28 / 04 / 2024

Bursa Osmangazi'de arsa karşılığı gelir paylaşımı yapılacak!

Bursa Osmangazi'de arsa karşılığı gelir paylaşımı yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Osmangazi Çekirge Mahallesi, İntam Blokları kentsel dönüşüm alanında arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yapacak. ihale tarihi 30 Haziran 2015 olarak belirlendi.



ARSA SATIŞI KARŞILIĞI GELİR PAYLAŞIMI İŞİ İHALE EDİLECEKTİR


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığından:


İhale Makamı             :  BURSA Büyükşehir Belediye Başkanlığı

İşin Adı                      :  “Osmangazi İlçesi, Çekirge Mahallesi, İntam Blokları Kentsel Dönüşüm Alanı 4162 Ada 25 Parselin ARSA SATIŞI KARŞILIĞI GELİR PAYLAŞIMI işi.

İşin Yapılacağı Yer    :  BURSA

İhale Tarihi                 :  30/06/2015 Salı - Saat: 15:00

İhale Şekli                  :  Kapalı Teklif Usulü

İhale Yeri                   :  BURSA BUYUKSEHIR BELEDIYESI ENCÜMEN TOPLANTI SALONU

Şartname Bedeli         :  KDV Dahil 500,00-TL (BeşyüzTürkLirası)

1 - “Osmangazi İlçesi, Çekirge Mahallesi, İntam Blokları Kentsel Dönüşüm Alanı 4162 Ada 25 Parselin ARSA SATIŞI KARŞILIĞI GELİR PAYLAŞIMI işi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 36. ncı maddesine göre Kapalı Teklif Usulü ile ihale edilecektir.

2 - İhale 30/06/2015 Salı günü saat 15.00’te BURSA Büyükşehir Belediyesi Encümeni huzurunda yapılacaktır. Değerlendirme sonucu uygun görülen İSTEKLİLER’ e, ihalenin pazarlık (Açık Arttırma) bölümünü içeren ikinci oturumunun yapılmasına aynı gün devam edilir veya yapılacağı yer, tarih ve saat davet mektubu ile bildirilir.

3 - Geçici Teminatlar Belediyemiz veznesine nakit ödenebileceği gibi, 2886 sayılı Kanunun 26. maddesine göre hazırlanmış teminat mektupları da kabul edilebilecektir.

4 - İhale Şartnamesi mesai saatleri içerisinde Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı İhale Şube Müdürlüğü Mimar Sinan Mah. Emniyet Cad. No: 1/26 Yıldırım / BURSA adresinde ücretsiz görülebileceği gibi, KDV Dahil 500,00-TL (BeşyüzTürkLirası) bedel ile yine aynı yerden temin edilebilecektir.

5 - İdare ihaleyi yapıp, yapmamakta serbesttir. İdarenin ihaleyi yapmama kararına istekliler tarafından itirazda bulunulamaz

İhaleye katılacak olanlar;

5.1. Tebligat için adres beyanı; ayrıca irtibat için telefon numarası ve faks numarası ile elektronik posta adresi.

5.2. Ticaret ve Sanayi Odası Belgesi, Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası Belgesi.

5.3. Gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış ilgisine göre Ticaret ve/veya Sanayi Odasına veya ilgili Meslek Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,

5.4. Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge,

5.5. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri.

• Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.

• Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

5.6. Kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu olmadığına dair, ihale tarihinden en fazla 3 ay önce düzenlenmiş belge.

5.7. Gelir ve Kurumlar Vergi Borcu olmadığına dair Vergi Dairesinden, ihale tarihinden en fazla 3 ay önce temin edecekleri belge.

5.8. İstekliler adına vekaleten ihaleye katılma halinde, istekli adına teklifte bulunacak/katılacak kişilerin noter tasdikli vekaletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi.

5.9. İSTEKLİLER’in, ihalenin yapılacağı tarih olarak belirtilmiş olan tarihten önceki son on beş yıl içinde, kendilerine ait ve tek bir iş kapsamında en az toplam 23.000 m2 (Yirmiüçbin m2) inşaatı, (konut, ofis, AVM, otel vb.) tamamlamış olduklarını gösteren İş Bitirme belgelerinin (Yapı Kullanma İzin belgesi) aslı veya noter tasdikli suretini vermeleri zorunludur.

5.10.  Ortak girişimler ihaleye katılabilir, konsorsiyumlar İDARE’ye teklif veremez.

5.11. Mali Durum Bildirisi; kullanılabilir nakit kredi toplamları ile kullanılmamış teminat mektubu kredi toplamlarının ayrı ayrı olmak üzere, Teklif edilen İDARE payı gelir oranı (ASKİPGO) %....... (………………………..) karşılığı, asgari İDARE payı toplam gelirinin (ASKİPTG) %20'sinden az olmaması gerekmektedir.

