18 / 05 / 2024

Renovasyon projeleri

Renovasyon projeleri

Mimaride ve inşaatta kullanılan esaslı onarım projelerinden biri de Renovasyon olarak karşımıza çıkıyor. Peki, renovasyon nedir? Renovasyon işlemi nasıl yapılır? İşte inşaatta ve mimaride renovasyon..

Manisa projeleri Yapex Fuarı'nda!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projeleri görücüye çıkarıyor. 16-19 Kasım 2016 tarihlerinde restorasyon, renovasyon ve kültür mirasını koruma temasıyla düzenlenecek Yapex Fuarı'nda, Manisa Büyükşehir Belediyesi de projeleriyle yer alacak.

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü, Graniser'e teşekkür plaketi verdi!

Seramik sektörünün önde gelen markası Graniser, renovasyon projeleri kapsamında okullara vermiş olduğu seramik desteğinden dolayı Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer ve Akhisar Kaymakamı Kaan Peker tarafından onurlandırıldı.

Markalı konut projeleri Altensis ile ilklere imza atıyor!

Markalı gayrimenkul projelerine hizmet veren Altensis, Türkiye’yi ilk LEED sertifikalı renovasyon, ticari ofis ve mevcut bina projeleri, ilk BREEAM post construction sertifikalı projesi, ilk LEED platin sertifikalı binası ile tanıştırdı.

Ucuz konut projeleri 2013!

40-50 bin TL’ye hiç ev olur mu demeyin çünkü var. “Kalite herkesin hakkı” anlayışı ile konut üreten inşaat yatırımcıları artık çok uygun fiyatlarla ev sahibi yapıyor. İşte o ucuz konut projeleri…

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Gelir, Harcama, Kredi Yönetmeliği!

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Gelir, Harcama, Kredi ve Kaynak Aktarımı Yönetmeliği 13 Eylül 2012 Perşembe günü, 28410 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, gelirlerin işleyişine ilişkin usul ve esasları belirleniyor...

İstanbul büyük konut projeleri 2013!

İstanbul’da konut projeleri büyüyor. İçinde alışveriş merkezinden okula, eczaneden bankaya kadar ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi barındıran bu dev projeler adeta şehir içinde yeni bir şehir gibi yükseliyor. İşte İstanbul büyük konut projeleri…

Turyapı İstanbul ve Datça'da yeni konut projeleri inşa edecek!

Ankara merkezli Turyapı 2013 yılında yurtdışında altyapı, 2014 yılında ise İstanbul Kartal ve Bodrum Datça’da konut projeleri planlıyor. Şirket, ‘Nasıl bir proje isteniyor’ sorusunun yanıtını ise anketle arıyor...

Lüks markalı konut projeleri satış fiyatlarının çok üzerinde alıcı buluyor!

Lüks markalı konut projeleri hangi bölgede bulunursa bulunsun çevresindeki ortalama satış fiyatlarının çok üzerinde alıcı buluyor. Bu özellik, markalı konut projelerinin çevre bölgelerinde de fiyatları yukarı çekiyor...

Maslak konut projeleri 2013!

İstanbul'da iş ve finansın kalbinin attığı yer olarak tabir edilen Maslak konut projelerini mercek altına aldık. Maslak satılık daire fiyatları 324 bin TL'den başlıyor 2 milyon 151 bin TL'ye kadar yükseliyor. İşte Maslak konut projeleri...

2013 Eylül'de satışa çıkacak konut projeleri!

2013 Eylül'de satışa çıkacak konut projelerini mercek altına aldık. Önümüzdeki ay ilk kez görücüye çıkacak olan bu projeler lansmana özel fiyatlarla satışa sunulacak. İşte avantajlı fiyatlarla 2013 Eylül'de satışa çıkacak o konut projeleri...

Kişiye özel ödeme planı sunan konut projeleri 2013!

İnşaat yatırımcıları kişiye özel ödeme planları ile müşterilerinin dikkatini çekmeyi başarıyor. Firmalar önce müşterilerini dinliyor sonra onların bütçe ve ödeme gücüne göre bir ödeme planı oluşturuyor. İşte kişiye özel ödeme planı sunan konut projeleri..

İzmir'de markalı konut projeleri, metrekare fiyatlarını yükseltti!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık İzmir Bölge Müdürü Filiz Akkaya son yıllarda artan markalı konut projeleri nedeniyle İzmir'de bazı özel projelerde metrekare birim fiyatları 10 bin TL'ye kadar yükseldiğini belirtti.

Basın Ekspres Yolu konut projeleri 2013!

İstanbul'un yeni Maslak'ı olarak tabir edilen Basın Ekspres Yolu, adeta prestij yolu oldu. Markalı konut projelerinin 1,5 yılda yüzde 45 prim yaptığı bölgede bugün metrekare konut fiyatları 4 bin 500 TL'yi buldu. İşte Basın Ekspres Yolu konut projeleri.

Renovasyon projeleri Haberi

Renovasyon projeleri

Renovasyon nedir?

Renovasyon projeleri, mimaride ve inşaatta kullanılan esaslı onarım projelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki renovasyon nedir, nasıl yapılır diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Renovasyon kelime anlamı olarak "yenileme" anlamına geliyor. Renovasyon işlemi bir yapının belli kısımlarının korunarak yenilenmesi olarak ifade ediliyor.


Daha geniş anlamda düşünürsek renovasyon;Bir kentin bir bölümünün; bir yapının ya da yapının bir bölümünün koruma amacı ile yenileştirilmesidir.


Renovasyonda; tarihi bir yapının onarılarak yeni bir işlev kazandırılıyor.


Örnek..

Eski bir banka binasının aslına uygun onarılarak sanat galerisine çevrilip yeniden kullanıma açılması; renovasyon örneği olarak karşımıza çıkıyor.


Konsolidasyon...