21 / 05 / 2024

revak hakkında bilgiler

revak hakkında bilgiler

Revak nedir? Mimaride kullanılan revak ne işe yarıyor? Merak ediyorsanız yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Emekli maaşları hakkında flaş gelişme

Emekli maaşları hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Meslek meslek hesaplama yapıldı. İşte emekli maaşlarıyla ilgili detaylı bilgiler...

Antalya Mandırlar sakinlerine imar hakkında bilgi verildi!

İmar çalışmalarında halkın isteklerine büyük önem veren ve halktan gelen istekler doğrultusunda çalışmalar yapmaya gayret gösteren Şahin, Mandırlar Mahalle sakinlerini makamında kabul ederek imar çalışmaları hakkında vatandaşa bilgiler verdi.

Eyüp Akbal, Fuzulev sistemi hakkında bilgi verdi!

Fuzulev Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, Fuzulev sistemi hakkında bilgiler vererek, Fuzulev’in kampanya ve avantajlarını anlattı.

Habip Karakuzu emlak vergisi hakkında bilgi verdi!

Ordu’nun Fatsa ilçesi Belediye Emlak İstimlak Müdürü Habip Karakuzu emlak vergisi hakkında bilgiler verdi. Karakuzu, “Emlak, Vergi Kanunu’na göre emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için ödenmektedir..." dedi.

İdris Güllüce Başakşehir projeleri hakkında bilgi aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ı ziyaret etti. Belediye Hizmet binası fuaye alanında sergilenen proje maketlerini inceleyen Bakan Güllüce, projeler hakkında Başkan Uysal’dan bilgiler aldı.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi!

Trabzon Zağnos Vadisi'nin üçüncü etabında çeşitli incelemelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, sohbet ettiği vatandaşlara Trabzon'da gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmekte olan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kentsel dönüşüm hakkında halkı bilgilendirdi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sohbet ettiği vatandaşlara Trabzon' da gerçekleştirilen ve de gerçekleştirilmekte olan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da detaylı bilgiler verdi.

Yunus Kılıç Kars projeleri hakkında bilgi aldı!

AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan, Kars 'ta belediye tarafından yürütülen projeleri yerinde inceleyerek Başkan Bozkuş 'tan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Mustafa Berberoğlu Antalya yatırımları hakkında bilgi verdi!

Mustafa Berberoğlu, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu’nu (ALTİD) ziyaret etti. Aynı zamanda kendisi de turizmci olan Berberoğlu, devam eden ve yapılacak olan Antalya Büyükşehir Belediyesi yatırımları hakkında bilgiler verdi.

Yapı Kredi Koray GYO Ankara Ankara projesi davaları hakkında açıklama yaptı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ankara-Ankara projesiyle ilgili devam eden davalar hakkında açıklama yaptı. Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığı ile verilen bilgiler aşağıdaki gibidir...

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik, 19 Haziran 2007 tarihinde 26557 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik kapsamında, taşınmazların satışı ile ilgili hususlara da yer veriliyor...

İşyerlerinin mülkiyetinin devredilmesi hakkında kanun!

3385 sayılı Küçük sanayi bölgeleri içinde devletçe inşa edilmiş örnek sanayi sitesi İşyerlerinin mülkiyetinin devredilmesi hakkında kanun 25 Haziran 1987 tarihinde 19498 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte kanun maddeleri...

Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun!

6101 sayılı Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun, 4 Şubat 2011 Cuma günü 27836 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Kanun kapsamında yer alan hükümler...

revak hakkında bilgiler Haberi

revak hakkında bilgiler

Revak nedir?

Revak, ön cephesi açık, üstü örtülü ve örtüsü sütunlarla ya da payelerle taşınan ve sırtı bağlı bulunduğu binaya dayalı olan mekanı ifade ediyor. Bazı revaklara, sundurma olarak da ifade ediliyor.


Sundurma olarak ifade edilen revaklar, yağmurdan ve güneşten korunma amaçlı olarak kullanılıyor.



Bu tarz yapılara Antik Yunan ve Roma kentlerinde kamu binalarına ve tapınakların giriş bölümlerinde rastlanıyor. Revak tarzı yapılar, Arap-Fars kültüründen Selçuklu Devleti döneminde Türk mimarisine geçmiştir.


Anadolu Beylikleri döneminde giderek yaygınlaşan bir mimari öğe olan revaklar, cami girişlerinde estetik amaçlı kullanılıyor.




Işıl Seren...