28 / 04 / 2024

risk paylaşım modeli

risk paylaşım modeli

Gayrimenkul sektöründe projelerin devamlılığını garantiye almak ve riski paylaşmak için yeni bir model sunuluyor. Yeni sisteme göre, arsa sahibi ve firma geçici ortak şirket kuracak ve hisseler bankalara rehin edilecek.

Konut sektöründe risk paylaşım modeli!

Gayrimenkul sektöründe projelerin devamlılığını garantiye almak ve riski paylaşmak için yeni bir model sunuluyor. Yeni sisteme göre, arsa sahibi ve firma geçici ortak şirket kuracak ve hisseler bankalara rehin edilecek.

TOKİ Başakşehir gelir paylaşım ihalesi 28 Temmuz'da!

TOKİ İstanbul Başakşehir'de bulunan 2 parselde arsa satış karşılığı gelir paylaşımı yapacak. İhalesi 28 Temmuz 2015 tarihinde saat 15:00'da gerçekleşecek.

Yetkinlik Geliştirme ve Deneyim Paylaşım Atölyesi ilk mezunlarını verdi!

AYD’nin, AVM Sektörüne sorumlu liderlik yapmak ve sektörün sağlıklı gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği “Yetkinlik Geliştirme ve Deneyim Paylaşım Atölyesi” ilk mezunlarını Ankara’da; verdi.

Bursa Osmangazi'de arsa karşılığı gelir paylaşımı yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Osmangazi Çekirge Mahallesi, İntam Blokları kentsel dönüşüm alanında arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yapacak. ihale tarihi 30 Haziran 2015 olarak belirlendi.

TOKİ Edirne Merkez arsa satışı karşılığı gelir paylaşım ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne ili Merkez ilçesi Hadımağa Mahallesi arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi yapım işi ihalesi bugün saat 15:00'te gerçekleşecek.

Evlilikten önce edinilmiş malların paylaşımı!

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanıyor.Ancak isteyen eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebiliyor. Peki, evlilikten önce edinilmiş malların paylaşımı nasıl olur?

TOKİ Edirne arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesi 25 Mayıs'ta!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Edirne Merkez ilçesine bağlı Hadımağa Mahallesi'nde bulunan 4 adet parselde arsa satışı karşılığı gelir paylaşım işini 25 Mayıs 2015 tarihinde ihale edecek.

Eşler arasında mal paylaşımı kanunu!

Eşler arasında yasal olarak edinilmiş mallara katılma rejimi uygulanıyor. Evlilik birliği içinde yapılabilen mal sözleşmeleri Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. İşte eşler arasında mal paylaşımı kanunu...

Boşanırken mal paylaşımı 2015!

Evlilik birliğini sonlandıran eşlere, boşanma sürecinde hangi rejimin uygulanacağı evlilik tarihlerine bağlı oluyor. Peki, boşanırken hangi mallar kime kalır? İşte boşanırken mal paylaşımı 2015...

Eşler boşanırken mal paylaşımı nasıl olur?

Eşler arasındaki yasal mal rejimi edinilmiş mallara katılma rejimi oluyor. Bu rejimde ve diğer rejimlerde eşler boşanırken mal paylaşımı nasıl olur? İşte boşanma halinde mal rejimi...

Eminönü Dönüşüm Modeli Projesi'ne halk ne diyor?

Eminönü Bölgesi Dönüşüm Modeli Projesi’yle bölgedeki hanlara otel olma yolu açıldı. Han esnafıyla görüşüldü, bazıları dönüşüm için geç kalındığını savunurken bazıları da “Biz buradan gidersek ekonomi çöker” diyerek karşı çıkıyor.

Eminönü Bölgesi Dönüşüm Modeli ile tarihi hanlar yenilenecek!

Fatih Belediyesi, Tarihi Yarımada'da hayata geçirilecek, "Eminönü Bölgesi Dönüşüm Modeli" ile Eminönü Bölgesi'ndeki mevcut tarihi hanların restore edilerek turizm tesisine dönüşmesine hedefliyor. Eminönü'n turizm merkezi haline gelmesi hedefleniyor.

Miras tarla paylaşımı 2015!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununu ve uygulama yönetmelikleri gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal araziler nasıl paylaşılır? İşte miras tarla paylaşımı 2015..

risk paylaşım modeli Haberi

risk paylaşım modeli

Bitirilemeyen konut projelerine çözüm İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım'dan geldi. Gayrimenkul sektöründe yeni bir sistem üzerinde çalışılıyor.

Mağduriyetlerin önüne geçilecek

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, yeni model sistem kapsamında; arsa sahibi ve firma geçici ortak şirket kuracak ve hisseler bankalara rehin edilecek. Bir kamu kurumu da yapılan işleri denetleyecek ve mağduriyetlerin önüne geçilecek.

Özel geçici şirket

Dernek olarak planladıkları ve kamu ile paylaşacakları sistem ile ilgili açıklamalarda bulunan Durbakayım, “Yeni hayata geçecek projelerin devamlılığını garantiye alacak ve son tüketici açısından mağduriyetleri ortadan kaldıracak yeni bir sistemin çatısını oluşturmak için yasal düzenlemeler için ilgili kurumlara rapor hazırladık. Bu kapsamda projelerin uluslararası piyasalarda Special Purpose Vehicle (SPV) adı verilen iş ortaklığı veya ortak girişim benzeri ‘işe özel geçici şirketler’ altında geliştirilmesini...