5.12. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na işin adına alınmış, teklif edilen Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Gelirinin (ASKSTG) %3'ünden az olmamak üzere geçici teminata ait alındı veya Banka Teminat Mektubu, 

5.13. Teklif Mektubu (Teklif Mektubu örneğine uygun)

5.14. Tüzel kişi istekli tarafından sunulan iş deneyim belgesinin, aynı tüzel kişinin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde sunulacak İş Deneyim Belgesinin Başka Bir Tüzel Kişiye Kullandırılmayacağına İlişkin Taahhütname,

5.15. Ortağı olduğu veya hissedarı bulunduğu tüzel kişiliklere ilişkin beyanname.

5.16. Bilânço ve gelir tablolarının aslı veya noter tasdikli sureti;

İSTEKLİLER son 1 (bir) yıllık bilânçolarını ve gelir tablolarını vereceklerdir.

Ayrıca İSTEKLİLER’ den;

“ Dönen varlıklar / kısa vadeli borçlar” ın en az 0,50 olması.

“ Öz kaynaklar / toplam aktif ” in en az 0,15 olması.

“ Kısa vadeli banka borçları / öz sermaye” nin 0,75’den küçük olması.

Yeterlik kriterleri olarak öngörülür ve sayılan 3 (üç) kriter birlikte aranır. Ortak girişim olması halinde ortaklardan herhangi birisinin belirtilen şartları sağlaması yeterlidir.

Son bir yıllık bilânço ve gelir tablolarında yukarıdaki kriterleri sağlayamayanlar son beş yıla kadar bilânço ve gelir tablolarını vermek şartıyla bu kriterleri sağladıklarını ibraz edebilirler.

Bilânço ve gelir tablolarının Yeminli Mali Müşavir veya Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ya da Vergi Dairesince onaylanmış olması gerekir.

Bu maddede istenen yeterlilik kriterlerinin sağlandığının Yeminli Mali Müşavir veya serbest Muhasebeci Mali Müşavir raporuyla onaylanması gerekir.

5.17. Banka referans mektupları aslı,

Banka referans mektuplarında; kullanılabilir nakit kredi toplamları ile kullanılmamış teminat mektubu kredi toplamlarının ayrı ayrı olmak üzere, İSTEKLİ’ nin Teklif edeceği İDARE payı gelir oranı (ASKİPGO) %....... (………………………..) karşılığı, asgari İDARE payı toplam gelirinin (ASKİPTG) % 20'sinden az olmadığının belgelenmesi gerekmektedir. Ortak girişim olması halinde Ortaklığı teşkil eden firmalardan herhangi birinin bu şartın tamamını karşılaması halinde ise diğer ortaklarda bu şart aranmaz.

İSTEKLİLER’in, banka referans mektupları ile birlikte bu banka referans mektubunu veren Bankanın Genel Müdürlüğünden alınmış teyit yazısının aslını ve banka referans mektubu ile teyit yazısını imzalayan Banka yetkililerinin, yetkili olduklarını gösteren belgeleri vermeleri şarttır. Teklif dosyasında belirtilen bu şartlara uygun olmayan banka referans mektubunu sunan İSTEKLİLER, ihalenin Kapalı Zarf Teklif Alma ve Pazarlık / Açık Artırma bölümünü içeren 2. oturumuna katılamaya yeterlik alamazlar.

5.18. İhale dosyası aslı (varsa zeyilnameler veya açıklamalar dâhil),

Teklif ile birlikte verilecek olan ihale dosyasındaki tüm dokümanların (varsa zeyilnameler veya açıklamalar dâhil) her sayfası İSTEKLİ tarafından mühürlenip imzalanacaktır. Ortak girişim olması halinde belirtilen evraklar tüm ortaklarca kaşelenip imzalanacaktır. Bu imza, ihale dosyasındaki dokümanlarda yer alan tüm hükümler ile bu dosyaya bağlı diğer eklerdeki hükümlerin kabul edildiği anlamını taşır.

Dış Zarf aşağıdaki belgelerden oluşacaktır.

A - İç Zarf

- Teklif Mektubu

B - 5. nci maddede yazılı ihaleye katılma şartlarını belirtilen evraklar

A ve B fıkralarında belirtilen belgeler Dış Zarfa konularak kapatılacaktır. Kapatılan Dış Zarfın üzerine isteklinin (Özel veya Tüzel Kişinin adı, Ortakları) adı veya Ticari unvanı, açık adresi ve teklifin hangi ihale için verildiği yazılacaktır.

Teklifler: 30/06/2015 saat 14:00’a kadar sıra numaralı makbuz alındı karşılığında Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı İhale Şube Müdürlüğü’ne Mimar Sinan Mah. Emniyet Cad. No: 1/26 Yıldırım / BURSA adresine teslim edilecektir.

Telgrafla ve faksla yapılacak müraacatlar ve postada meydana gelecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.

İ[email protected]

İlan olunur.


Geri Dön