkleniyor!

Marshall Renk Hareketi "adı altında binlerce yıl boyunca 13 uygarlığa ve üç semavi dine ev sahipliği yapmış, medeniyetler kenti Hatay'ın koruduğu tarihi mirası, Hatay Büyükşehir Belediyesi bu projeyle geleceğe daha emin adımlarla taşıyor.

Kelebek Mobilya Queen ile evinize renk katıyor!

Kelebek Mobilya Queen ile evinize renk katıyor. Türkiye’nin köklü markası Kelebek Mobilya, ahşabın sıcaklığını retro çizgileriyle buluşturduğu yemek takımı Queen ile evinizde uyumlu bir atmosfer yaratıyor.

Yedigöller'de tatilci yoğunluğu yaşanıyor!

Sonbaharda renk cümbüşünün yaşandığı Bolu'daki Yedigöller Milli Parkı'nda tatilci yoğunluğu yaşanıyor. "Sonbahar senfonisini" görmek isteyen binlerce tatilci ve yüzlerce fotoğrafçı, Yedigöller Milli Parkı'na akın etti.

Kliksa 16 milyon renk tonuyla aydınlatma sağlıyor!

Sabancı Topluluğu’nun online alışveriş platformu Kliksa, 16 milyon renk tonu seçeneğiyle, “ kişiye ve ambiyansa özel ” aydınlatma sağlayan Philips hue LED lambaları tüketicilerle buluşturuyor.

MacKenzie-Childs dekorasyon ürünleri evlere renk katıyor!

Birbirinden çeşitli dekorasyon ve mutfak ürünlerinin bulunduğu MacKenzie - Childs size ve sevdiklerinize kendinizi özel hissetme imkânı sunuyor. MacKenzie - Childs dekorasyon ürünleri evlere renk katıyor...

Filli Boya ColorExpress Renk Ölçer Sistemi'ni tanıttı!

Filli Boya ColorExpress Renk Ölçer Sistemi'ni tanıttı. Filli Boya, renk otoritesi kimliğini teknoloji ile buluşturduğu ColorExpress Renk Ölçer Sistemi ile tüketicilere yaşam alanları için diledikleri rengi seçme imkanı sunuyor...

Filli Boya, yepyeni dijital platformu evimleben.com'u hayata geçirdi!

Yenilikçi ve öncü kimliğiyle Filli Boya, yepyeni dijital platformu “evimleben.com”u hayata geçirdi. Evimle Ben’de “Tam Evime Göre” diyebileceğiniz sayısız tasarım, stil ve renk keşfedilmeyi bekliyor.

Dyo Renk Pınarı, yeni nesil makinalarla hizmet veriyor!

Boya sektöründe 85 yıllık deneyimi arkasına alan Türkiye'nin ilk yerli boya üreticisi Dyo, pek çok üründe olduğu gibi boya renklendirme sistemini de Türkiye'ye ilk getiren marka. 1980'lerde Dyo tarafından pazara sunulan sistem, 1994 yılında Renk Pınarı ad

Renk Psikoloğu Faber Birren Haberi

Renk Psikoloğu Faber Birren

Yaşamımız renklerle dolu… Hayatımızın bir parçası olan renklerin gerek fiziksel gerekse ruhsal olarak yaşamımıza etkisi büyük. Karakteriniz ve yaşam tarzınız da renk seçiminizde önemli bir etken. Örneğin; sıcak renkler insanı canlandırırken, soğuk renkler dinginleştiriyor. Canlı ve parlak renkler kişiyi mutlu ve enerjik kılıyor; soft ve mat renkler ise sakinlik getiriyor. Giysilerden, mekân seçimimize kadar renklerin önemli bir rolü var. Bu nedenle yaşam alanlarınızı renklendirirken mekânın atmosferine uygun, kendinizi ve mekânı yansıtan seçimler yapmanız önemli. Peki, renkler aslında neler anlatıyor, mekânlarımızda kullandığımız renkler psikolojimizi nasıl etkiliyor? Bu soruların cevabını merak ediyorsanız, Dyo’nun önerileri tam size göre…

İşte renklerin anlattıkları…

Dinlendirici mavi…

Evlerimizde sıkça kullandığımız mavi renk sakinleştirici, iyileştirici ve dinlendirici bir etki yaratıyor. Ünlü Renk Psikoloğu Faber Birren, Sigmund Freud’un da katıldığı gibi...